جهانگیر الماسی در برنامه هفت مطرح کرد؛
سینمای تجاری باید با قانون تجارت دنبال شود
جهانگیر الماسی بازیگر سینما و تلویزیون گفت: اگر سینما با نگاه تجاری دنبال می شود باید با قانون تجارت کار کرد و اگر کار فرهنگی است باید مسائل آن را پذیرفت.
تاريخ : دوشنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۱۶
به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ شب گذشته آخرین برنامه سینمایی«هفت» درحالی در شب میلاد حضرت زهرا(س) و با يک ساعت تاخير و اجرای «فریدون جیرانی» روی آنتن شبکه سوم سیما رفت که از هفته های قبل زمزمه هایی مبنی بر پایان پخش این برنامه شنیده می شد جيرانی در اين برنامه گفت: اين آخرين برنامه «هفت» است كه من و مجموعه عوامل این برنامه در ساخت آن سهیم هستیم و جا دارد من در همین جا از همه عوامل تهيه این برنامه تشكر كنم كه در اين مدت با من همراهی كردند، همچنين لازم است از مطبوعات و سينماگرانی كه امروز طی نامههايی از من و برنامه حمايت كرده بودند، قدردانی كنم.
وی افزود: تشكر ويژهای هم بايد از آقای عزت الله ضرغامی داشته باشم كه اگر نبود مطمئنا اين برنامه چالشی ادامه پيدا نمیكرد، در هر صورت از هفته آينده «هفت» با سردبير و مجری جديد ادامه پيدا خواهد كرد. همچنین امشب در اين برنامه سوال پيامكی نداريم و تنها از مخاطبان میخواهم به يادگار يک عدد ۷ را به شماره پيامک برنامه اس ام اس كنند.
در ادامه این برنامه « جهانگیر الماسی» درخصوص روند صدور پروانه ساخت و بحث تولید فیلم درسینمای ایران گفت: کتاب «وصایای تحریف شده» برتولت برشت، تهمت ممیزی را بی باور بیان می کند و ما باور داریم و من مسئله حذف، جرح و تعدیل را قبول ندارم.چون اگر سینما با نگاه تجاری دنبال می شود باید با قانون تجارت کار کرد و اگر کار فرهنگی است باید مسائل آن را پذیرفت.
وی تصریح کرد: از فیلمنامه تنها می توان ۳۰ درصد فیلم را فهمید اما نگاه و عقیده و صداقت و عدم را می شود فهمید و اگر قرار است تمام امکانات سینما در اختیار یک فرد یا گروه قرار بگیرد با بودجه دولتی اما با ماسک خصوصی و این با فیلمنامه اش من را از راه تکاملی دور کند خطا است.
الماسی درباره چگونگی کمک شورای پروانه ساخت به جوانان سینماگر تاکید کرد: اولا اینکه در مقایسه و نه از رابطه بهترین ها را از طریق ساختار فیلمنامه اش و ساختار آن و حرفی که می خواهد بزند و ایده اش کمک شود و چارچوب این ایده هاما قوانین موضوعه است و ذهن ما و اکثریت اعضای شورای پروانه ساخت باز است.
وی در پاسخ به جیرانی در مورد اینکه هر کسی با هر تفکری باید فیلم بسازد و مخاطب باید آن را قبول کند یا خیر یادآورشد که این تفکر لیبرالیستی است و در مقابل جیرانی نیز به این حرف الماسی واکنش نشان داد.
الماسی درپایان سخنان خود گفت: انگیزه فعالیت در سینما علت اصلی این بحران است که اگر به دنبال کار باشی این بحران از این هم بدتر نیز می شود و سطحی با مباحث پست مدرن و پسا مدرن بحث شود.
در ادامه سجاده چی با رد این سخن جیرانی که هر چه به تفکر من نزدیک است صادق است، خاطرنشان کرد: این اخلاق قبیله ای است اما از فیلمنامه یک فرد می توان فهمید آیا او صادق است یا ادای صداقت را درمی آورد و اداره نظارت و ارزشیابی هم ممکن است از من بخواهد که به صورت تخصصی فیلمنامه ها را بخوانم و این درست است چون که از لحاظ تخصصی از من خواسته شده است.
وی ابرازداشت: ما دارای بحران اندیشه در سینما هستیم و حتی برخی فیلمنامه بزرگان و فیلم هایشان این بحران دیده می شود و علت های زیادی برای این بحران وجود دارد اما کم سوادی یکی از دلایل اصلی این بحران اندیشه است و نسل جدید اطلاعاتشون درباره دنیا و تاریخ کم است.
سجاده چی افزود: سینما تابع اقتصاد و تابع هر چیزی که باشد تاثیر می گذارد اما کارگردان های بزرگان ما از طرح پرسش های اخلاقی عاجز است و دغدغه ندارد و سینماگران ما یک محجموعه ای را پیدا کرده اند و خودشان را قربانی آنجا می دانند و حالا که در ارشاد عده ای فیلمنامه را بررسی می کنند برخی می گویند ما قربانی این سیاست شدیم.
وی در پایان گفت: معتقدم عارضه این امر فراموش کردن مشکلات است و وقتی انسان همیشه احساس قربانی بودن دارد هرگز متوجه اشتباهات خودش نمی شود.