عبدالرحیم نظری که کارگردانی مجموعه آبی عمیق را بر عهده دارد گفت: این مستند در ۱۳ قسمت ۳۰ دقیقه ای برای گروه دانش شبکه یک سیما تولید شده و با پایان تصویربرداری، مونتاژ آن تا یک ماه آینده آغاز می شود.
وی ادامه داد: برای اولین بار به اتفاق سعید ابوطالب در سال ۷۵ اولین مستند زیر آب را کلید زدیم اما پروسه تصویربرداری طولانی شد چون ما خلاف برخی مستندسازان که به اسم مستند خلیج فارس، در لوکیشن های ثابت و در زمان کم مستند کیش و قشم می سازند، برای تولید مستند زمان گذاشتیم که در نهایت از شبکه های برون مرزی صداوسیما پخش شد.
وی تصریح کرد: مستند آبی عمیق ادامه همان مستند است چون ما احساس کردیم که خلیج فارس از پتانسیل بالایی برخوردار است اما مجوز تصویربرداری به خاطر برخی مباحث امنیتی به ما نمی دادند و ما توانستیم با اتکاء به پشتوانه کاری که داشتیم این مستند را تولید کنیم. تصویربرداری را هم از کیش آغاز کردیم و در قشم، هنگام، لاوک، هرمز، فارو، بنی فارو، بوموسی و تنب بزرگ و کوچک کار را ادامه دادیم.
نظری اظهار داشت: تصویربرداری از نیمه اسفند سال ۸۹ آغاز شد و الان حدود ۹۰ درصد از آن انجام شده است. وجه تمایز این مستند نیز با سایر مستندهای ساخته شده در این است که ما در لوکیشن ها و زمان های متفاوتی کار را انجام داده ایم. ما در سایر مستندها بیشتر روز زیر آب را می بینیم ولی این بار بر اساس تحقیقاتی که انجام دادیم، سه مقطع زمانی را در نظر گرفتیم. یکی از ساعت ۸ صبح تا غروب خورشید، یکی دو ساعت بعد از شروع تاریکی و یکسری هم صبح دم را در نظر گرفتیم.
وی افزود: ما در این کار بر پایه تحقیقات یکساله مان جلو رفتیم و به مسائل مختلف پرداختیم و از مناطق بخصوصی تصویر گرفتیم تا روی آن نریشن بگذاریم. ما در این مستد گروه های هم زیست را پیدا کردیم و به مواردی نظیر دلقک ماهی و یا میگوهای نظافت چی پرداختیم. یک بخش به گونه های شکارچی و یک بخش به گونه های خاص پرداختیم.
کارگردان مستند آبی عمیق در ادامه به مشکلات ساخت چنین مستندهایی اشاره و تصریح کرد: نبود سابقه در مدیران اجرایی سازمان منجر می شود که درک درستی از تولید نداشته باشند چون تولید هزینه های زیر آب هزینه های بالا و هزینه های جانبی بسیاری دارد چون چنین آثاری نوپاست و اشراف کامل بر تولید آنها وجود ندارد و همین موضوع منجر به دلسردی سازندگان آن می شود.
وی در پایان گفت: ما در مستند آبی عمیق برای اولین بار بافت های مرجانی را ماکروگرافی کردیم تا تصویر علمی و دقیقی از آنها داشته باشیم.