پیام دهم تیر ،
روز «اتحاد هنرمندان صنایع دستی» چه روزی است؟
دهم تیر سال گذشته، در آخرین روزها عمر دولت دهم قرار بود کل مسئولیتهای معاونت صنایع دستی به بخش خصوصی که ماهیت آن برای بسیاری نامعلوم بود، واگذار شود اما با اتحاد هنرمندان این عرصه مسئولین دولت پیشین در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ناکام مانند.
تاريخ : سه شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۸
به گزارش هنرنیوز، «خصوصی سازی» نه یک شعار بلکه یک هدف اساسی بود که مسئولین دولت پیشین در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تمام قدرت و پیگیری سعی در عملی کردن آن داشتند. هدفی مهم که حتی در روزهای آخر عمر کاری خود هم دست از آن نکشیدند. به شکلی که قرار بود در روز دهم تیر تمام مسئولیتهای این معاونت مانند: برگزاری نمایشگاهها، بیمه هنرمندان و هر مسئولیت دیگری که بخش دولتی در قبال هنرمندان صنایع داشت را به بخش خصوصی واگذار کنند. اما هنرمندان این حوزه که آینده کاری خود را با این اقدام عجولانه و غیرکارشناسی شده مسئولین سازمان در خطر میدیدند با اتحادی که داشتند مانع عمل مسئولین دولت پیشین شدند و به گفته خودشان معاونت را از ورطهیی که قرار بود صنایع دستی در آن بیافتد نجات دادند.
«نیما ذاکری سعید» یکی از هنرمندان این حوزه در این باره میگوید: سال گذشته قرار بود در روز دهم تیر طی مراسمی کلیه مسئولیتهای معاونت صنایع دستی به بخش خصوصییی واگذار شود که ماهیت آن معلوم نبود. زمانی که هنرمندان از این موضوع با اطلاع شدند از طریق معاونت صنایع دستی سازمان، کارمندان و کارشناسان این سازمان موضوع را پیگیری کردند اما جواب روشن و شفافی دریافت نکردند. همان زمان گمان کردند باید موضوعی پشت پرده باشد که از آن بیخبرند و میتواند به ضرر آنها تمام شود. پس با تهیه و امضا توماری که در آن ذکر شده بود: «اگر قرار است خصوصی سازی انجام شود باید با نظارت و نظر کارشناسان انجام شود» مخالفت خود را با این اقدام عجولانه مسئولین پیشین سازمان اعلام کردیم و در روز ۱۰ تیر صد نفر از هنرمندان این برگه را امضا کردند و به دست جناب آقای ملکزاده رساندند.»
او اضافه میکند:« هر چند ایشان ابتدا به آن بیاعتنایی کردند و تعداد امضا کنندگان این طومار را تنها ۲ تا ۳ نفر دانستند اما در زمان برگزاری مراسم ۱۰۰ نفر زیر این طومار را امضا کرده بودند و در روزهای آتی این تعداد به حدود هراز نفر افزایش یافت که یک نسخه از آن را به دفتر رییس جمهور«دکتر حسن روحانی» یک نسخه را به کمسیون فرهنگی مجلس و نسخه دیگر را به قوه قضاییه و سازمان بازرسی کل کشور فرستادیم که خوشبختانه مانع خصوصی سازی در بخش صنایع دستی سازمان شد.
این هنرمند ادامه میدهد: پس از این اتفاق آقای رحمتی معاون صنایع دستی دولت دهم و بهمن نامور مطلق معاون صنایع دستی دولت یازدهم اعلام کردند خصوصی سازی در سازمان رخ نخواهد داد. هر چند با اتفاقاتی که در حاشیه نمایشگاه صنایع دستی امسال رخ داد و زمزمه پولی شدن آن ، گمان میرفت سازمان آهسته آهسته به سوی خصوصی سازی پیش رود اما با اعتماد به اینکه دولت جدید دولت مردم محوری است و میداند خصوصی سازی عجولانه امکان نابودی صنایع دستی را دارد این گمانها به نظر بیهوده میآید.
این هنرمند در آخر پیام دهم تیر را اتحاد هنرمندان صنایع دستی دانست و گفت این روز بابد با نام «اتحاد هنرمندان صنایع دستی» حفظ شود