امروزه با جسارت بیشتری کار می کنم
مصطفی مومنیان:
امروزه با جسارت بیشتری کار می کنم
 
تاريخ : يکشنبه ۲۰ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۵
مصطفی مومنیان در برنامه ارغنون از شبکه رادیویی گفت و گو اظهار داشت: علم و ذوق همیشه در کنار هم به صورت ۵۰ و ۵۰ حضور دارند و هیچ کدام از این ها به طور کامل وجود ندارد، برای مثال استفاده از آکوردهایی که قبلا جسارت استفاده ی آن ها را نداشتم به کارهای جدید اضافه شده است.
به گزارش هنرنیوز، برنامه ارغنون از شبکه رادیویی گفت و گو با حضور مصطفی مومنیان (آهنگساز و نوازنده سنتور) و با موضوع بررسی آثار شخصی و فعالیت های وی روی آنتن رفت.
در این برنامه مصطفی مومنیان در خصوص آخرین فعالیت های خویش در حوزه ی موسیقی گفت: این روزها بیشتر مشغول به تدریس موسیقی هستم و علاوه بر آن با انتشار آلبوم دوم خودم به اسم «شهر نیستی» درگیر کارهای بعدی در سال جاری هستیم.
وی در خصوص فعالیت خویش در حوزه ی آلبوم و اجرای زنده و کنسرت، اظهار داشت: به دلیل وقت گیری کار تدریس موسیقی فرصت زیادی را برای کار با گروه های مختلف موسیقی در اختیار ندارم از این رو برای اجرای زنده با مشکل مواجه می شوم.
این آهنگساز ایرانی با اشاره به آخرین کنسرت خود گفت: سال گذشته با مجموعه ای روی صحنه رفتم که بخش تریلو کنسرت را بر عهده داشتم که با همکاری میرسعید حسینی پناه و پونه زارعی اجرا شد.
وی اشاره به کلیت فضای آهنگسازی در موسیقی کلاسیک ایرانی، گفت: از آنجایی که این نوع آهنگسازی خیلی باب دل من نیست، برای بررسی و تحلیل این آثار وقت زیادی نمی گذارم.
مصطفی مومنیان در خصوص طرز تفکر خود نسبت به موسیقی ایرانی، خاطر نشان کرد: آهنگسازیِ باب دل من و علاقه شخصی به آهنگسازی دوران قدیم بیشتر گرایش دارد.
وی با بیان این که اکثر ملودی های امروزی تحت تاثیر تکنیک های است، افزود: این روزها با توجه به این که ملودی های زبیا بسیار کم تر از قبل وجود دارند، تکنیک های بسیار سختی را در نوازندگی ها و آهنگسازی ها شاهد هستیم.
این نوازنده سنتور با اشاره فضای کنونی آهنگسازی در ایران گفت: بیشتر آهنگسازان امروزی قبل از این که ملودی را خلق کنند، ریتم مورد نظر را به وجود آورده و ملودی را روی ریتم می سازند.
وی همچنین در خصوص فضای ریتمیک موسیقی ایرانی اضافه کرد: بسیاری از آهنگسازان امروزه به استفاده از ریتم های سخت تر و پیچیده تر اشتیاق زیادی دارند، به طوری که برای این کار ریتم ها و موسیقی های سخت اسپانیایی و هندی را بررسی کرده و از اشتراک آن ها با موسیقی ایرانی دست به ساخت آهنگ می زنند. در این نوع از آهنگ سازی به دلیل این که ملودی تحت تاثیر ریتم مشخص شده پرداخت می شود، از جذابیت و زیبایی خاصی برخوردار نیست.
مصطفی مومنیان با اشاره به ارتجاع موسیقی امروزی به موسیقی قدیم ایرانی، اظهار داشت: از نظر شخصی علاقه زیادی به ماندن در دوارن گلهای موسیقی ایرانی را ندارم، و این موضوع از پیدا کردن راهی جدید و منحصر به فرد ناشی می شود.
وی با اشاره به این که امروزه با جسارت بیشتری دست به کار می زنم، خاطر نشان کرد: علم و ذوق همیشه در کنار هم به صورت ۵۰ و ۵۰ حضور دارند و هیچ کدام از این ها به طور کامل وجود ندارد، برای مثال استفاده از آکوردهایی که قبلا جسارت استفاده ی آن ها را نداشتم به کارهای جدید اضافه شده است.
این نوازنده ی ایرانی با اشاره به استاد خود اردوان کامکار (نوازنده برجسته ایرانی)، گفت: بسیار عجیب است که شخصی شاگرد اردوان کامکار باشد و در عین حال به موسیقی گلها علاقه ی زیادی داشته باشد.
وی با اشاره به این که تا سنین ۱۷ سالگی هیچ علاقه ای به موسیقی نداشتم اضافه کرد: در سنین ۱۷ سالگی ای شنیدن نوار «نغمه های به یاد ماندنی» به موسیقی علاقه مند شده و برای همیشه وزرش را کنار کذاشته و به طور جدی پیگیر موسیقی شدم.
مصطفی مومنیان با اشاره به فعالیت های ورزشی خود گفت: قبل از ۱۷ سالگی و ظهورفعالیت های موسیقیایی به صورت حرفه ای فوتبال بازی می کردم، اما بعد از علاقه مندی به موسیقی و شروع فعالیت در این زمینه برای همیشه از وزرش حرفه ای کنار کشیدم.
فایل صوتی برنامه ارغنون از وبگاه شبکه رادیویی گفت و گو قابل دریافت است، همچنین این برنامه هر پنچشنبه از ساعت ۲۱ الی ۲۲ از شبکه رادیویی گفت و گو پخش می شود.
کد خبر: 92051
Share/Save/Bookmark