راهنمایان حقوق کم خود را با درآمد‌های جانبی جبران می‌کنند
رئیس جامعه تورگردانان ایران:
راهنمایان حقوق کم خود را با درآمد‌های جانبی جبران می‌کنند
رئیس جامعه تورگردانان ایران در واکنش به تعیین حقوق راهنمایان گفت: اکنون هنرمندان و خبرنگاران به دلیل عدم داشتن شغل دائم با حمایت وزارت ارشاد بیمه می‌شوند و برخی از این هزینه را این وزارتخانه و درصد کمتری را هنرمندان و خبرنگاران تقبل می‌کنند، این اقدام برای راهنمایان باید توسط سازمان میراث فرهنگی به فرجام برسد.
 
تاريخ : شنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۸
ابراهیم پور فرج - رئیس جامعه تورگردانان ایران - درباره تعیین حقوق روزانه راهنمایان گردشگری در سال ۹۲ که مبلغ روزانه ۱۰۸ هزار تومان تعیین شده است، گفت: در کار با بخش خصوصی تفاهم و جلب رضایت دو طرف مطرح است. این درست نیست که راهنمایان فقط خودشان حقوق و ساعت کاری را مشخص کنند.

او درباره ساعت کاری روزانه از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ بعد از ظهر و ساعت کاری نیم روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۳ اظهار داشت: نمی‌توان گروه را تحویل گرفت و از ساعت ۵ بعد از ظهر رها کرد. معمولاً راهنمایان تا هنگام خواب گروه را مشایعت می‌کنند.

رئیس جامعه تورگردانان ایران به درآمدهای جانبی راهنمایان تور هنگام همراهی تور اشاره کرد که در این زمان با این پرسش مواجه شد که آیا کسب این درآمدها تخلف محسوب نمی‌شود و آیا به دلیل همین حقوق کم نیست که راهنمایان به این کارها دست می‌زنند؟

او پاسخ داد: در شرایطی که به سمت تخلف نرود اشکالی ندارد! مثلاً گاهی راهنما خدماتی ارائه می‌دهد که با رضایت گروه مبلغی به او پرداخت می‌شود که از حق‌الزحمه پرداختی آژانس خیلی بیشتر است. 

پورفرج از تعیین چند زمان برای مذاکره از سوی انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران با جامعه تورگردانان و فراهم نشدن این امکان تا کنون خبر داد و افزود: تعیین حق الزحمه یک طرفه منصفانه نیست. امروز دنیا به سمتی می‌رود که خدمات گردشگری ارزان‌تر شود.

رییس جامعه تورگردانان با اشاره به این که یک راهنمای تور هزینه خوراک و اقامت را هم بر آژانس تقبل می‌کند، گفت: یک راهنما روزانه به طور متوسط به غیر از حقوق خود بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان برای یک آژانس مسافرتی هزینه دارد چرا که نمی‌توان راهنما را از گروه منفک کرد. مثلاً یک هتل برای اقامت هزینه‌ای کمتر از شبی ۱۰۰ هزار تومان ندارد.

وی با بیان این که تعیین حقوق باید به گونه‌ای باشد که کارفرما هم قادر به پرداخت هزینه‌ها باشد، درباره حق بیمه راهنمایان تصریح کرد: قراردادهای آژانس‌ها موقت است بنابراین آنها ملزم به بیمه نیستند اما از آنجا که بیمه یکی از ضروریات است این سازمان میراث فرهنگی است که باید مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حمایت از راهنمایان اقدام به بیمه آنها نماید.

پور فرج اضافه کرد: اکنون هنرمندان و خبرنگاران به دلیل عدم داشتن شغل دائم با حمایت وزارت ارشاد بیمه می‌شوند و برخی از این هزینه را این وزارتخانه و درصد کمتری را هنرمندان و خبرنگاران تقبل می‌کنند، این اقدام برای راهنمایان باید توسط سازمان میراث فرهنگی به فرجام برسد.

او توضیح داد: هنگامی که گروهی وارد ایران می‌شود یک راهنما از آژانس کشور مبدا همراه خود دارد. یک راهنما نیز از سوی آژانس ایرانی آنها را همراهی می‌کند. از طرفی یک راهنما نیز در شهرستان مقصد گروه را همراهی می‌کند. پس وجود سه راهنما و هزینه‌های آنها ما را ملزم می‌کند که با راهنمایان وارد مذاکره شویم . تعیین نرخ یک طرفه اصلاً درست نیست.

وی تأکید کرد: راهنمایان انسان‌هایی شریف، متخصص و متعهد هستند اما با این تعیین حقوق، یک آژانس روزانه باید برای ۳۰۰ هزار تومان هزینه برای هر راهنما ( دستمزد، خوراک و خواب ) در نظر بگیرد و به عبارتی روزانه ۱ میلیون تومان دستمزد پرداخت کند و طی ده روز تا دوهفته باید فقط ۱۰ الی ۱۵ میلیون تومان برای راهنما هزینه کند که واقعاً برای آژانس‌ها میسر نیست.
کد خبر: 63684
Share/Save/Bookmark