به گزارش هنرنیوز، ذی نوری در این نمایشگاه ۳۶ اثر آبرنگ با ابعاد متفاوت از هم را در معرض دید عموم قرار داده است. سوژه آثار تازه اش همچون گذشته متفاوت از هم هستند و بناهای سنتی، خانههای تاریخی، گل ، میوه و... را شامل میشوند.
او در مورد انتخاب سوژه آثار تازهاش گفت: در این نمایشگاه بعضی از سوژه آثار با نمایشگاه قبلیام متفاوت است. سعی کردهام به سوژههایی توجه کنم که اغلب بیتفاوت از کنار آنها میگذریم و هنرمندان معمولا آنها را کار نمیکنند. برای مثال میتوانم به نقاشی دسته سبزی ریحان که در روزنامه پیچیده شده و یا کارتن میوه اشاره کن که سعی کرده ام آن را با جزییات دقیقی به تصویر بکشم. انتخاب رنگ نیز برای این آثار کار بسیار سختی بوده است زیرا برای نزدیکی به اصل سوژه از رنگ های مشابه آن در آثار بهره گرفتهام.
در سوژه هایی مانند گل و میوه تلاش هنرمند بر این بوده که از خود آن ها استفاده کند اما در به تصویر درآوردن بناهای تاریخی برای ثبت جزئیات لازم است که از عکس نیز در آثار کمک بگیرد، او در این رابطه گفت: برای به تصویر کشیدن میوه ها، سبزی ها و گل ها سعی می کنم حالت طبیعی آنها را بدون آنکه چینش خاصی بر روی آنها صورت بگیرد با جزییات نقاشی کنم، از روی عکس کار نمی کنم و سوژه را گذاشته و آن را به تصویر می کشم اما در نقاشی کردن خانه ها و بناهای تاریخی تا آنجا که امکان دارد در فضای مورد نظر می نشینم و ابتدا طرح آن را می زنم و برای آنکه جزییات آن را ثبت کنم عکس های مختلفی از آن می گیرم و آن را به تصویر می کشم.
با وجود شره های رنگ، محدودیت ها و سختی هایی که تکنیک آبرنگ بوجود می آورد، ذی نوری در این نمایشگاه آثاری با جزییات فراوان بصورت رئالیسم و فتو رئالیسم ارائه داده است، او در مورد ثبت جزییات کامل در آثارش گفت: من سعی می کنم فرم دقیق سوژه مورد نظر را نقاشی کنم. شاید بنظر سخت بیاید اما تجربه در این امر باعث می شود که کار تمیز و با جزییات کامل انجام شود. بعضی افراد فکر می کنند این آثار پرداز هستند اما همه با تاش رنگ نقاشی شده اند. البته قبلا کار پرداز هم انجام داده ام که نمونه آن را می توان در کتابی از مجموعه آثارم که بیش از ۱۰ سال پیش توسط انتشارات نگار به چاپ رسیده است ببینید.
ذی نوری در بعضی آثار بناهای قدیمی و تاریخی را به تصویر کشیده است که اغلب آنها در حال از بین رفتن هستند، او در واقع با به تصویر کشیدن این بناهای تاریخی به سبک رئالیسم و فتو رئالیسم سعی دارد مخاطبان آثارش را متوجه این مکان ها و خانه های قدیمی ارزشمند کند.
او در مورد بناهای تاریخی که در آثارش به تصویر کشیده است گفت: من از گذشته به بناها و خانه های قدیمی علاقمند بودم. شاید این بخاطر یادمان و خاطراتی است که از گذشته نسبت به این بناها دارم و با آنها عجین شده و در آن مکان ها زندگی کرده ام. این بناها در طول زمان دستخوش تغییراتی شده اند و خرابی هایی در آن ها بوجود آمده ، من دوست دارم عینا همان تاثیراتی که گذشت زمان بر روی آنها به جا گذاشته را در اثر آورم. در این آثار بناهای تاریخی و سنتی مربوط به زادگاهم کرمانشاه که شامل تکیه بیگلر بیگی، خانه حاج حبیب گل عنبر و کاروانسراهای مختلف در کرمانشاه می باشد را به همراه نقاشی هایی ازمجموعه کاخ گلستان در تهران به تصویر کشیده ام.
ذی نوری که سالهاست نقاشی آبرنگ تدریس می کند با اشاره به شکیبایی و حوصله زیادی که این نوع نقاشی می طلبد گفت: هنرجویانی که علاقه به یادگیری نقاشی آبرنگ دارند باید صبر زیادی داشته باشند. امروزه جوانان توجه زیادی به مقوله طراحی ندارند اما برای انجام نقاشی آبرنگ ابتدا باید طراحی خوبی داشت زیرا اگر به طراحی کم توجه ای شود هنگامیکه رنگ بر روی کار گذاشته می شود مشکل پیش می آید بنابراین من در کلاس هایم تاکید فراوان بر روی طراحی دارم.
عطاالله ذی نوری متولد ۱۳۲۳ است، او در سال ۹۱ نشان درجه یک هنری معادل دکترا را دریافت کرده است. آثار ذی نوری تا کنون در استرالیا، روسیه، انگلستان، دوبی ... به نمایش در آمده و حدود ۱۲ سال پیش، کتابی از مجموعه آثار او توسط انتشارات نگار به چاپ رسیده است.
بیست و هفتمین نمایشگاه انفرادی عطاالله ذی نوری تا ۳۱ اردیبهشت ماه در گالری شکوه واقع در چهارراه فرمانیه، بلوار شهید اندرز گو ، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، شماره ۱۹ دایر خواهد بود و علاقمندان می توانند همه روزه (به جز پنجشنبه ها و تعطیلات رسمی) از ساعت ۱۷ الی ۲۱ از این آثار دیدن نمایند.