بزرگداشت ایرج اعتصام معمار بارگاه حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد
در فرهنگسرای ارسباران
بزرگداشت ایرج اعتصام معمار بارگاه حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد
بزرگداشت ایرج اعتصام معمار پیشکسوت ایران با حضور جمعی از شاگردان و علاقه‌مندانش در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : چهارشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۶:۴۱
به گزارش هنرنیوز، مراسم بزرگداشت «ایرج اعتصام» هنرمند معمار در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
حمید ماجدی سرپرست دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد و وحید قبادیان معمار و از شاگردان ایرج اعتصام در آغاز به ذکر خاطراتی از دوران دانشجویی خود و تأثیرگذاری ایرج اعتصام در زمینه معماری ایران پرداختند و در ادامه اسفندیار زبردست رئیس دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران، از ایرج اعتصام به عنوان بنیان‌گذار مقطع دکتری معماری و شهرسازی را در دانشگاه تهران یاد کرد و از خدمات او به هنر معماری ایران تقدیر کرد.
زبردست،‌ به ویژگی‌های اخلاقی نیکو در ایرج اعتصام نیز اشاره داشت و او را مرد خوش قلبی توصیف کرد که با این ویژگی توانسته به موفقیت و سلامتی دست یابد.
پرویز پیران عضو هیات ‌مدیره‌ آکادمی سوئیس‌، عضو قطب طراحی کشوری دانشکده طراحی و شهرسازی شهید بهشتی‌ نیز که به تازگی یک عمل جراحی را پشت سر گذاشته است،‌ در این مراسم حضور یافت و از برگزاری چنین مراسم‌هایی برای هنرمندان در قید حیات تقدیر کرد.
او نیز به خدمات ایرج اعتصام به معماری ایرانی اشاره کرد و او را به دلیل همراه داشتن خصایص نیکوی اخلاقی در کنار دانش و تجربه معماری، الگویی برای نسل جوان دانست.
در ادامه نیز لوح تقدیری به پاس یک عمر فعالیت در زمینه معماری و شهرسازی به ایرج اعتصام اهدا شد و از کتاب زندگینامه ایرج اعتصام با عنوان «اسرار شیدایی» که به بررسی ۵۰ سال آموزش معماری و شهرسازی ایران از دیدگاه این معمار برجسته اختصاص دارد، رونمایی شد.
این کتاب زیرنظر «انوشه منصوری» تدوین و نگاشته شده است.
ایرج اعتصام در این مراسم در سخنانی به فاخر بودن معماری ایرانی اشاره کرد و بر لزوم معرفی این معماری‌ها در سطح دنیا تأکید کرد.
او همچنین از سهراب سپهری به عنوان یکی از همدوره‌ای های خود یاد کرد که نکات بسیاری را از او آموخته است.
پخش فیلم مستندی از زندگی ایرج اعتصام و گرفتن عکس یادگاری حاضران این مراسم در کنار ایرج اعتصام از دیگر بخش های این مراسم بود.
ایرج اعتصام سال ۱۳۰۹ در شهرگرگان متولد شد و سال ۱۳۳۹ به عنوان نخستین دانشجوی ایرانی، دکترای خود را در رشته معماری از دانشگاه فلورانس دریافت کرد.
این هنرمند،‌ هنر معماری این دوره را به شش سبک شامل معماری مدرن اروپایی آلمان، معماری نئوکلاسیک ایران، معماری کلاسیک اروپا، معماری التقاطی، معماری شبه مستعمراتی و ادامه سبک معماری قاجاری بیان می کند.
ایرج اعتصام سال ها به تدریس دروس مختلف معماری و شهرسازی در دانشگاه های تهران و شهید بهشتی (ملی سابق) پرداخت. وی هم اکنون استاد معماری و مدیرگروه تخصصی معماری دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران است.
طراحی و معماری شاهچراغ،‌ بوستان های ملت، دکتر شریعتی در منطقه ۳ شهرداری تهران، مجموعه های مسکونی متعدد در استان های زاهدان، خوزستان، لواسان و همچنین ساختمان هایی در شهرهای مکه مکرمه، آلمان، زیمبابوه و آمریکا از جمله آثار این هنرمند است.
این مراسم به همت باشگاه معماری تهران در فرهنگسرای ارسباران (هنر) برگزار شد.



کد خبر: 68454
Share/Save/Bookmark