مجتمع آموزش عالی فقه جامعةالمصطفی(ص) العالمیه به همت معاونت پژوهش و انجمن علمی- پژوهشی علوم قرآن این مجتمع، بیست و سومین میزگرد علمی «قبیلهگرایی از دیدگاه قرآن» را با حضور کارشناسان قرآنی در ساعت ۱۰ روز سه شنبه ۲۱ آذرماه در سالن شهید مطهری مجتمع آموزش عالی فقه(حجتیه) برگزار میکند.
نژادپرستی و قومگرایی، از ویژگیهای جوامع عقبمانده و از خصلتهای افراد نادان به حساب میآید. از این رو، این دو پدیده شوم در میان کشورهای رشد یافته و یا در حال رشد، روز به روز سیر نزولیاش را میپیماید و جا را برای نوعگرایی و انساندوستی، خالی میکند تا زمینه برای برقراری گفتمان، عقلانیت، روابط دوستانه و وحدت پایدار، فراهم کند. اما در میان ملتهای عقبمانده و در حال رکود، هر لحظه، سیر صعودی دارد و دیوارهای دشمنی، کینه و خونریزی، روز به روز ضخیمتر و پایدارتر و بستر برای مداخلات بیرونی و اختلافات درونی، آمادهتر میشود و راههای گفتمان و عقلانیت، آسیبی بیشتر میبیند.
رژیم نژادپرست اسرائیل نیز با نگاه قومگرایی خود، خونریزیها و نسلکشیهای بسیاری بین مردم مظلوم فلسطین به راه انداخت، اما سرانجام جنگ سی و سه روزه لبنان، و بیست و دو روزه و هشت روزه غزه ثابت کرد که این رژیم منحوس در حال اضمحلال تاریخی خود به سر میبرد.