نوشتن براي كودكان و نوجوانان نياز به درك دنياي آنان دارد
برگزيده جشنواره شهيد حبيب غني‌پور:
نوشتن براي كودكان و نوجوانان نياز به درك دنياي آنان دارد
 
تاريخ : دوشنبه ۹ اسفند ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۴۶
برگزيده جشنواره شهيد حبيب غني‌پور گفت: براي نوشتن كتاب‌هاي كودك و نوجوان بايد علاوه بر آگاهي از روانشناسي اين گروه سني با نيازهاي آنان هم آشنا بود.

به گزارش هنرنیوز، جعفر توزنده‌جاني –داستان‌نويس كودك و نوجوان-به ستاد خبري دهمين جشنواره شهيد حبيب غني‌پور گفت: اين جايزه با پرهيز از افراط و يا تنگ‌نظري‌هاي ساير جشنواره‌ها سعي در شناخت و يافتن آثار خوب دارد، همين مسئله هم باعث پيوند آن با مخاطبانش مي‌شود.

وي كه برنده جايزه غني‌پور به واسطه تاليف كتاب «چرا دريا عصباني شد» است، از نقش شهيد غني‌پور در داستان‌نويسي به نيكي ياد كرد و افزود: من از دهه 60 آثار دفاع مقدس را مي‌خواندم و به همين دليل هم با طيف وسيعي از افراد در جنگ آشنا بودم، از جمله شهيد غني‌پور كه با او در «كيهان بچه‌ها»‌ آشنايي نزديك داشتم و بر اهميت توجه‌اش به داستان واقف بودم.

وي نوآوري در نوشتن و داوري را عامل توفيق خواند و اظهار داشت: به نظر من يك اثر شاخص يا برگزيده بايد نوآوري داشته باشد و اين موضوع طوري در اثر طرح و ارائه شود كه نويسنده و مخاطب را محفوظ و بهره‌ور كند.

نويسنده كتاب «مهماني ديوها» استفاده از روان‌شناسي كودك را در تاليف داستان‌هاي كودك و نوجوان مهم برشمرد و تاكيد كرد: مخاطب كودك و نوجوان امروز نسبت به خيلي از مسائل آگاه است و نيازها و خواست‌هاي متفاوتي دارد، براي همين نويسنده بايد نيازهاي خاص كودك را در دنياي جديد درك كند.

وي داستان‌نويسي را كاري خلاقانه دانست و ادامه داد: متاسفانه نويسندگي در كشور ما حرفه‌اي نشده است.

توزنده‌جاني با تاكيد بر اهميت سادگي و فضاسازي سالم در جايزه غني‌پور خاطرنشان كرد: به طور كلي هر جشنواره‌اي سياست خاص خود را دارد، با اين اوصاف به نظر من جايزه غني‌پور از امتيازات و ويژگي‌هاي خوبي برخوردار است كه براي ادبيات امروز مفيد خواهد بود.

کد خبر: 24344
Share/Save/Bookmark