به گزارش هنرنیوز منیره عزیزی، معاون آموزشی مدرسه کم توان ذهنی در گفتوگو با ستاد خبری دهمین جشنواره کتابهای آموزشی رشد، نکته مثبت جشنواره امسال را شركت تمامي مقاطع تحصيلي در جشنواره عنوان کرد و گفت: داوری امسال بهتر از دورههای پیشین جشنواره بود. چرا که در سال های قبل تعداد زیادی کتاب در بخش رقابتی جشنواره حضور داشتند که تمامی آنها باید مورد بررسی و ارزیابی قرار میگرفتند، ولی در سال جاری بررسي کتابهای آموزشی بين كتابهاي مناسب معرفي شده در كتابنامههاي رشد ۳ سال گذشته بود و نظم بهتری داشت.
وی رشد سطح کیفی کتابهای آموزشی را قابل قبول دانست و گفت: مهمترین نکته در داوری آثار، داشتن خصوصیات متناسب با شرایط دانشآموزان است. اینکه کتاب دارای ساختار خوبی بوده، منابع در آنها قید شده باشد و ویراستاری خاصی در کتاب وجود داشته باشد از موارد ديگر ارزیابی آثار به شمار میرود.
عزیزی ابراز داشت: ساختار یک کتاب آموزشی باید جذابیت داشته باشد و بتواند مخاطب را جذب کند، همچنین باید قابلیت خواندن متن و گفتار در کتابها روان و گويا باشد و مطالب نیز به صورت پیوسته ارایه شود. در این میان ممکن است برخی کتابها از لحاظ محتوایی و کیفی در سطح خوبی باشند، اما این آثار به دلیل نبود پیوستگی در ارائه مطالب، مخاطب را سردرگم کرده و دانشآموزان را راضی نمیکند.
معاون آموزشی مدرسه کم توان ذهنی، برگزاری این جشنواره را در روند آموزشی مدارس بسیار مهم خواند و یادآور شد: بر اساس لیست اعلام شده از کتابهای آمورشي مورد استفاده برای دانشآموزان استثنایی، داوری اولیه آثار انجام شده و تاییدهای لازم برای کتب اعلام شده است.
سرگروه داوري حوزه آموزش و پرورش استثنايي جشنواره كتابهاي آموزشي رشد نحوه داوری آثار ارسالی را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و افزود: ممکن است کتابهای حاضر در بخش رقابتی جشنواره لزوما از کتاب های آموزشی جدید نباشند ولی اتفاق مهم این است که کیفیت آثار برای گروه داوران اهمیت ویژهای داشته است. خصوصاً اینکه با انتخاب درست کتابهای برگزیده در بخش کودکان استثنایی، مشخص می شود که چه کتابهایی با چه ويژگيهايي، مناسب مخاطبان دانشآموزان استثنایی است.