لابراتوار میراث بزرگ سینمای ایران
گزارش هنرنیوز از نشست خبری سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر؛
لابراتوار میراث بزرگ سینمای ایران
علیرضا رضا داد گفت: در جشنواره فیلم فجر سه بزرگداشت خواهیم داشت که یکی از آن ها برای عزیزانی است که در لابراتوار فعالیت داشته اند با پایانت عمر نگاتیو و لابراتوار نباید این افراد به فراموشی سپرده شوند.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۱ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۲
به گزارش هنرنیوز_ نشست خبری سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر در هتل انقلاب صبح امروز با حضور دبیر جشنواره علیرضا رضا داد در جمع اصحاب رسانه برگزار شد. علیرضا رضا داد «دبیر سی و سومین جشنواره بین المللی فیلم فجر» گفت» همچنان نمی‌دانم برای چه باسید نشست خبری برگزار کنیم بیشتر علاقه‌مند بودم مراسم تشیع مرحوم «» شرکت کنم اما این یک روال عادی است که باید به آن توجه داشت. از سال گذشته تا به امروز اتفاقات زیادی افتاده است. یکی از کار‌های بسیار مهمی که صورت گرفت مرور سی و دو دوره گذشته بود. با توجه به ماموریتی که رییس سازمان سینمای به ما داد نیاز بود که این کار انجام شود. با توجه به اینکه ۱۰ سال پیش آخرین تغییرات در جشنواره فیلم فجر رخداد امروز نیازمند این بازنگری هستیم که از سوی ایوبی به درستی ایت تصمیم گرفته شد. در چنین شرایطی اعمال تغییرات بسیار طبیعی است. برای ایجاد تغییرات از‌‌ همان ابتدا بحث‌هایی شد اما با توجه به اینکه دولت در نیمه سال کار‌ها را به دست گرفته بود نمی‌توانست به آن مسئله‌ای که در نظر دارد برسد. برای شروع تغییرات ابتدا جلساتی را با گروه‌های مختلف گذاشتیم و تمام آسیب‌هایی را که در نظر داشتیم به روی کاغذ آوردیم که در ‌‌نهایت به یک جزوه ۳۵ صفحه‌ای رسیدیم.

وی در ادامه افزود: یکی از تغییراتی که به آن توجه شد بخش کااهش جوایز در بخش سودای سیمرغ است که البته به جمع بندی دقیقی نرسیدیم. یکی دیگر از بحث‌هایی که مطرح شد رسیدیگی به بحث صنعت در سینما است که نباید از آن غافل شویم. و بنا داریم‌ایم وکار را بر عهده گزوه‌ها متخصص این حرفه بگذاریم.

رضا داد گفت: با اشاره به اینکه جدا شدن بخش بین الملل از جشنواره فیلم فجر از سینمای ایران به نفع سینمای ایران است گفت: پیرو نظرات رییس سازمان سینمایی می‌خواهیم شرایطی را فراهم کنیم که بخش بین الملل گسترده شود و از طرفی بخش‌های پشتیبانی سینما را محدود‌تر کنیم. قرار است این با خارج شدن این بخش از کلیت سینمای ایران به طور جداگانه به فعالیت خود ادامه دهد و قطعاً با این نگاه اتفاقات بهتری برای آن خواهد افتاد. البته باید قبول کنیم در ابتدای راه نمی‌توان توقع داشت همه چیز با کیفیت انجام شود. همیشه بخش بین الملل تحت تاثیرات سینمای ایران قرار می‌گرفت.


دبیر جشنواره گفت: برای حضور در جشنواره بین المللی فیلم فجر ۲۸۷ اثر تقاضای حضور در جشنواره داشتند که ۸۵ اثر در سودای سیمرغ، ۷۳ عنوان در بخش نگاه نو و ۱۲۷ اثر در بخش مستند بودند. بخش سودای سیمرغ نیاز به تغییرات خاصی نداشت اما در بخش نگاه نو به دلیل اینکه تعداد زیادی از آثار ویدئویی نیمه بلند و بلند ثبت نام کرده‌اند باید بررسی می‌شد. البته با حضور جشنواره یاس برای آثار ویدئویی دیگر نیازی به حضور این فیلم‌ها در جشنواه فیلم فجر نیست. در ادامه در بخش سودای سیمرغ ۵۷ اثر بازبینی شد و ۲۲ فیلم به آن بخش راه یافتند.

وی با اشاره حضور دو فیلم از جشنواره کودک در جشنواره فیلم فجر گفت: دو فیلم از بخش جشنواره فیلم کودک در این جشنواره شرکت می‌کنند البته این اتفاق برای ما به صورت آزمایشی خواهد بود. در نتیجه دو فیلم به صورت مستقیم به بخش سودای سیمرغ راه می‌یابند البته این شرایط برای بخش مستند نیز حاکم خواهد بود. برای بخش خارج از مسابقه ۳ فیلم نهایی شد که امیدوارم فیلم‌های دیگری دراین بخش اضافه نشوند.

۲۹رضاداد در ادامه درباره سالن‌های فیلم نمایش داده می‌شوند گفت: سالن براساس موقعیت جغرافیای شهر تهران برای نمایش فیلم‌ها انتخاب شده است که از میان ۱۳ پردیس فیلم‌های جشنواره فجر را اکران خواهد کرد. ۲۵ سالن مردمی وجود داد که ۴ سالن به نمایش فیلم‌های هنرو تجربه اختصاص دارد. یکی از اتفاقات خوبی که در جشنواره فجر سال گذشته افتاد و از نظر رسانه‌ها دیده نشد قیمت بلیط‌ها بود که با توجه به نمایش فیلم‌ها در منطقه‌ای که فیلم نمایش داده می‌شود تغییر خواهد کرد و‌ایم کار باعث رفت و آمد کمتر در شهر شد در نتیجه امسال هم این رویه را در پیش خواهیم گرفت.

او در همین راستا افزود: دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر با اشاره به بخش «هنر و تجربه» گفت: «نگاه نو» در سال گذشته در جشنواره فیلم فجر حضور داشت و امسال نیز اعلام کردیم که شورای سیاست گذاری گروه سینمایی «هنر و تجربه» می‌تواند بهترین فیلم‌های این بخش را انتخاب کند. در ‌‌نهایت نیز یک لیست که ۲۰ فیلم در آن معرفی شده بودند، ارائه شد و در جمع بندی به اکران ۱۲ فیلم در بخش «هنر و تجربه» سی و سومین جشنواره فیلم فجر رسیدیم که ۲ اثر مستند و باقی فیلم‌ها داستانی است و در بخش غیررقابتی جشنواره حضور خواهند داشت.
وی درباره بخش «سینما حقیقت» نیز گفت: در این بخش ۸۷ فیلم مستند مورد بازبینی قرار گرفت که از این تعداد ۱۱ عنوان برای نمایش در جشنواره فیلم فجر انتخاب شد.

دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر در ادامه با توجه به تغییرات جوایز در بخش پس‌تر عکس و آنونس گفت: قبل از اینکه این بخش حذف شود بخش پوس‌تر تیزر و عکس از سوی داوران مورد ارزیابی قرار می‌گرفت این در حالی است که تبلیغات برای معرفی یک فیلم حرزف اول را می‌زند. در همین بین دوستان عکاس که در حوزه تبلیغات فیلم‌ها نیز فعالیت می‌کردند، معتقد بودند جای هنر عکاسی با کاربرد تبلیغاتی در جشنواره خالی است، درست هم می‌گفتند چرا که عکاسی فیلم در این تعریف معنا پیدا نمی‌کرد. در نتیجه در یک جمع بندی عکاسی را جزو موارد تبلیغی قرار دادیم. اما اینکه باید با این مورد به چه شکلی رفتار شود د طی جلسات آینده‌ای که قرار است برگزار کنیم اعلام خواهد شد.
بزرگداشت‌ها
۵او با بیان این مطلب که در سه بخش بزرگداشت خواهیم گرفت گفت: لابراتور به صورت شبانه رئی فعالیت می‌کنند. تلاش دارند تا فیلم‌ها را به موقع به جشنواره فیلم فجر برسانند و ما در این بین از آن‌ها خواهش کرده‌ایم که ‌‌نهایت دقت را در این شرایط داشته باشند تا فیلم نیازی به اصلاح دوباره رنگ و نور و یا صدا نداشته باشد تا هزینه اضافی متحمل شویم. البته باید دقت اشته باشیم که دورانلابراتوار به پایان رسیده است و دیگر به تاریخ خواهد پیوست. سینمای دیجیتال ماذ را در برپایی عدالت موفق‌تر گردانیده است تا بتوانیم شرایطی را فراهم کنیم تا فیلم‌های بیشتری در تمام شهرستان‌ها به نمایش در بیاید.

۱_ میراث لابراتوار یکی میراث‌های ماندگار سینمای ما است که شاید ۸۰ سال قدمت داشته باشد. در همین راستا می‌خواهیم از پیشکسوتان لابراتوار تقدیر داشته باشیم. کتابی در این رابطه طراحی شده است که ارائه خواهد شد.

۲_ محمد علی کشاورز بازیگر پیشکسوت سینمای ایران که بنا داریم برایش بزرگداشتی را ترتیب بدهیم البته تا همین الان جشنواره فیلم فجر در برابر وی کوتاهی کرده است وگرنه پیش از این‌ها باید این اتفاق می‌افتاد. برای اینکه در جشنواره از وجود وی بهره ببریم نزد او رفتم کهحالشان هم خداروشکر خوب بود و برای این کار از وی کسب اجازه کردم.

۳_ یکی دیگر از بزرگداشت‌هایی که انجام خواهیم داد مربوط به حسین جعفریان فیلمبردار سینمای ایران است قرارربود سال گذشته این کار را انجام دهیم که خود او تماس گرفتند و خواهش کردند تا این کار را انجام ندهیم و تنها دلیلشان هم این بود که سال گذشته دو فیلم «رستاخیز» و «چ» در بخش مسابقه حضور دارد و ممکن است با این بزرگداشت فضای خوبی برای او و همکارانش به وجود نیاید و ما هم حرف او را قبول کردیم چرا که نگاه درستی داشتند اما امسال این بزرگداشت انجام خواهد شد.
کد خبر: 78264
Share/Save/Bookmark