جمال شورجه درباره جای خالی کودکان شهید در سینمای دفاع مقدس گفت: اگر فیلمنامه مناسبی درباره کودکان جنگ و کودکان شهید نوشته شود و این فیلمنامه به خوبی دراماتیزه شده باشد فکر نمی کنم در شکل تولید و سرمایه گذاری مانع و مشکلی وجود داشته باشد اما این امر نیاز به یک برنامه ریزی و سرمایه گذاری مشخصی دارد ضمن اینکه باید بودجه مناسب و مشخصی برای این امر درنظر گرفته شود.
جمال شورجه با بیان اینکه مباحث زیادی از جنگ وجود دارد که تا به امروز به آنها پرداخته نشده است گفت: زن در جنگ، مادر در جنگ، کودک و جنگ، خانواده و جنگ این ها همه مباحث مهمی است که سینمای ما تا به امروز به آنها نپرداخته است به همین دلیل مسئولان و سیاستگذاران فرهنگی باید توجه بیشتری به آن داشته باشند.
وی با بیان اینکه کودکان از موضوعات مغفول مانده جنگ است، افزود: آسیب هایی که کودکان در جنگ می بینند، اینکه خود و خانواده شان در جنگ از بین می روند و آسیب های روحی این ها همه موضوعات مهمی است که در زندگی کودکان خلل بوجود می آورد و باید به درستی به آنها توجه شود.
کارگردان «سی و سه روز» خاطرنشان کرد: در کشور ما هم با اینکه فرزندان شهید از عزت و سربلندی زیادی برخوردار هستند اما با این وجود آسیب های روحی در آنها وجود دارد و عدم حضور پدر و یا برادر خانواده که در جنگ شهید شده اند مهمترین آسیب به این کودکان است.
شورجه ادامه داد: در کشور ما به دلیل شانی که شهدا دارند فرزندان و خانواده آنها نیزاز احترام ویپژه ای برخوردارند ضمن اینکه جنگ ما با جنگ سایر کشورها فرق می کند زیرا کشته شدگان جنگ کشور ما شهید محسوب می شوند و در نزد خدا از جایگاه ویژه ای برخوردارند.
وی ادامه داد: همان اندازه که شهدا از ارج و غرب برخوردارند به همان اندازه هم خانواده آنها از ارزش ویژه ای برخوردارند به همین دلیل هم باید برای آنها تسهیلات خاصی قائل شویم تا در زندگی آنها تاثیرگذار باشد زیرا آسیب های وارده به آنها جبران ناپذیر است.
کارگردان «عملیات کرکوک» در ادامه بیان داشت: ممکن است از طریق سینما و نوع نگاه جامعه، بخشی از این خلاء ها مرتفع شود اما حضور پدر و مادر چیزی است که هیچ وقت جبران پذیر نیست. این آسیب ها متوجه هر کشوری است و در کشور ما هم این موضوع کتابی است که کمتر ورقی از آن باز شده است.
شورجه همچنین گفت: اگر فیلمنامه مناسبی درباره کودکان جنگ و کودکا شهید نوشته شود و این فیلمنامه به خوبی دراماتیزه شده باشد فکر نمی کنم در شکل تولید و سرمایه گذاری مانع و مشکلی وجود داشته باشد اما این امر نیاز به یک برنامه ریزی و سرمایه گذاری مشخصی دارد ضمن اینکه باید بودجه مناسب و مشخصی برای این امر درنظر گرفته شود.
وی ادامه داد: باید به این موضوع به صورت کلان نگاه شود و سیاستگذاری خاصی شود که تا به امروز صورت نگرفته است بنابراین ابتدا باید سیاستگذاران و بعد نویسندهها به صورت جدی به آن توجه داشته باشند. متاسفانه در این زمینه حتی تعداد کتابهایی که نوشته شده هم بسیار کم است و همین تعداد هم که منتشر شده به خاطر دغدغه و علاقمندی نویسنده ها بوده است.
کارگردان «باشگاه سری» همچنین یادآور شد: آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان وهمچنین نهادهایی که در حوزه های آموزشی کودکان فعالیت دارند باید به صورت منسجم و جدی و همچنین برنامه ریزی شده در این مورد فعالیت داشته باشند.