معاون اجرایی رییس جمهور در پاسخ به پرسش هنرنیوز درباره رييس بعدی سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری و شاخصههايی كه قرار است برای انتخاب او در نظر گرفته شود، گفت: رييس اين سازمان بهزودی معرفي میشود؛ اما راهی كه در اين سازمان، آغاز شده، پرچمی است كه كارمندان ميراث فرهنگی آن را برداشتهاند و قطعا به زمين نخواهند گذاشت.
به گزارش هنرنیوز ، معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد رياست جمهوری امروز (شنبه، 27 فروردينماه) در حاشيه مراسم اختتاميه نمايشگاه منشور كوروش در موزه ملی ايران، اظهار كرد: دوره انحصارطلبي را در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري برچيدهايم و به سمتی می رويم كه هويت ملی خود را ايفا كنيم.
وی ادامه داد: كسی كه برای ریاست اين سازمان تعيين میشود، براساس سياستگذاری های سازمان ميراث فرهنگی و سيستمی كه اين سازمان دارد، جلو میرود، چون قرار است اين سازمان در ميراث فرهنگی پايدار بماند و كسی كه اين مسؤوليت را میگيرد، به بقا، پايداری و ارتقای سيستم میانديشد.
او ادامه داد: در دوران تصدی من در اين سازمان، رسانههايی كه از منافع ملی كشور حمايت میكردند، زحمتهای زيادی كشيدند.
بقایی همچنین اعلام کرد :قصد دارم امروز با رييس موزه بريتانيا صحبت كنم و درخواست ايران را مبنی بر نمايش منشور كوروش تا زمان برگزاری اجلاس عمومی ملل متحد در يونسكو كه شهريورماه است، به آنها اعلام كنم تا در صورت هماهنگی، منشور كوروش تا آن زمان در مقر يونسكو بماند و سران كشورهايی كه برای اين اجلاس به سازمان ملل سفر میكنند، بتوانند اين منشور را ببيند.
معاون اجرایی رییس جمهوردر پاسخ به پرسشی درباره انجام فعاليتهای فرهنگی جديد سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری با كشورهای مختلف ، از شرکت رييس موزه ملی ایران در اجلاسی كه در ارتباط با قاچاق اشيای تاريخی و خروج اين آثار در مصر برگزار میشود، خبر داد و گفت : همچنين در نشستی با مسؤولان موزه چين درباره نمايشگاه ارتش «تراكوتا» (سربازان سفالی چين) و نمايش چند نمونه از اين سربازان در ايران صحبت میكند.
بقایی در پاسخ به پرسشی درباره ميزان تأثيرگذاری تبادلات فرهنگی كشورها با يكديگر، بيان كرد: قبلا ايران آثار تاريخی خود را با هدف جذب گردشگر و معرفی تاريخ ايران به كشورهای ديگر میفرستاد، ولی در دوره جديد اين كار دو طرفه شده است. اگر بتوانيم اشيايی را از مصر و چين برای نمايش در ايران به امانت بگيريم، اين روابط دو طرفه میشود و اهميت موزه ملی ايران و توان ما را افزايش میدهد.
بقايی درباره الواح هخامنشی نیز با اشاره به حكمي كه دو هفته پيش براي پيگيری برگرداندن الواح گلی هخامنشي به رييس موزهملی ايران داده تصریح کرد: اين موزه مسؤول پيگيری برای برگرداندن همه اشيای تاريخی است كه بهصورت غيرقانونی و غيرمجاز يا تحت عنوان امانت از كشور خارج شدهاند.
وی تاکید کرد :البته بهدنبال اين مسأله، شاهد يكسری هجمهها عليه موزه ملی ايران و رييس آن بوديم. اين بيانگر آن است كه بيگانگان مخالف در دستور كار قرار گرفتن اين قضيه در دولت ايران هستند و نمیتوانند موفقيت ايران را در گرفتن رأی دادگاه استيناف برای بازگرداندن الواح گلی هخامنشی ببينند. با اين وجود، ايران حق قانونی خود را در اين زمينه پس میگيرد و تسليم جوسازیها نمیشود.
سرپرست نهاد رياست جمهوری در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره واكنشهای موزه لوور فرانسه پس از اعلام قطع ارتباط فرهنگی موزه ملی ايران با موزه لوور، خاطرنشان کرد: تا جايي كه شنيدهام، مسؤولان موزه لوورهيچ واكنشی نداشتهاند. احتمالا بهترين سياست از منظر آنها سكوت است و تا كنون براساس اين سياست جلو رفتهاند. با اين وجود، ما مستندات و قراردادهای منسجمی را داريم و میخواهيم شكايت رسمی كنيم.
وی گفت : ما در تعهد خود به موزه بريتانيا موفق بوديم .چند روز پيش شنيديم كه يكسری از وكلای موزه لوور در ارتباط با اين قضيه صدایشان درآمده است. با اين وجود، ايران بايد مدافع منافع خود باشد، ما حتما اين قضيه را پيگيری میكنيم.
بقايی با اشاره به ساماندهی حدود يكسوم از انبارهای ساماندهینشده موزه ملی ايران، گفت: در فرصتی كه قبلا نيز اعلام شده است، انبارهای موزه ملی بهطور كامل مستندسازی و ساماندهی میشوند. همچنين در بانك اطلاعاتی كه موزه ملی ايران در حال جمعآوری آن است، اشيای ايرانی كه در كشورهای ديگر هستند، معرفی و پيگيریهای لازم برای برگرداندن آنها به ايران انجام ميشود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری دربارهصحبتهايی كه در زمينه كاوش نشدن در محوطه سد سيمره و آبگيری اين سد مطرح شده، با اشاره به اينكه از رسانهای كه در اين زمينه خبرهايی را منتشر كرده است (خبرنگار از همان رسانه بود)، شكايت میشود، افزود: كارشناسان ميراث فرهنگي و پژوهشكده باستانشناسی بهطور كامل آن محوطه را حفاری كردهاند. ما ديگر در سد سيمره كاری نداريم. كاوشهای نجاتبخشی انجام شدهاند و ديگر مشكلی نيست.
معاون اجرایی رییس جمهور در پاسخ به اين پرسش كه آيا موزه بريتانيا در برابر امانت دادن منشور كوروش به ايران وجهی از موزه ملی ايران گرفته است؟ گفت: چنين چيزی معمول نيست، اين يك كار سطح بالای فرهنگی است و دو طرف به اينگونه قضايا زياد وارد نمیشوند.