اهالی رسانه نماینده افکار عمومی در بین هنرمندان هستند
دبیر سی و دومین جشنواره فیلم فجر در برنامه هفت؛
اهالی رسانه نماینده افکار عمومی در بین هنرمندان هستند
مجله تصویری هفت در اولین برنامه بهمن ماه خود میزبان علیرضا رضاداد؛ دبیر ۳۲ جشنواره فیلم فجر، ماشاالله شاه مرادی؛ کارگردان فیلم پنج شنبه آخر ماه، رضا درستکارو طهماسب صلح جو؛ دو تن ازمنتقدان سینمای ایران بود.
 
تاريخ : شنبه ۵ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۰۲

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی هفت، آنچه در برنامه این هفته سردبیر هفت جاری گشت و سرمقاله مجله تصویری هفت رارقم زد، صحبت هایی پیرامون رابطه اهالی رسانه و سینما گران بود. محمود گبرلو در این خصوص گفت: اهمیت جایگاه رسانه ها در دنیای امروزبرکسی پوشیده نیست وخبرنگاران و منتقدان همواره نقشی پررنگ درحرکت رو به جلو جریان های فرهنگی ایجاد کرده اند .
وی افزود: اگربه رابطه ی اهالی سینما ومتولیان این حوزه با دست اندرکاران رسانه ها نگاه کنیم به این نکته پی می بریم که نویسندگان، کارشناسان و منتقدان و خبرنگاران تا چه حد در معرفی دست آورد های یک فعالیت پررنگ سینمایی نقش آفرین و اثرگذارهستند ودر این راه صداقت، تعهد و صلابت رسانه ها در شرایطی می تواند به نفع سینمای ایران تمام شود که تلاش و مشارکت فعال اجزای مختلف پیکره رسانه کشور قدردانسته شود.
سردبیرهفت بابیان اینکه اهالی رسانه در حال حاضر جز خانواده سینما ایران هستند اظهار داشت: رابطه متقابل آن ها با اهالی سینما ودست اندرکاران و مدیران این حوزه باید به گونه ای باشد که در نهایت سینما ایران از این رابطه درراستای تقویت و تعالی بهره ببرد.
وی اذعان داشت: آنچه دراین میان اهمیت دارد آگاهی طرفین این رابطه نسبت به وظایف خود است وهمان قدرکه اهالی رسانه باید در ارتقای خود جدی تر باشند دست اندرکاران و متولیان سینما و برپاکننده جشنواره باید بدانند چگونه با رفتارمهربانانه، متواضعانه خودشان می توانند در دل مخاطبان گسترده سینما جای بگیرند چرا که اهالی رسانه نمایندگان افکارعمومی و واسطه بین هنرمندان و مردم هستند و این نقش بر هیچکس پوشیده نیست.
محمود گبرلو در پایان گفته های خود بیان داشت: آرزو داریم که در آستانه آغاز جشنواره فیلم فجررفتار متقابل اهالی رسانه و سینماگران دلسوزانه، مبتنی بر تعامل و صداقت و مبتنی برهمکاری باشد تا مخاطبان بتوانند معنی بازگشت به آرامش را بیش از پیش درک کنند.
در ستون دیگری ازصفحه آغازی مجله تصویری هفت با بیان هفت روز باقیمانده تا شروع جشنواره ۳۲ فیلم فجر به نمایش گزارشی از برندگان جایزه بازیگر مکمل مرد در طی ۳۲ سال برگزاری این جشنواره پرداخته شد. در سوی دیگری از همین صفحه رویدادهای هنری و سینمایی درطول هفته و سکانس تولید؛ وضعیت ساخت و تولید فیلم ها نشان داده شد.
حضورعلیرضا رضا داد؛ مشاورارشد رییس سازمان سینمایی و دبیر جشنواره ۳۲ فیلم فجردراستودیو برنامه هفت درادامه هفت روزباقیمانده تا آغاز جشنواره ۳۲ اتفاق افتاد وگفتگو با وی صفحه دیگری از این برنامه را به خود اختصاص داد.
علیرضا رضا داد در آغاز صحبت های خود به عنوان آخرین خبر از برگزاری افتتاحیه جشنواره فیلم فجردرتالار وحدت خبر داد و ادامه داد: اهالی سینما در این روز به کاخ جشنواره می روند و از دو سه ماه پیش که کار ستاد اجرایی جشنواره آغاز شد به بررسی مشکلات در جشنواره سال قبل پرداختیم. ضمن آنکه در این میان عدم وجود کاخ جشنواره درخور سینمای ملی ایران در طی سال ها و همچنین امسال مشاهده می شود تا جامعه سینمایی و منتقدین بتوانند نقش مکملی را ایفا کنند.
وی با توجه به اینکه درطی سالهای گذشته نیز دراین سمت و درجشنواره فیلم کودک فعالیت داشته است توضیح داد: قبول دبیری جشنواره برای من حکم توفیق اجباری را داشت. چرا که دوستان بسیاری را پیشنهاد دادم تا عهده دار این مسئولیت شوند ومن فقط به عنوان مشاورارشد رییس سازمان سینمایی در کنار آن ها حضور داشته باشم که البته پذیرفته نشد.
دبیر جشنواره ۳۲ فجر دربیان مشکلات جشنواره گفت: غیر ازنداشتن سازمان جشنواره و فعالیت جشنواره ها در زیر مجموعه سازمان سینمایی که نقطه بزرگی است، ثبات مدیریتی هم مسئله مهمی است که کمتر شاهد آن بودیم و در هر سال شاهد دبیر تازه ای برای این جشنواره هستیم.
وی بیان داشت: ثبات مدیریتی همه جا موثراست اما در حوزه فرهنگ قدری ضروری تر است. چرا که حوزه فرهنگ حرکتی بطئی ولی عمیق دارد و زمانی که بعضی از دوره های مدیریتی را بررسی میکنیم و شاهد ثبات مدیریتی هستیم متوجه می شویم که از ابتدا تا انتها کارمعلوم بوده است که چه اتفاقی درحال رخ دادن است.
مشاورارشد رییس سازمان سینمایی درتوضیح تاخیر برخی فیلم ها برای حضور در جشنواره اظهار داشت: اگر برای تحویل برخی از فیلم ها چون فیلم داریوش مهرجویی، حمید نعمت الله و کیومرث پور احمد انتظار نمی کشیدم قطعا با انتقاد مخاطبان خود روبه رو می شدیم ضمن آنکه امسال سال تحویل دولت بوده است و تولید خیلی از فیلم ها از مهرماه اتفاق افتاده است.
رضا داد در باب استراتژی جشنواره فجر بیان داشت: جشنواره فجر، جشنواره ای ملی است که متعلق به همه مردم است و تیری است که از کمان سینمای ایران بر می خیزد و مرزهای توانمندی خود را معرفی می کند.
وی با بیان اینکه در این جشنواره سه گروه در تعامل با یکدیگر به سرمی برند افزود: مردم، اهالی سینما، جامعه نخبگان اعم از منتقدین در این سه گروه تعریف می شوند که یک کارگاه موثری است برای تعامل حدود ۵۰۰۰ نفر مخاطب و همچنین تولیدکنندگان در بخش های مختلف سینما که به ارزیابی و نقاط قوت و ضعف کارها می پردازند.
دبیر جشنواره ۳۲ فیلم فجر ادامه داد: جشنواره فیلم فجر نیز با زمان برگزاری آن که همزمان با دهه فجر است نیز تناسب دارد و جشنواره فیلم فجر یکی از مظاهر خیلی ارزشمند شعار های اصلی انقلاب اسلامی؛ استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی است و هر بخش جشنواره به این شعارها نیز پاسخ داده است.
وی با توجه به سخنان رهبری مبنی بر اینکه کلید توسعه کشور به میزان زیادی در دستان سینماگران است اظهار داشت: در جامعه ای که با حداقل امکانات و توجهات در بخش سینمایی مشغول فعالیت است مقداری ازعملکرد موثر خود را انجام داده است وهمزمان با جشنواره فجر به جشن های دهه فجر رونق بخشیده است. آن گونه که تنوع ایده ها، افکار، ژانرها و سلایق بخشی ازالگو های آرمانی اسلامی است.
رضا داد در ادامه اذعان داشت: جشنواره فجر، موضوعی نیست اگرچه که شعارش امید و رویکری امید بخش را در نظر دارد اما الزاما تمامی آثارارائه شده امید بخش نیستند اما این آثار را مطالعه می کنیم تا باب مباحثه با متخصصین سینما و افراد صاحب نظر برقرار شود.
وی در پایان بخش گفته های خود افزود: حضور بخش بین الملل دراین جشنواره بیانگر ظرفیت های سینما ایران است که بحث دیرینه نیزدارد و درپی سه مولفه از جمله؛ همجواری، هم سطحی و هم سویی در این بخش هستیم. چنان که اگر هم سویی مورد توجه قرار گیرد می توانیم از بخش بین الملل در جهت ارتقای سینمای ایران استفاده کنیم.
در گوشه دیگری از استودیو هفت ۴ بهمن ماه، شاهد حضور کارگردان فیلم در حال اکران پنج شنبه آخر ماه؛ ماشاالله شاه مرادی بودیم. وی که پیش ازاین درحرفه بازیگری مشغول به فعالیت بود با ساخت پنج شنبه آخر ماه، کارگردانی اولین فیلم بلند خود را تجربه کرده است.
ماشالله شاه مرادی در باب چگونگی ورود به عرصه فیلمسازی گفت: پیش از بازی در فیلم بر بال فرشتگان در سال ۷۸، نیز تعدادی فیلم ۱۶ نیز ساخته بودم و این فیلم اولین تجربه فیلمسازی من نبود ضمن آنکه در این زمان بر روی فیلمنامه های خود نیز کار می کردم.
وی که در بخش اعظمی از صحبت های خود به بیان مشکلات ساخت این فیلم پرداخت در بیان تولید آن اظهار داشت: برای این فیلم حدود پنج سال طول کشید تا پروانه ساخت بگیرم ودرطی این مدت هفت تهیه کننده نیز تغییر کردند و در باب همه مشکلات باید بگویم که اگر سینما اشکال دارد، سینما متعلق به همه است و اشکال به همه بر می گردد.
اما صفحه پایانی مجله تصویری هفت، به فیلم خسته نباشید با حضوردو تن از منتقدان سینمای ایران؛ رضا درستکار و طهماسب صلح جو اختصاص داشت. فیلم خسته نباشید که اولین فیلم افشین هاشمی و محسن قرایی با تهیه کنندگی رضا میر کریمی است دراین بخش زیر تیغ تیز نقد قرار گرفت.
طهماسب صلح جو درآغازصحبت های خود ابتدا به وضعیت نقد در سینما ایران پرداخت و اظهار داشت: نقد جلوترازسینما است. بدین معنا که باید کلیت نقد را نسبت به کلیت سینما درنظر گرفت و با نگاه به افراد این دو حوزه تفسیرها متفاوت است.
رضا درستکار نیز در تایید صحبت های صلح جو رشته کلام را در دست گرفت و گفت: مقام تناسب در حوزه نقد سینمایی و خود سینما وجود دارد و در کلیت همان اتفاقی که در سینما می افتد درنقد نیز می افتد. اینکه گفته می شود نقدی نمی خوانیم قطعا به این سبب است که فیلمی نمی بینیم و این دو در یک نسبت روشن هستند. اگرچه که روش نقد تند است اما ذات آن شفاف ودوست داشتنی است و ذاتا خشن نیست.
اما فیلم خسته نباشید درشروع نقد خود از سوی صلح جو به فیلمی تعبیر شد که دارای نقصان های بسیاری دردرون خود است اگرچه که دست مایه و موضوع خوب و حساسی دارد؛ ارتباط با انسان و سرزمین نیاکان آن، مسئله ای است که فیلمساز در گسترش اندیشه این فعل در طرح اولیه ناکام مانده است و چندان موفق نبوده است.
وی ادامه داد: موضوع تحول شخصیت یکی ازعناصردرام است. آدمی دروضعیتی قرار دارد که از یک موقعیت به موقعیت دیگر می آید که در این فیلم مشاهده می کنیم اما آنچه نامکشوف است علت برخی از این رفتار و خلقیات در این موقعیت ها است. از طرفی تحول شخصیت اتفاق مهمی است که در محتوا و درون مایه باید وجود داشته باشد.
صلح جو افزود: در کل طرح اولیه فیلم برای من جذاب بود که این مسئله به فیلمنامه و فیلمساز مرتبط نیست. چرا که اصل و پایه حتی در صورت ناقص بودن فیلم خود را نشان می دهد. اما این فیلم قابلیت این را نیز داشت که فیلمی متفاوت با مضمونی به روز باشد که این اتفاق نیافتاده است.
وی بیان داشت: در این فیلم دو فضای مکان داریم. شروع فیلم که نمایی از هتل که از لحاظ نمادین و چیدمان متبلور غرب است و فضا اصل نیست که به تدریج ازاین فضا دور می شوند و به مکانی می روند که اصیل است و به طور ناخودآگاه کویروعناصر بیانی را رعایت کرده اند. اما حضور آدم ها در این پلان ها این عنصر بیانی را پوشانده است.
رضا درستکاردرنقد فیلم خسته نباشید و در ادامه صلح جو بیان داشت: این فیلم اگرچه برای سازندگانش می تواند به عنوان اولین فیلم امتیاز محسوب شود اما برای تولید کننده و کمپانی حوزه هنری امتیازی منفی است و سینما را به عقب می برد آن هم در شرایطی که سینما رو به نزول است.
وی با بیان اینکه نقد قوت فیلم، فیلمنامه است بیان داشت: نوشته این فیلم، نوشته دقیقی است و آنچه که سبب می شود با دقت به فیلم نگاه کنیم فیلمنامه است. اما در هر حال حرام کردن یک ایده نیز در آن دیده می شود و نقد، تمام حوزه های این فیلم را در بر می گیرد. چرا که رویکرد فیلمسازان به فیلم رویکردی مستندگونه است که از سویی داستانک های اضافه شده به فیلم ربطی به آن ندارد.
درستکار درپی گفته ی صلح جو که علت رفتار شخصیت زن فیلم مشخص نیست بیان داشت: این که علت ندارد اشکال ندارد. اشکال در جهش است. بدین معنا که شخصیت تغییر حالت می دهد و از ناراحتی به خوشی تغییر جهت می دهد و در این میان وزن و تعادل را رعایت نکرده است.
وی تصریح کرد: فیلم خسته نباشید با وجود آنکه داعیه اثبات فیلم ایرانی را دارد خوب نتوانسته است ثابت کند واز منظر سینمایی نتوانسته رویکرد سینمایی درخشان را پیدا کند. آن گونه که دراین فیلم یک اکستریم لانگ شات نمی بینیم واین از ایرادات چنین فیلمی است که قصد دارد به هویت و شناسنامه تبدیل شود.
درستکار درپایان بخش گفته های خود اظهار داشت: کاربرد این فیلم مشخص نیست. اینکه برای اقناع خارجی و یا تقویت روحیه ایرانی ساخته شده است. در هر صورت بهتر است که در عوض ساخت فیلم های نخبه گرا به ساخت فیلم های مردمی توجه کنیم.
اما برنامه شب گذشته هفت در نظرسنجی خود با بالاترین درصد در گزینه حضور آثار با کیفیت ازمیان گزینه هایی چون؛ برنامه ریزی منظم، قضاوت عادلانه داوران ، استقبال مردمی از فیلم ها و مشارکت اهالی سینما در پاسخ به سوال کدام گزینه درارزیابی موفقیت جشنواره ۳۲ فیلم فجرموثر است، به پایان رسید.

کد خبر: 68517
Share/Save/Bookmark