چاپ و نشر کتاب عکس دفاع مقدس وقت گیر است
عضو هيئت موسس انجمن عکاسان انقلاب ودفاع مقدس در گفت‌و گو با هنرنیوز؛
چاپ و نشر کتاب عکس دفاع مقدس وقت گیر است
عضو هيئت موسس انجمن عکاسان انقلاب ودفاع مقدس ضمن تاکید بر لزوم حفظ عکسهای دفاع مقدس به عنوان یک کار ملی گفت: ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار فریم عکس از دفاع مقدس جمع آوری شده است.
 
تاريخ : شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۹


محمد حسین حیدری عضو هيئت موسس انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس گفت: ما از عکاسان دفاع مقدس و سازمانهای متولی مي‌خواهيم با توجه به بضاعتي که در انجمن فراهم شده، بيايند از امکانات انجمن استفاده کنند و اگر هم به ما اعتماد ندارند ما به اين دوستان نحوه نگهداری این آثار را آموزش مي‌دهيم و امکانات در اختيارشان مي گذاريم تا نگاتيوهاو آثار جنگ حفظ شده و جلوی فرسودگی آنها گرفته شود . 

حیدری در گفتگو با خبرنگار هنرنیوز درباره وضعیت عکس های دفاع مقدس و جنگ اظهار کرد: بخشی از عکسها را که نزد دوستان عکاس بود جمع آوری و کدگذاری کردیم درنهایت هم آثار اسکن شدند. اما عمده آثاری که پیش عکاسان آماتور است و پراکنده اند به دلیل عدم نگهداری صحیح دچار فرسایش و تخریب زمانی شده اند و وقتی مراجعه می کنیم به نوعی عکس ها از بین رفته اند. 

وی افزود: حداقل ۲۵ سال از آخرين روزهاي جنگ گذشته و از آن زمان بسياري از عکس ها، نگاتيوها و اسلايدها به دليل نگهداري نامناسب در حال فرسايش است. بسياري از نگاتيوها و اسلايدهاي دوران دفاع مقدس به دليل قارچ زدگي و توليد باکتري دچار آسيب شده اند و بازگرداني آنها بسيار سخت شده است. درخواست ما از دوستاني که از آن دوران آثاري را ثبت کرده اند به ويژه عکاساني که به صورت آنالوگ عکاسي کرده اند اين است که حتما سري به عکس ها يا نگاتيوهايشان بزنند و آنها را از خطر فرسايش نجات دهند. در این میان سازمان ها نیز این وظیفه را دارند چرا که فراموش کرده اند این آثار در حال آسیب دیدن هستند. انجمن عکاسان دفاع مقدس در واقع توسط همت فردی این کار را انجام میدهد درحالی که حفظ عکسهای دفاع مقدس یک کار ملی است و باید اهتمام بیشتری در رسانه داشته باشیم تا جامعه حساس شود بر این نکته و از این گنجینه گرانبها حفظ و نگهداری شود. 

حيدري درباره کارهاي انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس درخصوص چاپ آثار عکس درمجموعه کتاب ها نیز گفت : اتفاقي که هم در دوران دفاع مقدس و بعد از آن افتاد اين بود که استان ها و نقش استانها در دفاع مقدس کم رنگ جلوه داده شده بود و بيشتر فعاليت ها در اين زمينه در تهران بود . بنابراين نقش استان ها در دفاع مقدس در قالب عکس را در دستور کار گذاشتيم . اولين جلد آن کتاب «خروش لاجوردي » از استان اصفهان و کتاب «حماسه الوند» از استان همدان بود . از طرف ديگردر استان ها هم اين اشتياق وجود داشت و درحال حاضر نیز کتاب آذربايجان شرقي در دفاع مقدس تقريبا مراحل نهايي اش را طي مي کند . 

این عکاس جنگ در خصوص کتاب هاي انفرادي عکاسان جنگ نیز عنوان کرد: کساني که حضور فعال در دفاع مقدس داشتند؛ آثارشان را به چاپ مي رسانيم . يک جلد تحت عنوان « چشم نوشته ها » مجموعه آثار احسان رجبي چاپ شد، کتاب های دیگری هم با عنوان « عکاسان جنگ » از مجموعه آثار احمد عليزاده نوخي و کتابهایی از آقاي صادقي و راستاني را هم در دست چاپ داريم . 

حیدری تصریح کرد: در واقع هدفمان از چاپ و نشر کتاب این است که بتوانیم ارزش های تصویری را نشان دهیم وگرنه این کار بسیار وقت گیر است و به لحاظ اینکه ما در بخش بهینه سازی و پردازش عقب هستیم به نوعی حاشیه ها باعث می شوند کار از آنچه که پیش تر، سرعت داشته باز بماند. تمام هدف انجمن این است که کاری ارزشی، درخور و شان موضوع دفاع مقدس ارائه کند. درجمع آوری اطلاعات عکس ها و زیرنویس ها به گونه ای عمل کردیم که مراجعه کنندگان برداشت درستی از واقعه داشته باشند. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا می توان در جشنواره ها بخشی مجزا برای عکس های دفاع مقدس در نظر گرفت خاطر نشان کرد: سیاست کلی درحوزه کارهای ارزشی از حوزه دفاع مقدس به حوزه مقاومت تغییر یافته است و چیزی فراتر از دفاع مقدس مدنظر است. اتفاقی که درجشنواره‌ها باید رخ دهد برگزاری این مراسم برای رسیدن به هدف است ولی متاسفانه این روزها هدف، برگزاری جشنواره صرف است. درنتیجه ما نمی خواهیم با این نگاه درگیر شویم. از سوی دیگر بیشترین حجم عکسهای دفاع مقدس در دست سازمانهاست که تمایلی برای حضور درجشنواره ها ندارند. ما ماده اولیه مان درحال ازبین رفتن است و باید همت کنیم تا این گنجینه حفظ شود در واقع ما بیش از هر چیز این به فکر هستیم تا هزینه برگزاری جشنواره، صرف حفظ آثار شود. 

حیدری با اشاره به میزان فریم های جمع آوری شده گفت: درحال حاضر بیش از یک میلیون و پانصد هزار فریم عکس دراختیار داریم و طی چند ماه آینده نیز قطعا این آمار افزایش می یابد.

کد خبر: 64467
Share/Save/Bookmark