خريد 100 فيلم سينمايي روز دنيا در جشنواره كن؛
اينطور نيست كه براي ميزان حذفيات فيلمها نسخهاي بپيچيم
تاريخ : دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۸۹ ساعت ۰۹:۳۹
مديرکل تامين برنامههاي خارجي صدا و سيما با اشاره به حضور نمايندگاني از صدا و سيماي ايران در جشنواره كن، اعلام كرد كه براي نخستينبار در تاريخ حضور IRIB در جشنوارههاي خارجي و جشنوارهي كن، 100 فيلم سينمايي روز دنيا خريداري شد.
به گزارش هنر نیوز ، علي رمضاني در گفتوگو با ايسنا در پاسخ به پرسشي درباره آخرين وضعيت خريد آثار در جشنواره كن، اظهار كرد: خريد فيلمها در مرحله قرارداد است؛ مذاكرات قانوني و قيمتياش انجام شدهاست. منتظريم قراردادها امضا كه بشود تا بعد اسامي فيلمها را منتشر كنيم. هر كدام از شبكهها حداقل نام 8 تا 10 فيلم را ميتوانند سريعتر اعلام كنند.
وي در پاسخ به پرسشي درباره تعامل اداره کل تامين برنامههاي خارجي صدا و سيما با سينماگران ايراني و خريد آثاري از سينماي ايران، اظهار كرد: اساسا در تلويزيون ايران پخش فيلم سينمايي ايراني يك اولويت است، منتها يكسري ملاحظاتي وجود دارد. بعضي از توليداتي كه متاسفانه در سينماي ايران توليد ميشوند، قابل استفاده در تلويزيون نيستند.
رمضاني ادامه داد: به خاطر فراگيربود رسانه تلويزيون و ملاحظاتي كه براي يك رسانه فراگير مانند تلويزيون مترتب است، بهطور طبيعي ما برداشت خيلي بزرگي از فيلمهاي سينمايي داخلي نداريم. بهطور متوسط 70 تا75 فيلم ايراني در سال توليد ميشود و كمتر از 20 فيلم از تلويزيون ايران قابل پخش است.
مدير کل تامين برنامههاي خارجي صدا و سيما در عين حال گفت: بسيار مشتاقيم كه فيلمهاي سينمايي ايراني متناسب استفاده در تلويزيون باشند و بتوانيم از آنها بهرهبرداري كنيم.
رمضاني در پاسخ به پرسش ديگر ايسنا مبني اينكه به طور متوسط يك فيلم سينمايي با چه ميزان حذفيات را مناسب پخش از تلويزيون ميدانند؟ گفت: اينكه ما متري تعيين كنيم و بگوييم چند دقيقه از يك فيلم را در بياوريم تا قابل خريد باشد يا نباشد، وجود ندارد. خريد فيلم براي پخش از تلويزيون به مولفههاي بسياري بستگي دارد؛ اما اساسا براي ميزان حذفيات يك فيلم سينمايي، يك معيار اوليه وجود دارد؛ بر اساس اين معيار، يك فيلم سينمايي كه استانداردش 90 دقيقه است، نبايد اصلاحاتش بيشتر از 75 دقيقه شود. اين يك اصل است و به طور تقريبي توسط تمام شبكهها و شوراي مديران كه فيلمها را براي خريد در آن قطعي ميكنيم، در نظر گرفته ميشود.
رمضاني در عين حال گفت: منتها بعضي اوقات فيلمهايي در دنيا تهيه ميشوند كه به لحاظ مسائل فرهنگي، سياسي، آموزشي و غيره، ويژگيهايي دارد كه براي ما اولويت دارد. اين فيلمها آنقدر اهميت دارند كه اگر حذفيات آن 5 دقيقه بيشتر هم بود، ما اين فيلم را به مخاطبمان برسانيم؛ يعني به صورت اقتضائي در خصوص برخي فيلمها تصميمگيري اينطوري صورت ميگيرد.
مدير کل تامين برنامههاي خارجي صدا و سيما تاكيد كرد: اينطور نيست كه ما نسخهاي بپيچيم و براساس آن هر فيلمي كه آمد، بگوييم حالا كه مدت زمان آن 74 دقيقه شد پس آن را كنار ميگذاريم، اما اگر با احتساب حذفيات، زمان آن به 76 دقيقه رسيد پس آن را ميخريم؛ نه اينگونه نيست.
رمضاني در پايان خاطرنشان كرد: سعي ميكنيم يك فيلم بهطور متوسط حدود 85 تا 90 دقيقه باشد و اگر فيلمي بيش از 5- 6 دقيقه حذفيات داشت، معمملا كنار ميرود. اين حذفيات شامل صحنههايي است كه اصلا با مناسبات قانوني و اخلاقي جامعه ما همخواني ندارد و ضمن اينكه حذف اين صحنهها آسيبي هم به فيلم نمي زند.