محمد داودی با بیان اینکه اثری با عنوان «فلسفه تربیتی مشاء» از مجموعه فلسفههای تربیتی اسلامی و ایرانی را در دست نگارش دارد، گفت: یک بخش این اثر توسط بنده و دو بخش دیگر به قلم محمد بهشتی و سعید بهشتی نگاشته خواهد شد.
وی مهمترین دغدغهشان از پرداختن به این حوزه را نیاز دانشگاهها به علوم تربیتی و فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی دانست و گفت: تاکنون هرچه در دانشگاهها تدریس میشده فلسفه غربی شامل رئالیسم، مارکسیسم، ایدئالیسم، فلسفه تربیتی پراگماتیسم و ... بوده است.
نویسنده کتاب «سیره تربیتی پیامبر (ص) و اهل بیت» یادآور شد: این یک اشکال بزرگ است و دانشجویان پس از فارغالتحصیلی ذهنیتی کاملاً غربی دارند درحالی که تمدن اسلامی ما پایهای مهم برای تعلیم و تربیت بنا نهاده است.
قائممقام سردبیر دو فصلنامه تربیت اسلامی با اشاره به اینکه سه مکتب بزرگ تربیتی مهم جهان اسلام شامل «مشاء»، «اشراق» و «حکمت متعالیه» که هر سه نیز بنیانگذارانی ایرانی دارند، باید مورد توجه در تدوین منابع درسی فلسفه تربیت اسلامی قرار بگیرند، افزود: دانشجویان باید بدانند که ما به عنوان مسلمان فلسفههای تربیتی مستقلی داریم که باید بر هر یک تمرکز کرده و براین اساس آموزش ببینیم.
وی با اشاره به اینکه هر یک از این فلسفههای تربیتی در دو مجلد کتاب منتشر خواهد شد، افزود: بخش اشراق توسط محمد بهشتی و بخش حکمت متعالیه به قلم سعید بهشتی منتشر میشود اما این آثار متن درسی نیستند به صورت پیشنهادی به دانشگاهها عرضه خواهند شد و خوشبختانه مورد استقبال نیز قرار میگیرد، چرا که مورد نیاز، دغدغه و همچنین درخواست دانشگاهها بوده است.
داودی در پایان خاطرنشان کرد: مهمترین مباحث مدون تعلیم و تربیت اسلامی رایج به صورت تدوین مبانی، معرفتشناسی، خداشناسی، انسانشناسی و اخلاق و سپس روشها تعریف و مراحل آنها براساس این فلسفه و نظر فلاسفه بزرگ مشاء در این کتاب که بزرگترینشان فارابی و ابن سینا هستند، ارایه میشود.