فرستنده های ديجيتال جای فرستنده های آنالوگ را می گیرند
تا دو سال ديگر؛
فرستنده های ديجيتال جای فرستنده های آنالوگ را می گیرند
فرستنده هاي تلويزيوني آنالوگ در كشور بتدريج تا سال ۱۳۹۵ جاي خود را به فرستنده هاي تلويزيوني ديجيتال خواهند داد .
 
تاريخ : سه شنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۴۸

به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي رسانه ملي دوسال تلاش نيروهاي فني صدا و سيما باعث پوشش ديجيتالي بيش از ۹۰ درصد مخاطبان شده است .

همزمان با روند جهاني تغيير سيستم آنالوگ به ديجيتال ، از سال ۱۳۷۸ گروههاي مطالعاتي معاونت فني صدا و سيما بررسي استانداردهاي مختلف عرصه ديجيتال در جهان را آغاز كردند و پس از اين بررسي ها سيستم Dvb-T انتخاب و سرانجام با راه اندازي اولين فرستنده با استاندارد MPEG-۲ در سال ۸۲ ، پخش ديجيتال در ايران آغاز شد . روند افتتاح رسمي اين فرستنده ها با افتتاح اولين فرستنده پر قدرت ديجيتال در شهر قم آغاز و در سال ۱۳۹۰ با افتتاح همزمان فرستنده هاي ۵ ايستگاه در ازنو گلستان ، خسرو آباد خوزستان، مركز كيش، سوردار مازندران و آخرداغ خراسان شمالي ادامه يافت .

به گزارش اداره كل فرستنده هاي راديويي و تلويزيوني اف ام در حال حاضر تمام ۳۱ مركز استان و ۳ مراكز خاص صداو سيما تحت پوشش فرستنده هاي ديجيتال قرار گرفته است و روند تكميلي آن براي پوشش سراسري ديجيتال كشور با راه اندازي فرستنده ديجيتال براي برخي نقاط كور در مراكز استان ها رو به تكميل است . پيش بيني شده است در سال جديد روال منظم و مطلوبي ايجاد شود تا سازمان قادر به راه اندازي فرستنده هاي ديجيتال براي رسيدن به پوشش ۹۰ درصدي جمعيت كشور تا پايان ۶ ماهه دوم سال ۹۳ باشد .مرحله چهارم طرح ديجيتال سازي با هزينه هاي بالاي خريد تجهيزات در حال حاضر در دست مطالعه است .

سازمان صدا و سيما در خرداد ماه سال ۱۳۹۱ با نصب و راه اندازي سامانه ديجيتال (TS۳) در جماران بخش زيادي از مخاطبان خود را به مشاهده فيلم ها و برنامه هايي با كيفيت بالا دعوت كرد و طبق نظرسنجي ها .افزايش شبكه هاي ديجيتال و گسترش سطح پوشش اين سامانه تا حد زيادي نياز مخاطب به پر شدن اوقات فراغتش برطرف شد . اين امر به كاهش مخاطبان معاند و منحرف نيز كمك موثري كرد .

با توجه به اعلام سال ۲۰۱۵ براي خاموشي فرستنده هاي تلويزيوني آنالوگ ، همچنين هزينه هاي سنگين نگهداري سيستم آنالوگ ، اولين فرستنده آنالوگ تلويزيوني كشور در مهرماه سال ۱۳۹۱ و در ايستگاه الوند تهران با كانال ۳۴ خاموش شد .سرانجام كل اين ايستگاه در تاريخ ۹آذر ۱۳۹۱ از مدار خارج شد و جاي خود را به سيستم نوين ديجيتال داد . روند خاموشي فرستنده هاي تلويزيوني آنالوگ در كشور ادامه خواهد يافت تا بتدريج تا سال ۲۰۱۵ ديگر هيچ مخاطبي امواج راديويي و تلويزيوني خود را با كيفيت آنالوگ دريافت نكند .

کد خبر: 56907
Share/Save/Bookmark