«علل آشفتگي در علوم انساني ما» يثربي منتشر مي‌شود
 
تاريخ : سه شنبه ۲۲ تير ۱۳۸۹ ساعت ۱۴:۱۲
دكتر سيديحيي يثربي از انتشار كتاب «علل آشفتگي در علوم انساني ما» خبر داد و گفت كه نگارش اين كتاب نزديك به اتمام است و تا نيمه شهريور براي چاپ آماده مي‌شود. به گزارش هنر نيوز ،اين نويسنده،‌ پژوهشگر و استاد دانشگاه در گفت و گو با شهر با بيان اين مطلب گفت: اين كتاب دفاعي از روشنفكري و علوم انساني غرب است كه با تجزيه و تحليل به جامعه علمي نشان مي‌دهم غرب همانطور كه در تكنولوژي كار بدي نكرده است در علوم انساني هم كارهاي ويژه‌اي انجام داده است. به روايتي مي‌توان گفت پيشرفت علوم انساني باعث پيشرفت تكنولوژيش شده است.

وي با بيان اينكه هدف از نوشتن اين كتاب دفاع از غرب نيست، افزود: يكي از اصلي‌ترين علل نگارش اين كتاب اين است كه ما غرب را به خوبي نشناخته‌ايم و فقط سفسطه مي‌كنيم.

يثربي اظهار داشت: نگارش اين كتاب نزديك به اتمام است و تا نيمه شهريور ماه براي چاپ آماده مي‌شود. در عين حال تا زمان انتشار اين اثر آمادگي دارم تا مطالب كتاب را به صورت سلسله‌وار در يكي از روزنامه‌هاي پرخواننده به چاپ برسانم.

اين پژوهشگر كتاب «حكمت متعاليه ملاصدرا» را كه براي اولين بار آثار ملاصدرا در آن تجزيه و تحليل شده است از ديگر كتاب‌هاي خود عنوان كرد و گفت: اين كتاب نقدي بر حكمت ملاصدرا است كه تا پايان تيرماه از سوي انتشارات اميركبير به چاپ مي‌رسد.

يثربي از انتشار جلد سوم كتاب «تفسير روز» توسط انتشارات اميركبير خبر داد و تصريح كرد: نگارش جلد چهارم اين كتاب هم رو به اتمام است و تا ماه آينده روانه بازار مي‌شود.

به گفته اين استاد دانشگاه،‌ كتاب «عرفان عملي» تا يك ماه آينده در شهر قم منتشر مي‌شود.

دكتر سيد يحيى يثربى سال 1321 شمسى در روستاى چراغ‌تپه سفلى از توابع تكاب در آذربايجان غربي متولدشد. تحصيلات ابتدايى را در مدارس سنتى روستا (مكتب) از سال 1330 تا 1337 فراگرفت و سپس براى تحصيل در حوزه علميه رهسپار زنجان شد.

سپس به قم عزيمت كرد و دوره تكميلى تحصيلات خود را از سال 1337 تا 1346 نزد استادان بزرگى چون علامه طباطبايى، منتظرى و سبحانى به پايان برد. مباحث اصلى اين دوره از تحصيلات وى شاملالهيات، فلسفه و عرفان بود كه تأثير مهم و بزرگى در زندگى و تفكر علمى اش برجاى گذاشت.

يثربى سپس به تحصيلات دانشگاهى پرداخت و موفق به اخذ دكتراى فلسفه و حكمت اسلامى در سال‌هاى 1346 تا 1360 از دانشگاه الهيات دانشگاه تهران شد. وي هم‌اكنون از سال 1377 در گروه فلسفه دانشكده ادبيات دانشگاه علامه طباطبايى به تدريس مشغول شد كه تاكنون اين فعاليت ادامه دارد.

دكتر يحيى يثربى هم به لحاظ داشتن تفكر عميق و نگاه موشكافانه تحليلى و هم به سبب كثرت آثار و تلاش در زمينه‌هاى مختلف علمى - فرهنگى و انتخاب قالب‌هاى مختلف براى بيانى همه فهم و پردامنه به عنوان يكى از راهگشايان تحقيق در زمينه‌هاى يادشده به شمار مى‌آيد.

تاريح تحليلي انتقادي فلسفه اسلام، عرفان نظري، ماجراي غم‌انگيز روشنفكري در ايران، خودكامگي و فرهنگ، محمد پيام‌آور صلح و انديشه، قلندر و قلعه: داستان زندگي سهرودي از جمله آثار اين نويسنده محسوب مي‌شود.

کد خبر: 12987
Share/Save/Bookmark