داوود اميريان:
ادبيات دفاع مقدس تنها گونهي ادبي ما براي طرح در دنياست
تاريخ : دوشنبه ۲۹ شهريور ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۲۴
داوود اميريان معتقد است: ادبيات دفاع مقدس تنها شاخه و گونهي ادبي ماست كه ميتواند در دنيا مطرح شود.
به گزارش هنر نيوز ،اين داستاننويس در آستانهي سيسالگي دفاع مقدس در گفتوگو با ايسنا، ادبيات دفاع مقدس را بسيار ناب خواند و گفت: اگر به كشورهاي ديگر مانند روسيه، چين و آمريكا نگاه كنيم، ميبينيم نبرد آنها ميهني بوده است؛ اما جنگ ما ايدئولوژيك بود.
او به سخني از هنري كسينجر اشاره كرد و گفت: كسينجر در سال 60 گفت، امام خميني (ره) جنگ را ايدئولوژيك كرد و ديگر شكست نميخورد.
اميريان دفاع مقدس را نبرد حق و باطل خواند و خاطرنشان كرد: اگرچه ما يك منبع غني داريم؛ اما كشورمان بر روي آن سرمايهگذاري نكرده است؛ زيرا مخاطب زبان فارسي تنها افغانستان، پاكستان و تاجيكستان است؛ ولي اگر اين ادبيات به انگليسي ترجمه شود، مردم سراسر جهان ميتوانند مخاطب آن باشند.
او به ادبيات ايتاليايي اشاره كرد و افزود: ايتاليا نيز با همين مشكل در امر ترجمه مواجه بود؛ اما اكنون هرساله مترجمان اين زبان را از سراسر جهان دعوت و از آنها حمايت مالي ميكنند تا به ترجمه بپردازند.
اين نويسنده با اشاره به فعاليتهاي حوزهي هنري، گفت: در ايران فعلا حوزهي هنري اولين قدمها را گذاشته است و برخي از آثار دفاع مقدس را به يك استاد ادبيات در آمريكا دادهاند تا ترجمه كند و البته اين كتابها در آنجا با استقبال بسيار خوبي مواجه شده است.
اميريان همچنين به ترجمهي كتابي از خود در تركيه اشاره و عنوان كرد: كتابي از من در تركيه ترجمه شده كه آن هم با استقبال خوبي مواجه شده است و نوجوانان آنجا به من ايميل ميزنند و حتا مرا براي شركت در همايشي دعوت كردهاند.
او با اعتقاد به اينكه اگر ادبيات ما ترجمه شود، سروصدا ميكند، گفت: آثاري كه در جاهاي مختلف مانند چين و اسكانديناوي و اروپا به عنوان كتاب سال انتخاب ميشوند، به پاي كارهاي ما نميرسند و آثار ما اگر ترجمه شوند، جوايز زيادي را به خود اختصاص خواهند داد.
اين نويسندهي دفاع مقدس دربارهي موضوعاتي كه ميتوان در آثار ادبي دفاع مقدس به آنها پرداخت، گفت: نميشود براي كسي تعيين تكليف كرد؛ اما نويسنده بايد پشتوانهي فكري داشته باشد. ما اكنون هزاران جلد كتاب خاطرات داريم كه اينها پشتوانههاي ادبي و سينمايي هستند و نويسندگان بايد از آنها استفاده كنند؛ در حالي كه نويسندگان ما منابع را دست كم ميگيرند و سواد خواندن و اطلاعاتشان دربارهي اين موضوع كم است؛ در نتيجه آثارشان كممايه است.
اميريان همچنين دربارهي آثاري شاخص در حوزهي ادبيات دفاع مقدس، گفت: احمد محمود «زمين سوخته» را نوشت كه خاطرات خودش در اهواز و ماجراي شهادت برادرش را در كمتر از يك سال از آغاز جنگ روايت ميكند و اثر قابل تأملي است.
او در ادامه، «گنجشكها بهشت را ميفهمند» نوشتهي حسن عامري، «شطرنج با ماشين قيامت» نوشتهي حبيب احمدزاده و آثار كساني چون محمدرضا بايرامي، داوود غفارزادگان، محمدرضا كاتب، احمد دهقان و محسن مؤمني را به عنوان آثاري شاخص در اين زمينه معرفي كرد.