به گزارش هنرنوز به نقل از ستاد خبری چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم های آموزشی رشد، «سیروس الوند»؛ کارگردان سینمای ایران درباره ویژگی فیلم آموزشی و رشد گفت: این گونه فیلم ها مفاهیم و هدف آموزشی خود را برخلاف آنچه که در دیگر آثار سینمایی در پیچیدگی های داستان مستتر است به صورت واضح و روشن بیان می کند.
وی افزود: فیلم آموزشی هدفی را دنبال می کند که به رشد و آمادگی بصیرت مخاطب منجر می شود.
کارگردان فیلم «دست های آلوده» اظهار کرد: سینما می تواند در زمینه های مختلف همچون علمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و ... ورود و به جنبه آموزشی چنین موضوعاتی نیز توجه کند به شرط آنکه به نحوی جذاب ارائه شود که مخاطب آن را دنبال کند.
الوند با بیان اینکه ضعف فیلم های آموزشی و رشد در تحقیق است تا ساختار، افزود: این موضوع اساسا در کلیت سینمای ایران وجود دارد چرا که از دیرباز سینما خود را نسبت به تحقیق بی نیاز می دانسته است. تنها در مواردی مراحل تحقیق طی شده که فیلم ساز حس مسئولیت کرده و اثر خود را بر عامل پژوهش استوار ساخته است.
کارگردان «زن دوم» با اشاره به توجه کارگردانان و نویسندگان فیلم های مستند و کوتاه به مقوله تحقیق گفت: عنصر پژوهش حلقه مفقوده سینمای ایران بویژه فیلم هایی با موضوع آموزش و رشد است و بسیاری از آثار متکی به فانتزی بودن، تخیل و خلاقیت فیلمساز هستند.
وی در پایان درباره برگزاری جشنواره بین المللی فیلم های آموزشی رشد بیان کرد: بسیاری از فیلم های آموزشی دیده نمی شوند که این جشنواره امکان نمایش آن ها را مهیا کرده است.