جمال شورجه عضو هیات ساماندهی صنوف سینمایی و شورای عالی سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد انتقاد دو صنف کانون کارگردانان و شورای عالی تهیه کنندگان نسبت به اساسنامه هیات ساماندهی صنوف افزود: نباید عجولانه دست به قلم برد و فوری بیانیه صادر کرد در حالی که این اساسنامه از نظر هیات ساماندهی صنوف به هیچ عنوان قطعی نیست؛ بلکه باید صبر کرد تا اساسنامه دیگر صنوف هم ارائه شود آنگاه با نظر خواهی، مشورت و چکش کاریهای زیاد به یک اساسنامه مشترک رسید.
وی با بیان اینکه هنوز صنوف سینمایی - به جز چند صنف که خودشان پیش قدم شدند - ثبت قانونی و رسمی نشدهاند و فرصت اصلاح و تغییر وجود دارد ادامه داد: دو صنف معترض به اساسنامه پیشنهادی هیات ساماندهی صنوف سینمایی، به ماهیت دعوت هیات ساماندهی صنوف توجهای نکردند چون این هیات از صنوف مختلف دعوت کرده همه به طور مشترک و با اراده جمعی به یک اساسنامه که مورد قبول همگان باشد دست پیدا کنند و به همین منظور هم، پیش نویسی را ارائه کرده که این پیش نویس به هیچ عنوان ختم کلام نخواهد بود .
کارگردان فیلم سینمایی «۳۳ روز» اضافه کرد: دعوت هیات ساماندهی از شورای مرکزی صنوف برای همکاری در اساسنامه است نه اینکه دیگران صّم و بکم حتما آن را قبول کنند و هیچگونه دخالتی در آن نداشته باشند.
شورجه تصریح کرد: اگر دوستان با نگاه مثبت به این دعوت نگاه کنند قطعا شاهد این سوء تفاهمات، شبهات و پیش داوریها نخواهیم بود در حالی که با حسن نیت و همدلی، صنوف خیلی زودتر ساماندهی و ثبت قانونی خواهند شد.
عضو هیات ساماندهی صنوف سینمایی خاطر نشان کرد: باید بپذیریم که با ثبت قانونی هر کدام از صنوف سینمایی، سینماگران ساماندهی بهتری پیدا خواهند کرد و دولت محترم هم بهتر می تواند به صنوف قانونمند، خدمت رسانی کند و به همین دلیل است که هیات ساماندهی صنوف، تاکید دارد هر چه زودتر صنوف قانونمند شوند.
وی گفت: برای رسمی شدن صنوف فقط کافی است که شورای مرکزی این صنف به یک اساسنامه مشترکی برسند و آن را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به ثبت برسانند. البته خیلی هم الزامی نیست که حتما صنف خودشان را در وزارت ارشاد به ثبت برسانند می توانند مثلا در وزارت کشور ثبت نمایند ولی چون وزارت ارشاد خودش برای این موضوع اعلام آمادگی کرده، مراحل ثبت سریعتر خواهد بود.
شورجه با اشاره به انتقاداتی که دو صنف شورای کانون کارگردانان و شورای عالی تهیه کنندگان نسبت به اساسنامه هیات ساماندهی صنوف سینمایی داشتند یاد آور شد: در انتقاداتی که این دو صنف داشتند و من آنها را در روزنامه «بانی فیلم» مطالعه کردم این انتقادات خیلی روشن و شفاف نبوده است. مثلا آنها اعلام کردند با این اساسنامه، ماهیت صنوف به خدشه می افتد؛ مگر فعالیت صنوف سینمایی به جز در حوزه صنف خود، فعالیتی دیگری هم خواهند داشت که حالا بخواهد به خطر بیفتد؟ فعالیت صنوف مختلف سینمایی مشخص است مگر اینکه صنفی بخواهد در زیر چتر صنف خود، فعالیتهای دیگری را انجام دهد.
این سینماگر با اشاره به نماینده دولت برای حضور در مجمع عمومی و انتخابات صنوف اظهار داشت: وقتی صنفی ثبت می شود قاعدتا دولت هم ناظری برای برگزاری انتخابات آن صنف اعزام خواهد کرد که فقط ناظر است و هیچ دخالت دیگری هم ندارد ضمن اینکه در اساسنامه هیات ساماندهی صنوف هم پیش بینی نشده که این نماینده حق دخالت یا انحلال انتخابات را داشته باشد.