قاسم زارع: بی نظمی در تئاتر موج می‌زند
گزارش هنرنیوز از نشست خبری نمایش «کلید»؛
قاسم زارع: بی نظمی در تئاتر موج می‌زند
قاسم زارع در نشست خبری نمایش «کلید» گفت: متاسفانه بی نظمی در تئاتر از مدیران تا گروه های اجرایی دیده می شود در صورتی که اساس تئاتر نظم است چیزی که کمتر آن را در این دوره می توان دید.
 
تاريخ : پنجشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۱۱
قاسم زارع در نشست خبری نمایش «کلید» گفت: متاسفانه بی نظمی در تئاتر از مدیران تا گروه های اجرایی دیده می شود در صورتی که اساس تئاتر نظم است چیزی که کمتر آن را در این دوره می توان دید.
نشست خبری نمایش «کلید» صبح امروز با حضور حمید نیلی سرپرست گروه تراب، محمدرضا مداحیان کارگردان، علی براتی طراح حرکت و محمد حمزه زاده، قاسم زارع و علیرضا مهران در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست حمید نیلی گفت: نمایش «کلید» نمایشی است که سال گذشته در حوزه هنری اجرا رفت و امسال با شکلی متفاوت تر قرار است تا از ۶ دی ماه در تالار وحدت به روی صحنه برود و امیدواریم رسالتی که دارد را به نحو احسنت انجام دهد.
نیلی ادامه داد: نمایشنامه «کلید» نگرشی جدید از تاریخ است و با توجه به رسالت هنر، کار به صورت روایی آغاز می شود و اتفاقات تاریخ را در زمان معاصر بیان می کند.
وی افزود: «کلید» را اردیبهشت ماه برای اجرای مجدد به بنیاد رودکی پیشنهاد دادیم و قرارداد بستیم و شروع به کار کردیم و سعی کردیم تا با زبان مخاطب صحبت کنیم تا مخاطب از کار لذت ببرد. ما در گروه تراب تمام پیچ و خم های تئاتر را طی کرده ایم.
در ادامه محمدرضا مداحیان کارگردان نمایش «کلید» گفت: نمایش «کلید» با ۹ بازیگر اصلی و ۲۰ بازیگر حرکت در تالار وحدت به روی صحنه می رود. در بخش حرکت علی براتی طراح گروه حرکت های زیبایی را خلق کرده که به لحاظ هماهنگی با مجموعه همراه است. کلید برگشت نسل امروز در فضای پیرامونی است که قصد دارد تا مخاطب خود را پیدا کند و به دنبال راه حل باشد.
وی افزود: برای هر گروه نمایشی، مخاطب از ارکان اصلی است و مخاطب با کارهای تکراری ارتباط برقرار نمی کند. اجرای مجدد «کلید» کمک کرد تا نقاط ضعف در کار قبلی را برطرف کنیم و با تغییرات زیادی که در اجرای فعلی نسبت به اجرای گذشته شکل گرفته ما تصمیم داشتیم تا حتی نام کار هم تغییر دهیم که البته این کار را نکردیم.
مداحیان خاطرنشان کرد: «کلید» از بهترین کارهای گروه تراب است و گروه تراب نیازی به بازیگران چهره و مطرح ندارد. البته ما برای اجرای این نمایش نیاز به فضایی ماورایی داشتیم که البته در کار از یخ خشک استفاده می کنیم که به علت هزینه بالا کمتر گروهی از آن استفاده می کنند.
وی تاکید داشت: اجرای نمایش در تالار وحدت از اجرا در هر جای دیگری سخت تر است برای اینکه حواشی در این مکان بیشتر از هرجای دیگری است. ما در وحدت کارمان را با قرارداد تیپ اجرا می بریم اما با هزینه های باالایی که گروه دارد.
قاسم زارع بازیگر این نمایش در ادامه این نشست گفت: در اواخر مرداد ماه برای حضور در کار با من تماس گرفتند و من بعد از خواندن نمایشنامه که در حال بازنویسی بود اجرا را قبول کردم وقرار شد تا نقش مالک را بازی کنم و تمام سوال هایی که در ذهن داشتم را در این نمایشنامه به دست آوردم.
وی افزود: همیشه نقش هایی را می پذیرم که بتوانم آنها را بازی کنم و به مدت یک ماه تمرینات را انجام دادیم تا شکلی متفاوت تر از اجرای سال گذشته به روی صحنه ببریم.
زارع اظهار داشت: آخرین کار تئاتری من نمایش« بحر الغرایب» پسیانی بود که ۱۰ سال پیش به روی صحنه رفتم و بعد از آن درگیر کار تصویری شدم.
بازیگر فیلم سینمایی« آژانس شیشه ای» خاطر نشان کرد: متاسفانه بی نظمی در تئاتر از مدیران تا گروه های اجرایی دیده می شود و اساس تئاتر که نظم است را نمی توان در این دوره دید. گروه ها تا لحظه های آخر هنوز از اجرا رفتن کارشان مطمئن نیستند و این بی نظمی در بخش اجرایی و مالی در تئاتر موج می زند.
قاسم زارع تاکید کرد: ۳۲ سال است که مسئولان تئاتری می آیند و می روند و تنها در این سالها افتخارشان احداث دو سالن ایرانشهر و تالار حافظ است که بعد از کلی هزینه تازه مشکل آکوستیک دارد.
در ادامه محمد حمزه زاده گفت: دوست داشتم تا به صحنه تئاتر برگردم زیرا خودم را از صحنه می دانم و اتفاقا در این کار با تجربه خوبی رو به رو شدم و زمانی که متن را خواندم، آن را متفاوت از نمایش های مذهبی دیدم چرا که وقایع تاریخی گذشته در روزگار معاصر اتفاق می افتاد و یک انقلاب و بازگشت به خود است.
علیرضا مهران در پایان این نشست گفت: طرح اولیه نمایش از حمید نیلی بود که به مداحیان ارائه داد و طی جلساتی متن را بازنویسی کردیم و کمک گروه کار را از ۶ دی ماه به روی صحنه می بریم.
کد خبر: 35513
Share/Save/Bookmark