کاظم احمد زاده در گفتگو با هنرنیوز:
نظر مردم برای رسانه ملی اهمیتی ندارد!
شما میتوانید این سوالها را از عمه، خاله، زن عمو و حتی از زندایتان بپرسید و نیازی به کارشناس نیست.
تاريخ : دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۲
کاظم احمدزاده در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز که به نظر شما تفاوتهای یک مجری با یک شومن در چیست آیا در مجموع تفاوتهایی با هم دارند؛ گفت: شومن یک کلمه خارجی است اما به نظر من کسی است که بتواند جمعیتی را کنترل کند یک شومن باید با جذابیتی که ایجاد میکند بتواند ذهن و هوش مخاطب را در اختیار بگیرد. البته من با این تعریف که شومن کسی است که جو برنامه را شاد و مفرح می کند مخالفم.
وی در ادامه افزود: ما مجریهای گوناگونی داریم که در برنامههای مختلفی اجرا میکنند. هر کدام از برنامهها مجری مختص خود را میطلبد مثلاً یک برنامه مذهبی یا علمی و یا یک میزگرد مجری خاص خودش را میخواهد که تخصصش در ارتباط با آن موضوع برنامه باشد. همانند صنف پزشکان مثلاً یکی پزشک متخصص قلب است و دیگری متخصص مغز هر دو دکتر هستند؛ اما با کارایی متفاوت. کارشان درمان کردن است این هدف مشترک آنها است. هدف مشترک مجریان هم اجرای یک برنامه گرم و مفید برای مخاطب خاص خودش است.
احمد زاده در ارتباط با اینکه آیا موافق هستید که هر برنامه توسط مجری که تخصصش در ارتباط با موضوع آن برنامه است اجرا شود؛ گفت: اگر برنامه تخصصی باشد بله صد در صد نیاز است. مثلاً در یک برنامه تخصصی پزشکی هر مجری نمی تواند اجرا را بر عهده بگیرد. ما در مرحله اول باید ببینیم مخاطبانمان چه کسانی هستند آیا می خواهیم یک برنامه اجتماعی داشته باشیم. مخاطبانمان عام یا خاص هستند. تمام اینها اهمیت دارد.مثلاً تفاوت بنده با آقای فردوسی پور و ایشان با آقای واوان علاوه بر اینکه در نوع اجرای برنامه است در جنس خود کار نیز وجود دارد که هر کدام از ما در یک حیطه خاص مشغول به کار هستیم.
مجری برنامه «جشن رمضان» در بیان این مطلب که چرا برنامههای ترکیبی که در سالهای اخیر در تلویزیون ساخته میشود آن چنان که باید مخاطب را جذب نمیکند و این اتفاق به ندرت در تلویزیون میافتد؛ اظهار داشت: یکی از عوامل جذب می تواند مجری باشد. اما مولفههای زیادی برای جذب مخاطب و دیده شدن یک برنامه وجود دارد. موضوعاتی که در این برنامهها به آنها پرداخت میشود موضوعاتی است که دغدغه مردم نیست موضوعات تکراری ودم دستی هستند. اگرهم موضوعی به درستی انتخاب میشود خوب پرداخت نمیشود. یک برنامه گفتگو محور خشک به هیچ عنوان جواب نمی دهد. یک برنامهساز حرفهای به همه چیز دقت میکند و متوجه این موضوع است که دکور، نور پردازی، مجری، نویسندگی و خیلی مسائل دیگر در بهبود برنامه نقش مهمی دارند.
احمدزاده در پاسخ به این سوال که وقتی برنامهای ساخته می شود به معنی آن است که بودجهای برایش نظر گرفته شده است پس چرا برنامهها توسط مخاطبان دیده نمی شوند؛ گفت: خوب ممکن است دوستان سازنده با پارتی بازی دوستان خودشان را که کار بلد نیستند سر کار آورده یا هزینه کنار گذاشته شده برای این برنامه را به درستی خرج نکردهاند. اما چیزی که خیلی مهم است کارگردان و مخصوصاً تهیهکننده کار است که میتواند کاری را در بین مخاطب موفق کند یا باعث هدر رفتن زحمتها بشود. به عنوان مثال برنامه «ماه عسل» کسی نمیتواند بگوید که این برنامه مخاطب نداشته است. برنامههای این چنینی باید مورد بررسی قرار بگیرند که چرا موفق بوده اند. این برنامه علاوه بر اینکه موضوعاتش جذاب بوده است دغدغه مخاطب را هم در نظر گرفته است. اجرای خود احسان علیخانی هم خوب بود و دکور متفاوت آن برنامه جلب توجه میکرد. همه و همه چیز خوب و درست بود. پس به طور طبیعی مخاطب آن برنامه را دنبال میکند.
احمدزاده درباره عدم حضورش دربرنامه امسال جشن رمضان و کیفیتش به نسبت سال های قبل گفت: قضاوت به عهده مردم است. به نظر که به نسبت هر سال ضعیفتر میشود. این جشن رمضان شاید تقریباً با دو برابر قیمت سال قبل برگزار شد اما باید تحقیق کرد که چقدر مخاطب داشته است و نظر مردم چه بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که چگونه می توان برنامههایی ساخت تا مخاطبانمان را از ماهوارهها پس بگیریم؛ گفت: در حال حاضر که نتوانستسم مخاطبمان را پس بگیریم. اما چیزی که مهم است بحث سلیقهای رفتار کردن مدیران است که به دور از رفتار و برنامهریزی علمی عمل میکنند. همان طور که یک تهیهکننده باید برای برنامهاش یک ترکیب خوب بچیند مدیران هم باید در انتخاب هایشان دقت کنند که هر کسی در سر جای خودش قرار بگیرد.
وی در ادامه افزود: مثلاً ما میتوانستیم جشن رمضان امسال را در مناسبتهای دیگری هم پخش کنیم چرا که مشخصه بخصوصی نداشت که ما این گونه فکر کنیم که این برنامه برای ماه مبارک رمضان است.
احمدزاده درباره اینکه با توجه به این موضوع که مردم زوج شما و محمود شهریاری را دوست دارند آیا احتمال اجرای مشترک تان در آینده وجود دارد؛ گفت: فعلاً که قرار نیست باهم اجرایی داشته باشیم. اما فکر نمیکنم نظر مردم برای رسانه اهمیتی داشته باشد این از رفتار و تصمیمات آنها مشخص است. من و محمود شهریاری هیچ مشکلی نداریم بلکه رفت و آمد خانوادگی هم داریم. اگر چند وقت یک بار با هم حرف نزنیم حالمان بد میشود.
احمد زاده درباره اینکه آیا برنامههای ما کارشناسی میشود که در چه سطحی قرار دارد؛ گفت: به نظر من نیازی به کاشناس نیست شما همین الان تماس بگیرید با زن عمویتان یا عمه تان و یا شوهر خالهیتان و بپرسید که فلان برنامه خوب بود یا نه وضعیت موجود که دیگر نیازی به کارشناسی ندارد. این مخاطبان عام بهتر از هر کارشناسی برنامهها را میبینند و نقد میکنند.