رونمایی از كتاب «سلوك ذیل شخصیت امام خمینی(ره)»برگزار شد
در تالار سوره حوزه هنری؛
رونمایی از كتاب «سلوك ذیل شخصیت امام خمینی(ره)»برگزار شد
مراسم رونمایی كتاب «سلوك ذیل شخصیت امام خمینی(ره)» نوشته اصغر طاهر زاده پنجشنبه 10 خرداد در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد .
 
تاريخ : شنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۴۳

به گزارش هنرنیوز به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری ، حجت‌الاسلام رهدار ( رییس موسسه تحقیقات اسلامی فتوح) با ارزشمند توصیف كردن این كتاب گفت : به اعتقاد من  در این كتاب نكات تازه و بدیعی وجود دارد  كه نشان می‌دهد كه ظرف ما بیش از مظروف است و درك امام (ره) به طور كامل برای ما ممكن نیست  چرا كه  باید برش‌هایی به اندیشه امام (ره) زده شود و نویسنده كتاب این كار را به خوبی انجام داده است .
وی افزود : نقش امام در انقلاب نه تنها تئوریسین بلكه مهندس و معمار آن بوده و توجه به طراحی و مهندسی امام از این حیث بسیار حائز اهمیت است. البته باید این نكته را هم در نظر داشت  كه تفاوت امام وعلمای دوران مشروطه را در این  بود كه با نیت پاك و صادقانه به میدان آمده اند. امام مسائل خود را به پیكره زمان خود زد و متفكر موفقی بود زیرا به شبهات موجود در فضا به خوبی پاسخ داد.
رییس موسسه تحقیقات اسلامی فتوح در بخش دیگری از صحبتهای خود به مفهوم  ولایت فقیه اشاره كرد و گفت :امام مفاهیم كلیدی را بر روی میز جهان قرار داد. عمل او باعث شد تا دیگران در باره او بیندیشند. او مفهوم كلیدی را به نام ولایت فقیه بیان كرد و حال رقبای او بودند كه می بایست تكلیف خود را با با این واژه و نسبت آن با دموكراسی روشن می كردند.
ره دار وجه تمایز امام را با عالمان شیعه در این می داند كه ایشان رسالت خود را فقط در تولید فكر دینی متمركز نكرد بلكه در توزیع، اجرا و صدور دین می دانست.
این پژوهشگر در ادامه صحبتهای خود تصریح كرد: اكنون بیش از دو دهه از رحلت امام خمینی (ره ) می گذرد، اما هنوز گفته ها و اندیشه های ایشان راه گشا است. منطق اندیشه های امام مارا به گذار از خود دعوت می كند وتا زمانی كه اندیشه های ایشان جوابگوی  افراد است زمانه ایشان تمام نمی شود. امام انسان زنده و مظهر بست و گشایش است و اندیشه های ایشان افق های تازه ای را به روی ما باز كرده است
وی گفت: اگر تمام عقلا در نظر داشتند تمام ظرفیت های امام را در زمان حیاتشان جمع آوری كنند،میسر نمی شد زیرا این كار تنها از طریق گذر زمان حاصل می شود. امام انسان دین و باعث فخر سلام در قرن حاضر است. امام به قدری بزرگ است كه نمی توان آن را در وجه جامع تفسیر كرد.
ره دار در پایان وجود شارحان را برای امام كافی ندانست و گفت:تنها مقام معظم رهبری شارح و مبلغ امام است و این به واسطه بارقه هایی است كه در وجود ایشان قرار دارد.
 سید محمدمهدی میرباقری، رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم هم در این مراسم گفت : ما معتقدیم ظهور امام مبداء پارادایم علم دینی در جهان است. این انقلاب اسلامی عطیه‌ای به شخص امام (ره) است و بی‌تردید امام (ره) از انقلاب بزرگتر است و شناخت ایشان بستر شناخت این انقلاب و مسایل جامعه‌ی جهانی است.
وی افزود: امام(ره) فراتر از زمان و مظهر تجلی حقیقت در زمانه بودند. ایشان همه‌ی ظرفیت‌های علمی را داشتند و معدل علوم اسلامی در قرن 14 هجری بودند، البته این مقدار برای ایجاد تحول در جهان كافی نیست. امام(ره) شخصیتی است كه فراتر از دوران و زمانه‌ی خودش، مبداء این دگرگونی عظیم در جهان است.
میر باقری خاطر نشان  كرد: این انقلاب برای كسانی كه می‌خواهند امام را درك كنند و وارد سلوك امام(ره) شوند، تكالیفی را مشخص می‌كند. آن انسان‌هایی كه این شخصیت را پذیرفته‌اند، یكی از مهمترین كارهایی كه باید انجام دهند این است كه انقلاب و امام(ره) را از نو تحلیل كنند و شرح و بسط دهند.
وی همچنین تصریح كرد: باید یكبار دیگر ما از نو مجدد و مكرر امام و شخصیت او را تحلیل كنیم تا افق‌های پیش‌روی ما معین شوند. اگر ما امام را واسطه‌ی سیر حضرت حق می‌دانیم، تلقی من این است كه وظیفه‌ی ما است كه امام این انقلاب را بشناسیم و در ذیل شخصیت ایشان دانش‌های جدید را تولید كنیم.

رییس فرهنگستان علوم اسلامی قم  گفت : اگر گوهری در فقاهت ایشان نبود، ایشان مبدا این همه تحول نمی‌شدند. عقلانیت ایشان در ساحت دانش‌های نظری و تجربی، عقلانیتی نو است. ما باید امام(ره) و انقلاب او را بشناسیم و عقلانیت او را تشخیص دهیم. ما باید نقشه‌ی راه حركت خودمان به سوی آرمان‌های انقلاب را از مسیر حركت امام(ره) و شخصیت ایشان و انقلاب به دست آوریم و الگوی پیشرفت و مهندسی فرهنگی و تولید دانش ما باید ذیل این شخصیت باشد.
وی درباره‌ كتاب «سلوك ذیل شخصیت امام خمینی(ره)» گفت: این كتاب یكی از آثار خوبی است كه آن را استفاده كردم و آن را اثر بدیعی می‌دانم كه به انقلاب پرداخته و در سلوكی به شخصیت امام پرداخته است.  البته  غیر از اینكه این اثر باید محتوایش مورد نقد و بررسی قرار گیرد، این كتاب گام بلندی است و باید آن را گرامی بداریم.
 میرباقری  ادامه داد: ما بدون تفسیر شخصیت امام و انقلاب و تحولی كه توسط او در جهان شده است. نمی‌توانیم راه آینده خود را در سلوك اجتماعی فردی تفسیر كنیم. این كتاب از این نظر كه یك گام بلند در مسیر تبیین عمیق و تئوریك امام و انقلاب است، ارزشمند شمرده می‌شود و یك هدیه‌ی الهی برای جبهه فرهنگی است و ما از شجره طیبه آن بهره‌مند می‌شویم.
در ادامه این مراسم اصغر طاهرزاده ـ نویسنده‌ كتاب «سلوك ذیل شخصیت امام خمینی(ره)» گفت: ما باید كاری كنیم كه افق مسیر حركت امام گم نشود. نگذاریم ظاهر دنیای ظلمانی با بزرگ نشان دادن خودش آن حقیقتی كه بی‌سر و صدا آمده و دارد تاریخ جدیدی را شروع می‌كند و حیات بشر را به یك معنویت می‌رساند، نادیده گرفته شود.
او افزود: در افقی كه نور روح الهی ایجاد كرده است، خودتان و آینده را ببینید. تاریخ ما با حضرت امام یك تاریخ جدیدی شد كه گذشته‌ی زندگی ما با انبیاء را به رجوع وجود حضرت مهدی موعود (عج) متصل كرده است.
او تاكید كرد: من حیف‌ام می‌آید كه نسلی كه می‌تواند ماورای این دنیای ظلمانی گذشته زندگی با انبیاء را به این آینده‌ی نورانی پیوند بزند، بازی بخورد. اگر شما به این نقطه برسید، دیگر مهم نیست كه دنیای استكبار دو روز دیرتر بمیرد یا زودتر، حضور در چنین تاریخی نیاز دارد یك چیزهایی را بدانید.
نویسنده‌ كتاب «سلوك ذیل شخصیت امام خمینی(ره)» خاطر نشان كرد: برای حضور در تاریخ جدید باید یكسری‌ چیزها را بدانیم. جایگاه تاریخی حضرت امام را بشناسیم. ما به جای اینكه جایگاه تاریخی شخصیت‌ها و جریان‌ها را بشناسیم، حاشیه‌ها را می‌شناسیم و این ندیدن برخی چیزهاست.  امام یك حیات دینی‌ای را كه داشت در ذیل رنسانس و در ذیل فراماسونوری می‌رفت نجات داد و گفت: این دین خودش تمدن است و با اندیشه‌های دنیای غرب مقابله می‌كند.
کد خبر: 41723
Share/Save/Bookmark