گیل‌آبادی: جشنواره های پراکنده باید در یک قالب متمرکز شود
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای نخستین جشنواره هنری «طواف تا ولایت»؛
گیل‌آبادی: جشنواره های پراکنده باید در یک قالب متمرکز شود
 
تاريخ : شنبه ۵ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۵۰
شهرام گیل‌آبادی دبیر نخستین جشنواره هنری «طواف تا ولایت» در نشست رسانه‌ای این جشنواره گفت: در حال حاضر کشور با معضل جشنواره‌زدگی روبه‌رو است که این موضوع با برگزاری چنین جشنواره‌هایی حل می‌شود.

به گزارش خبرنگار هنرنیوز دبیر جشنواره «طواف تا ولایت» در نشست رسانه‌ای این جشنواره که امروز در تالار وحدت برگزار شد ابراز داشت: مدت زیادی است که موضوع هنرهای اسلامی مورد توجه جهان قرار گرفته است. سال پیش اقداماتی در راستای برگزاری چنین جشنواره ای صورت گرفت که این جشنواره به صورت رسمی نخستین دوره خود را امسال از تاریخ 16 آبان تا 24 آبان برگزار می‌کند که مصادف است با اعیاد قربان تا غدیر.

وی ادامه داد: این جشنواره با دورنگاه بین‌المللی سمت ترویج هنرهای اسلامی حرکت می‌کند. با اهمیت به این موضوع به رابطه حقیقت و زیبایی می‌رسیم و به تأثیر هنر اسلامی به نشر تمدن اسلامی پی‌می‌بریم، هنر اسلامی همواره فضای تفکر اسلامی را توسعه داده تا جایی که این سفر فرهنگی به تمدن اسکیموها نیز رسیده.

گیل‌آبادی در خصوص لزوم برپایی چنین جشنواره‌ای توضیح داد: در حال حاضر کشور دچار نوعی جشنواره‌زدگی است اما وزارت ارشاد و معاونت هنری با اندیشه‌ای مشخص قصد دارد، این جشنواره را تبدیل به جشنواره‌ای مرجع کند، البته قصد جشنواره دوباره‌کاری نیست بلکه می‌خواهد مکمل کارهای دیگر جشنواره‌ها باشد. زمان جشنواره هم بیانگر این موضوع است چرا که از قربان تا غدیر واقع شده و بر محور ولایت تأکید دارد.

وی افزود: با توجه به فراخوان ولایت و پارادایم های دیگر چون ولایت و آفرینش، بندگی، یکتاپرستی، وحدت، غدیر، قربان و حج است و هر کدام زمینه‌ای جدی دارند. بخش‌های مختلف جشنواره هم شامل: نقاشی، نگارگری، پوستر، سفال و سرامیک، خوشنویسی، عکاسی، هنرهای نمایشی، موسیقی و برگزاری همایش است. همایش هم حول محورهای اساسی تجلی کلمه اللهی در هنر اسلامی، عبودیت در هنر اسلامی، معرفت‌شناسی هنر اسلامی و انسانشناسی هنر اسلامی است.

گیل آبادی ضمن اشاره به سطح بالای جشنواره، در رابطه با دبيران جشنواره سراسري «طواف تا ولايت»، تصريح كرد: هر بخش از اين جشنواره داراي دبيري مطرح از هنرمندان است به‌طوري كه مسعود پاكدل دبير بخش عكس، رضا مهدوي دبير بخش موسيقي، رحمت اميني دبير بخش هنرهاي نمايشي و حبيب‌الله صادقي دبير بخش خوشنويسي است.

گيل‌آبادي در رابطه با بخش موسيقي جشنواره اظهار داشت: در بخش موسيقي تمام تالارهاي حرفه‌اي ما درگير جشنواره هستند بطوري كه دو روز آخر جشنواره اركستر موسيقي ملي ايران جهت اجرا در تالار وحدت آماده مي‌شود همچنين از اكثر هنرمندان موسيقي پاپ، سنتي و محلي دعوت به حضور در اين جشنواره شده است.

بخش ويژه اين جشنواره تجليل از 10 تا 14 استاد پيشكسوت فعال در حوزه‌هاي هنري است.
کد خبر: 31373
Share/Save/Bookmark