ضرورت قرآن رسمي و ملي براي كشور
در نشست كتابت قرآن مطرح شد:
ضرورت قرآن رسمي و ملي براي كشور
 
داخلی آرشيو خبر
تاريخ : سه شنبه ۱ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۶:۱۵
نشست "كتابت قرآن" با حضور اميراحمد فلسفي و رضا بني‌رضي از هنرمندان خوشنويس دوشنبه شب 31 مرداد ماه در نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم برگزار شد.

به گزارش هنرنیوز روابط عمومي مركز هنرهاي تجسمي، اميراحمد فلسفي با اشاره به ضرورت كتابت قرآن گفت: قرآن وجه مشترك در بين ملل مسلمان است و از گذشته براي حفظ قرآن و مصونيت آن از تحريف و قداست و حرمت قران آن را كتابت كرده‌اند اما پرداختن هنرمندانه و توجه به زيبايي‌شناسي نيز به مرور مورد توجه آن دسته از ملل مسلمان كه داراي فرهنگ و تمدن والايي هستند، قرار گرفته است.

فلسفي در ادامه گفت: امروز ضرورت كتابت قرآن براي محافظت از آسيب‌ها و تحريف كمرنگ شده است و هنرنمايي در كتابت قرآن يك ضرورت است.

اين هنرمند خوشنويس افزود: قرآن ابتدا و در زماني كه تعداد مردم باسواد اندك بود و امكانات خواندن وجود نداشت، به خط كوفي نوشته شد اما به تدريج خط نسخ كه نسبت به ديگر خطوط راحت‌تر نوشته و خوانده مي‌شود و فضاي كمتري نياز دارد، براي نگارش قرآن انتخاب شد و قرآن‌نويسي به سمت نسخ گرايش يافت.

فلسفي افزود: امروز كه تقريباً همه باسوادند و امكانات مختلفي هم براي خواندن قرآن وجود دارد، ضرورت كتابت قرآني كه سهل و راحت خوانده شود چندان نيست. متأسفانه هنوز درباره ساده‌نويسي و اينكه ممكن است قرآن اشتباه خوانده شود بحث و گفت وگو مي‌شود و جنبه هنري قرآن كمرنگ مي‌شود.

وي در ادامه گفت: خط نستعليق براي زبان فارسي طراحي شده است و خوشنويساني هم قرآن را به اين خط نوشته‌اند اما خط نستعليق در نهاد خود پيچيدگي و انحنا دارد كه تركيب‌پذيري آن براي كلمات دشوارتر از خط نسخ است ولي با اين حال هنرمنداني هم قرآن را به نستعليق كتابت كرده‌اند.

فلسفي افزود: البته استادان خوشنويسي، نحوه نگارشي از خط نسخ را هم ارائه كردند كه نسخ ايراني است و نسخ عربي و نسخي ايراني براي كتابت قرآن مناسبت‌تر است.

رضا بني رضي نيز در اين نشست گفت: خزانه بزرگي از هنر را در قرآن‌هاي خطي از گذشته تا امروز مي‌توان ديد و در واقع قرآن تجلي هنر ايراني در عرصه‌هايي است كه هنر مجاز بوده است.

بني‌رضي ادامه داد: از سال‌هاي اوليه اسلام انگيزه كتابت قرآن، حفظ متن و يگانگي قرآن بوده است اما امروز جنبه كاربردي و خواندن قرآن در درجه دوم اهميت قرار دارد.

وي گفت: قرآن‌هاي امروزي يا كاربردي هستند يا هنري و ضرورت دارد كه جنبه هنري قرآن به جنبه كاربردي آن نزديك شود.

بني رضي با تأكيد بر ضرورت كتابت قرآن رسمي و ملي براي جمهوري اسلامي ايران گفت: نياز است كه كشور ما يك قرآن ملي و رسمي با خط و هنر هنرمندان كشور داشته باشد، در حالي كه كشورهاي ديگر مانند مصر، پاكستان، تركيه و... داراي قرآن رسمي و ملي هستند، كشور ما قرآن رسمي ندارد.

نشست مصورسازي قرآن با حضور ابوالفضل همتي آهويي، فريده شهبازي و احمدرضا دالوند ساعت 30/21 چهارشنبه دوم شهريور ماه و نشست تاثير قرآن بر هنرهاي تجسمي با حضور دكتر حسن بلخاري و دكتر محمدعلي رجبي نيز ساعت 30/21 روز پنجشنبه سوم شهريور ماه در سالن نشست‌هاي تخصصي نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم برگزار مي‌شود.

بخش تجسمي نوزدهمين نمايشگاه بين‌المللي قرآن كريم با همكاري مركز هنرهاي تجسمي، مركز هماهنگي، توسعه و ترويج فعاليت‌هاي قرآني و مؤسسه توسعه هنرهاي تجسمي معاصر برگزار شده است.
کد خبر: 31283
Share/Save/Bookmark