سینمای اجتماعی نیاز به حمایت دارد
سیدجمال ساداتیان در گفتگو با هنرنیوز؛/2
سینمای اجتماعی نیاز به حمایت دارد
سیدجمال ساداتیان تهیه کننده سینما گفت: مردم فیلم های اجتماعی مانند «برف روی کاج ها» را که به مشکلات جامعه و خانواده ها می پردازند را دوست دارند و این نوع سینما باید از سوی ارگان ها مرتبط حمات شود.
 
تاريخ : شنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۴۴

سیدجمال ساداتیان تهیه کننده سینما درگفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: فیلم سینمایی«برف روی کاج ها» در سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر حضور موفقی داشت و توانست به عنوان بهترنی فیلم از نگاه تماشاگران را به خود کسب کند و نمی دانم این گونه حرکت هایی که برخی از ارگان ها و نهادها در اکران نکردن این فیلم انجام می دهند چه چیزی می تواندباشد، جز اینکه به نظر مردم پشت می کنند و به شعور و درک مخاطبان نیز بی احترامی می کنند. 

اکران نشدن «برف روی کاج ها » در سینماهای حوزه هنری و سینما آزادی توهین به مردم است. 

وی تصریح کرد: به نظرم رفتارهایی که حوزه هنری و سینما آزادی تا به امروز در خصوص اکران این فیلم داشته اند ، به نوعی توهین به بخش عظیمی از جامعه و مردم و استقبال آنها از فیلم سینمایی«برف روی کاج ها» است. چون مردم دوست دارند این گونه فیلم های اجتماعی را که مشکلات جامعه و خانواده ها را بیان می کنند ، ببینند واین گونه حرکت ها مانع ای برای مردم است تا از فیلم های اجتماعی استقبال کنند. این گونه مشکلات باید برای منافع سینمای ما حل و فصل شود و چون دوستان مخالف سینما خود برای حل مشکلاتی این گونه ای اقدام نمی کنند.
ساداتیان در خصوص ساخت قسمت دوم فیلم سینمایی «برف روی کاج ها» هم خاطرنشان کرد: بالاخره ساخت هر فیلمی حتی قسمت دوم آن نیاز به مهیا کردن شرایطی دارد وخارج از فروش خوب یک فیلم نحوه عرضه آن نیز مهم است. چون اندیشه ای شکل می گیرد و کارگردان و فیلمنامه نویس یک فیلم با چکش کاریهایی که انجام می دهند یک طرح ناپخته را به مرور زمان تبدیل به اثری سینمایی می کنند. همچنان که فیلم سینمایی«برف روی کاج ها» یک طرح اولیه ، ناپخته و ساده بود و به مرور تبدیل به فیلمنامه و فیلمی شد که هم اکنون روی پرده سینماهاست. 
وی اضافه کرد: فیلم کنونی که روی پرده سینماست قطعا یک عقبه خوب و درستی داشته که این روزها به رغم نداشتن سینماهای حوزه هنری و سینما آزادی توانسته فروش مناسبی داشته باشد و از دید مردم و نویسندگان و منتقدان سینما هم به درستی دیده شود. بنابراین فیلم با دوقشر مهم و تاثیرگذار جامعه ارتباط برقرار کرده و در جامعه و دل فکر و ذهن مخاطبان آن نفوذ کند.
ساداتیان ادامه داد: این یعنی اینکه این فیلم جایگاه و خواستگاه اجتماعی دارد و فیلم اجتماعی باید مورد حمایت قرار گیرد . بنابراین طرحی که برای ساخت قسمت دوم آن شکل گرفته است نیز قابلیت تبدیل شدن به اثری سینمایی ر ا دارد و می توان از طریق آن مشکلات اجتماعی را مطرح کرد. 

یک سری افراد خود را قیم و وکیل کل مردم و سینما می دانند 

تهیه کننده فیلم سینمایی«به رنگ ارغوان» عنوان داشت: من نمی دانم چرا حوزه هنری با استمرار و پافشاری بر رفتارهای فراقانونی، به دنبال ایجاد هرج و مرج در سینما است و تا به امروز هم بر این خواسته خود برای اکران نکردن «برف روی کاج ها» در سینماهای خوداش اصرار دارد . بالاخره ما می توانیم با موانع ، خواسته ها و چارچوب هایی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ساخت قسمت دوم آن کنار بیاییم و بتوانیم مجوز ساخت قسمت دوم را بگیریم ، ولی من نمی دانم که چگونه می توان با خواسته های یک سری افراد که خود را قیم و وکیل کل مردم و سینما می دانند کنار بیاییم.
وی یادآورشد: در هر کشوری مکانیزم حقوقی مشخصی وجود دارد و نمی شود که یک نهاد بر خلاف این مکانیزم عمل کند. اما در عین معتقدم که رفتارهای فراقانونی حوزه هنری در نهایت منجر به ایجاد هرج و مرج در سینمای ایران خواهد شد و به کلیت سینمای ایران لطمه شدیدی وارد خواهد شد. چون سینما نیز مانند سایر ارگان ها چاچوب ها و قوانین خاص خوداش را دارد و نباید هر ارگانی در کار سینمایی دخالت کند. 

نمی توانم با این شرایط و سنگ اندازی برخی ها  به سینمای اجتماعی خوش بین باشم

ساداتیان با تاکید بر اینکه تحمیل سلیقه شخصی به مخاطبان نتیجه نمی دهد، ابرازداشت: نمی توان نظرو سلیقه یک عده خاص را به مردم تحمیل کرد و مخاطب را از دیدن فیلم ها محروم کرد.متاسفانه در اکران عمومی فیلم سینمایی«برف روی کاج ها» سنگ اندازی هایی وجود داشت که فیلم بعد از یک و سال اندی این روزها به اکران عمومی درآمده و با توجه به اینکه این فیلم اجتماعی اثری مستقل از سینمای مستقل و خصوصی است، به واسطه حمایت مردمی تا به امروز توانسته در اکران عمومی فروش خوبی داشته باشد.
تهیه کننده «انتهای خيابان هشتم » و«هفت دقيقه تا پاييز» یادآورشد: فیلم سینمایی «برف روی کاج ها» باپرداختن به زندگی یک خانواده در جامعه کنونی و نمایش زندگی زناشویی یک زن و مرددر واقع می خواهد هشداری به جامعه بدهد مبنی براینکه نهاد خانواده نیاز به مراقبت و رعایت یک سری چارچوب ها و قوانین فردی و انسانی دارد که همه اعضای خانواده باید از آن رعایت کنند .فیلم در واقع تصویر برفی و آشفته از خانواده ای است که قوانین و چارچوب خود را رعایت نکرده اند و دیدن این فیلم می تواند به اصلاح زندگی و درس گرفتن مخاطبان از این گونه مشکلات کمک کند.
وی در پایان در خصوص تولید فیلم های سینمایی اجتماعی هم عنوان داشت: با این شرایط و سنگ اندازی برخی ها نمی توانم به سینمای اجتماعی خوش بین باشم. چند فیلمنامه ای را هم که در این خصوص برای ساخت امسال در نظر گرفته بودیم فعلا متوقف هستند تا آینده ببینم چه اتفاقی برای سینمای اجتماعی می افتد.

کد خبر: 57933
Share/Save/Bookmark