اكبرپور ـ مدیرعامل شركت نمایشگاههای بینالمللی تهران - در مراسم افتتاحیهی نمایشگاه سراسری صنایع دستی در تهران كه عصر روز گذشته (چهارشنبه ، ۱۷ خرداد) برگزار شد، گفت: شركت نمایشگاهها با رویكرد توسعهی صادرات، این آمادگی را دارد كه اگر شركتهای صنایع دستی خواستند در نمایشگاههای خارجی شركت كنند تا ۵۰ درصد هزینهی حضور آنها را به عنوان تخفیف پرداخت كند تا این عامل تشویقی برای حضور هنرمندان ایرانی در كشورهای خارجی باشد.
او افزود: اگر بتوان بخشی از هزینهی حضور هنرمندان در نمایشگاههای خارجی را از
” شركت نمایشگاهها با رویكرد توسعهی صادرات، این آمادگی را دارد كه اگر شركتهای صنایع دستی خواستند در نمایشگاههای خارجی شركت كنند تا ۵۰ درصد هزینهی حضور آنها را به عنوان تخفیف پرداخت كند تا این عامل تشویقی برای حضور هنرمندان ایرانی در كشورهای خارجی باشد “
طریق دولت تأمین كرد، میتوان مشاركت بینالمللی بیشتری داشت.
وی در ادامه با اشاره به نمایشگاههای بینالمللی صنایع دستی در كشورهای خارجی، بویژه ایتالیا، اظهار كرد: در برخی از این نمایشگاهها تا ۵۰ كشور حضور دارند، ولی حضور صنایع دستی ما یا كمرنگ است یا اصلا نیست.
در ادامه، حمید صافدل ـ رییس سازمان توسعه و تجارت ـ با اشاره به تنوع رشتههای صنایع دستی گفت: من ۱۲۰ تا ۲۱۰ عنوان رشتهی صنایع دستی را دیدهام، اما آقای صالحیمرام ـ معاون صنایع دستی ـ شما بگویید كه كدامیك از این آمارها درست است؟
در همین حال، معاون صنایع دستی اظهار كرد: اكنون بیش از ۳۶۲ رشته در كشور موجود است.
صافدل ادامه داد: اگر بخواهیم صنایع دستی ماندگار شود، باید در جهت تجاریسازی آن گام برداریم. بر این اساس برای بستن یك پیمان و عقد اخوت سازمانی اعلام آمادگی میكنم تا زمینه برای توسعه و بهرهبرداری از صنایع دستی فراهم شود و صندوق ترویج صنایع دستی بهمنظور حمایت صنایع دستی تشكیل شود.
او همچنین برای حمایت از رشتههای صنایع دستی، كمك به حضور در بازارهای خارجی و توسعهی صادرات اعلام آمادگی كرد.
رییس سازمان توسعه و تجارت، نهادینهسازی ارزشهای صادراتی صنایع دستی در قالب نشان و برند را یك ضرورت دانست و افزود: در برخی رشتهها مثل فرش و معرق دارای نشان جهانی هستیم و حتا یونسكو ما را در این رشتهها صاحب سبك میداند و به راحتی میتوانیم بازارها را بهدست آوریم. لازم است این اتفاق برای دیگر رشتهها نیز رخ دهد.
او آموزش در زمینهی صادرات را از دیگر ضرورتهای این حوزه دانست و برای ارائهی این آموزشها به فعالان صنایع دستی اعلام آمادگی كرد.
وی همچنین گفت: هنوز در سرفصلهای شناسایی صنایع دستی، كدهای تعرفهیی
” ما برای اولینبار سند توسعهی راهبردی صنایع دستی را از معاونت صنایع دستی دریافت كردیم كه امیدواریم بهعنوان یك كار پایهیی در جهت تنظیم سیاستهای راهبردی برای توسعهی صادرات استفاده شود. “
تفكیك نشدهاند. مثلا در گروه شیشه یك سرفصل كلی داریم و در چوب و فلز نیز همینطور است؛ اما در یكی دو سال گذشته براساس تقاضای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، سرفصلهای جدیدی را برای تعریف كدهای تعرفهیی تعریف كردهایم تا آمارگیری صادرات و واردات به تفكیك و براساس گروه كالایی شكل گیرد.
رییس سازمان توسعه و تجارت ادامه داد: ما برای اولینبار سند توسعهی راهبردی صنایع دستی را از معاونت صنایع دستی دریافت كردیم كه امیدواریم بهعنوان یك كار پایهیی در جهت تنظیم سیاستهای راهبردی برای توسعهی صادرات استفاده شود.
صافدل كاهش قیمت تمامشدهی محصولات صنایع دستی، تولید بر مبنای بازاریابی، تهیهی طرح آمایش سرزمین در تجارت صنایع دستی، تأمین مالی صادرات صنایع دستی، ارتقا و بهبود نظام پشتیبانی صادرات و رفع مسألهی بیمههای صادرات و سرمایهگذاری را از ضرورتها در امور قابل پیگیری ذكر كرد.
وی برای حمایتهای ترویجی بهمنظور حضور در نمایشگاههای خارجی، پذیرش بخشی از هزینههای بازاریابی و تأمین زیرساختهای صادراتی در این حوزه اعلام آمادگی كرد.
رییس سازمان توسعه و تجارت تصریح كرد: در حوزههای بودجهیی توقع توجه بیشتری را به حوزهی صادراتی داشتیم، اتفاقی كه به شكل كمرنگ در قوانین بودجهیی امسال افتاده است، به طوری كه حتا در بعضی از بخشها باید با ذرهبین دنبال این حمایتها باشیم، اما این مسأله دلیلی بر كاهش حمایت ما از صادرات نمیشود.