نوشتافزارهای بومی گناباد تولید و وارد بازار میشود
پس از اجرای موفقیتآمیز طرح نوشتافزارهای بومی در گناباد که برای اولین بار در کشور ایدهیابی و اجرا میشد، امسال نیز این طرح با گستره وسیعتری اجرا خواهد شد...
تاريخ : شنبه ۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۰۷
سعید مقدم دانشجوی جوان گنابادی با اعلام این خبر گفت: پس از اجرای موفقیتآمیز طرح نوشتافزارهای بومی در گناباد که برای اولین بار در کشور ایدهیابی و اجرا میشد، امسال نیز با گستره وسیعتری این طرح فرهنگی ـ اقتصادی در این شهرستان اجرا خواهد شد.
مقدم افزود: این ایده(نوشتافزارهای بومی) در سال قبل فرصتی را فراهم کرد که برخی از مفاهیم بومی و فرهنگ غنی شهرم که در بین نسل کودک و نوجوان در حال فراموشی بود، دوباره بخشی از آن زنده شود؛ بخشی از این فراموشی در اتکای به فرهنگ غنی، آثار و جاذبههای دیدنی و گردشگری، صنایع دستی و شخصیتهای فرهنگی و اجتماعی گناباد بود که با اجرای این طرح، درصدد تاکید بر اتکای درون و مبارزه با جبهه فرهنگ وارداتی و بیاصالت و زنده کردن مفاهیم ارزشمندی که گذشتگان ما بر آن تاکید داشتند و آن را به عنوان میراثی برای خود به یادگار گذاشته بودند، بودیم.
این دانشجوی گنابادی به الگوبرداری از طرح نوشتافزارهای بومی گناباد در سایر نقاط کشور و استان خراسان اشاره کرد و گفت: سال قبل که این ایده فرهنگی اقتصادی در گناباد اجرا شد، تا قبل از آن در هیچ کجای کشور اجرا نشده بود و بسیار خوشحالم که امسال فعالان و دغدغهداران فرهنگ در نقاط مختلف استان خراسان در حال اجرای این طرح هستند که با هماهنگی دیگر دوستان در شهرستان های سبزوار، فردوس، بجستان، تربت حیدریه قرار شد برای اجرای طرح از یک برند واحد به نام «طُرفه» که به معنای شی عجیب، تازه، نو، شگفتانگیز و در معنای رایج در استان به معنای نوباوه بودن است، استفاده کنیم.
مقدم همچنین به طرحهای جدید دفاتر تحریری دانش آموزان گناباد اشاره و تصریح کرد: آئین رقص محلی، کفزنی در جشنها و اعیاد خانوادگی، قالی بافی، معماری اصیل مردمان این شهر، پخت کلوچههای مخصوص گنابادی، صنایع دستی مانند سفالگری همه و همه از آئینها و آداب و رسوم فرهنگ گنابادی است که با بهانههای مختلف در دفاتر تحریری دانشآموزی و دانشجویی بدان اشاره و توجه شده است.
وی اضافه کرد: در پرداختن به این مفاهیم، از فرهنگ دفاع مقدس در گناباد نیز غافل نشدم، اما این بار به جای پرداختن به خط مقدم جبههها، به حماسهآفرینی و ایثار مردمان شهرم در پشت جبهههای نبرد پرداختهام که تصویر کوچکی از کمکهای بانوان گنابادی و نان پختنشان در خانههای یکدیگر جهت ارسال به رزمندگان در جبههها را نشان دهد، چون که در طول سالهایی که از جنگ میگذرد، هیچ توجه رسانهای به رزمندگان زن در پشت جبههها نشده است.
مقدم ادامه داد: مجمع نوشتافزارهای بومی استان خراسان با محوریت شهرستان گناباد تشکیل شده که به جبههای عمل کردن این طرح در سایر نقاط استان خراسان کمک خواهد کرد و جا دارد از کمکها و راهنماییهای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی که پناهگاه فعالان و دغدغهمندان عرصه فرهنگ و هنر انقلابی است، تشکر کنم.
سعید مقدم در پایان خاطرنشان کرد:دفاتر تحریری دانشآموزان و دانشجویان گنابادی از نیمه تیرماه وارد بازار لوازم التحریر میشود که امیدواریم مانند سال قبل مورد استقبال دانش آموزان و خانوادههای گنابادی واقع شود.