در نشست سیزدهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد عنوان شد ؛
حضور چشمگیر ناشران شهرستانی / گلایه از رسانه ملی
دبیر جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد گفت : متاسفانه صدا و سیما به دنبال تبلیغ کتابهایی است که موسسات و ناشرین پول تبلیغ آن را می پردازند در حالی که تلویزیون باید در پی تبلیغ کتابهای سودمند باشد.
تاريخ : سه شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۴۳
به گزارش خبرنگار هنرنیوز، صبح امروز نشست خبری سیزدهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد با حضور محمد ناصری دبیر این جشنواره در سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی برگزار گردید.
ناصری از ارسال تعداد 4 هزار و 366 کتاب که طی سالهای 93 و 94 منتشر شدند به این جشنواره خبر داد و گفت: از این تعداد 1073 کتاب به مرحله داوری رسیدند و از این میان حدود 200 عنوان کتاب قرآنی و نیز 400 عنوان کتاب کمک آموزشی فنی و حرفهای از داوری این جشنواره خارج شده است و در بخشهای مستقل در آینده داوری خواهند شد.
وی با بیان اینکه 22 گروه داوری و 68 داور کار قضاوت این جشنواره را بر عهده داشتند یاد آور شد: از 1073 کتاب 117 کتاب از 64 ناشر نامزد شدند و از مجموع 64 ناشر نیز 2 ناشر مؤلف بودند.
محمد ناصری، رشد چشمگیر ناشران شهرستانی در این جشنواره را یکی از اتفاقات خوب این جشنواره عنوان کرد و خبر داد که 15 اثر به عنوان اثر برگزیده و 19 اثر در این دوره از جشنواره تقدیر خواهند شد که 25 ناشر در انتشار آنان سهیم بودند.
دبیر سیزدهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی در پاسخ به خبرنگار هنرنیوز که در مورد حمایت از برگزیدگان این جشنواره سوال کرد گفت: این کتابها از سوی معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش برای کتابخانه های مدارس خریداری می شوند ضمن اینکه ما نیز کتابهای برگزیده را معرفی میکنیم و این درحالی است که معمولا کتابهای برگزیده در انتهای کتب درسی به دانشآموزان معرفی خواهند شد.
ناصری در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد : یکی از برکات انقلاب اسلامی، جدی گرفتن موضوع ادبیات کودک و نوجوان بوده است و خوشبختانه جهش قابل توجه ای داشتیم.
وی خبرداد بعد از پیروزی انقلاب اسلامی 7 عنوان مجلات رشد با تیراژ 3 میلیون و 900 هزار جلد منتشر میشد که در حال حاضر این تعداد بالغ بر 30 عنوان مجله رشد با 40 میلیون جلد رسیده است.
دبیر سیزدهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد با بیان اینکه آموزش و پرورش به دنبال کتابهای مکمل درسی نیست بلکه در پی کتابهای خواندنی است گفت: امسال «فهرستگان» منابع آموزشی را به 105 هزار مدرسه ارسال کردیم .این فهرستگان دارای تنوع است و معلم، آموزگار و دبیر بنابر سلیقه خود کتابی را انتخاب میکند. البته به نظر بنده راجع به کتاب نسبت به حوزههای دیگر مانند فیلم، رسانهها، اقبال شایسته و بایسته لازم را نداشته است.
ناصری در پاسخ به هنرنیوز که پرسید آیا معرفی کتابهایی از فهرستگان توسط معلم به دانش آموزان اجباری است گفت: تمام فعالیت های آموزش و پرورش فعالیت ترویجی است و اجباری در کار نیست لذا هیچ معلمی در هیچ پایه ای حق اجبار برای خریدن هیچ کتابی را به دانش آموزان ندارد.
وی درعین حال خطاب به والدین افزود: اولیاء توجه داشته باشند که خرید کتابهای کمک آموزشی سواد و موفقیت در کنکور را به ارمغان نمی آورد و نباید کتابهای درسی به کتابهای خود آموز تبدیل شود.
دبیر سیزدهمین جشنواره کتابهای آموزشی و تربیتی رشد با گلایه از رسانه ملی تاکید کرد: متاسفانه صدا و سیما به دنبال تبلیغ کتابهایی است که موسسات و ناشرین پول تبلیغ آن را می پردازند در حالی که تلویزیون باید کتابهای سودمند را تبلیغ کند و این برای رسانه ملی به منزله یک ایراد است.
ناصری در پاسخ به سوال دیگر هنرنیوز که در مورد تعامل آموزش و پرورش با رسانه ملی برای پخش تبلیغات کتابهای سودمند پرسید گفت: معمولا شورای سیاستگذاری متشکل از وزارت ارشاد، معاونان وزیر آموزش و پرورش و مدیرکل تبلیغات صدا و سیما در آن عضویت دارند و در سال 2 بار سیاستهای کلی به تصویب میرسد.