یک بازیگر پیشکسوت کشورمان گفت : اگر قرار است جلوی تولید فیلمهای کمدی سخیف گرفته شود بهترین کار نظارت از بالا و از سوی مسئولین سینمایی و تلویزیونی خواهد بود.
محمد کاسبی در گفتگو با هنرنیوز افزود : باید از رشد بی رویه کمدیهای ضعیف که بیشتر برای خنداندن مخاطب شکلک درمیآورند جلوگیری شود اما باید مرز بین کار طنز فاخر و سخیف مشخص گردد و به گونهای نباشد که به یکباره تیشه به ریشه لبخند بزنیم.
وی ادامه داد : متأسفانه فیلمهای طنز و کمدی ضعیف به وفور در جامعه سینمایی ما وجود دارد و بنده معتقدم یکی از دلایل تولید این نوع فیلمها و سریالها، برخی مسئولین هنری هستند به عنوان نمونه هنگامی که من مشغول بازی در یک تله فیلم بودم شنیدم که باید فلان بازیگر مشهوری را که در کارهای طنز و کمدی - را پیدا کنید و با دستمزد بالایی او را متقاعد به بازی در فلان فیلم کنید تا بتوانیم تصویر او را بر روی سیدیها بزنیم و بفروشد، حالا این سئوال مطرح میشود که اگر این نوع کمدیها ضعیف و بد است پس چرا به دنبال این نوع کمدیها و این نوع بازیگران هستند؟
بازیگر سریال «زن بابا» ادامه داد : اگر این بازیگران اینقدر اقبال عمومی دارند پس باید به دنبال اصلاح سلیقه مردم بود و باید دید چرا ذائقه مردم به این نوع کمدیها سوق پیدا کرده است؟
وی با بیان اینکه بخشی از پروسه کمدیهای ضعیف مربوط به برخی مسئولین است به مدیران تلویزیون اشاره کرد و یادآور شد : چرا تلویزیون از این نوع طنزهای عجیب و غریب تولید میکند؟
بازیگر سریال «خوش رکاب» ادامه داد : من معتقدم مجموعه کارهای تصویری در این جامعه چه تلویزیون چه سینما و چه فیلمهای رسانهها باید طیف وسیعی از مجموعه ژانرها برای همه مخاطبین باشد اما اگر همه چیز به سازندگان اثر واگذار گردد نتیجهاش این خواهد بود که تولید فیلمهای کمدی ضعیف و سخیف در اکثریت قرار خواهد گرفت چون که نظارتی بر روی آنها صورت نمیگیرد.
کاسبی گفت : من گاهی اوقات به دستمزدهای بالایی که برای جذب یک بازیگر کمدی پیشنهاد میشود اعتراض میکنم و میگویم چرا چنین دستمزدی را برای بازی چند دقیقه به فلان بازیگر کمدی میدهید؟ به من میگویند حضور فلان بازیگر در فیلم باعث میشود تا ما تصویر او را روی سیدی بزنیم و بچههایی که برای خرید به سوپرمارکتها میروند هنگام دیدن عکس فلان هنرپیشه، پدر و مادر خود را مجبور به خرید آن سیدی میکنند، آخر این چه کاری است که برخی از تهیهکنندگان میکنند و همچون پنیری که برای به دام انداختن موش لای تله میگذارند با مخاطب هم همین کار را انجام میدهند.
بازیگر سریال «4×3» افزود : یکی از راهها برای جلوگیری از ازدیاد این نوع فیلمهای کمدی سطحی، خریداری نکردن این فیلمها از سوی مسئولین رسانههای تصویری است.
راه دیگر این است که مسئولین سینمایی ما به هنگام اخذ پروانه تولید و نمایش شرایطی را برای تولید فیلم بگذارند تا کارگردانان و بازیگران به سوی این فیلمها نروند.
بازیگر سریال «صاحبدلان» تصریح کرد : اگر چه من با هیچ یک از بازیگران کشورمان مشکلی ندارم و برای همه آنها نیز احترام خاصی قائل هستم اما متأسفانه برخی از بازیگران هستند که فقط خودشان را تکرار میکنند و کار دیگری بلد نیستند و بقای آنها در انجام دادن یکسری ادا اطوار است اما اگر من در یک کار طنزی هم بازی میکنم اولاً از چنین حرکاتی پرهیز دارم و دوماً در کارنامه من کارهای دیگری مثل بازی در سریال حضرت مریم (ع) یا صاحبدلان و یا بازی در فیلمهای دیگر که اصلاً در ژانر کمدی نیست هم وجود دارد.
کاسبی با تأکید بر اینکه اگر قرار است جلوی تولید فیلمهای کمدی سخیف گرفته شود بهترین کار نظارت از بالا و از سوی مسئولین سینمایی و هنری خواهد بود یادآور شد : البته باید مرز بین کار طنز فاخر و سخیف نیز مشخص شود و به گونهای نباشد که به یکباره تیشه به ریشه لبخند بزنیم چرا که لبخند تا طیف دهنده جسم و روان است و نیاز جامعه است و اینگونه نشود که سلیقهها، ریشه طنز خوب را هم بزنند.
کارگردان فیلم «شنا در زمستان» گفت : روزی با یکی از دستاندرکاران خرید فیلم طنز و کمدی صحبت میکردم به من گفت اخیراً امتیاز یکی از همین فیلمهای طنز را به مبلغ 150 میلیون تومان خریداری کردم و تا حالا دو میلیون و پانصد هزار سیدی آن را به فروش رساندم و از هر سیدی هم 500 تومان گیرم آمده است، حالا شما حساب کنید این آقا با یک معامله اینجوری چقدر کاسب شده است؟ وقتی هم مسئولین، هم فیلمسازان، هم بازیگران و هم مخاطب به این نوع کارها اقبال نشان میدهند نتیجهاش این میشود که فیلمهای ارزشی و ژانرهای دیگر ما طرفداری نداشته باشد.
به گفته کاسبی، وی از محدود بازیگرانی است که هم در کارهای طنز و کمدی و هم در کارهای غیرطنز ایفای نقش کرده و حضورش همواره در کارهای طنز موجب شده تا سایر بازیگران در صحنههایی که وی حضور دارد از ادا و اطوار برای خنداندن تماشاچی پرهیز کنند.
بازیگر فیلم بایکوت ابراز امیدواری کرد با کمک مسئولین و دستاندرکاران سینما و تلویزیون جلوی تولید آثار ضعیف و سخیف در همه ژانرها گرفته شود و برخی از تهیهکنندگان و کارگردانان برای خلق آثار ضعیف کمدی از بازیگران استفاده ابزاری نکنند.