«محسن علیاکبری» عضو شورایعالی سینما درباره اهمیت تشکیل شورایعالی سینما و دستاوردهای آن گفت: شورا فرصتی را پیش آورد تا فیلمسازان بدون هیچ واسطهای مستقیما مباحث و مسایل را مطرح کنند، برخی از معضلات و مشکلات ماهها طول میکشید تا به وزیر انتقال یابد و مشکل مرتفع شود اما در جلسه شورایعالی سینما به خوبی و بدون واسطه باوزیر مطرح میشد و در نهایت میتوانستیم مصوبه دولت را با حضور رئیس جمهور در جلسه داشته باشیم . تشکیل شورایعالی سینما یکی از افتخارات دولت دهم بود و شخص آقای شمقدری توانست شورا را پایه گذاری کند و امیدواریم تداوم داشته باشد تا سالهای بعد بیشتر و بهتر خواستههای اهالی سینما محقق شود.
اصلاح آئین نامه مالیاتی
علی اکبری در ادامه به اهمیت فعالیت شورایعالی سینما و مصوباتی که تاکنون انجام شده است، گفت: در جلسه شورایعالی سینما تلاش کردیم تا مصوبه اصلاح آئیننامه مالیاتی که در سال ۸۱ و توسط نمایندگان وزارت اقتصاد و دارایی و بدون حضور نمایندگان ارشاد نوشته شده و به ضرر سینماگران بود را در دستور کار قراردهیم . اصلاح آئین نامه مالیاتی باعث شد تا بار سنگینی از نظر روحی و روانی از دوش جامعه هنری برداشته شود .
تهیه کننده سینما درباره اجرای این قانون گفت: این قانون عطف به ماسبق نمیشود و تمام پروندههایی که حکم قطعی گرفتند شامل اصلاح این آئین نامه نخواهد شد. پروندههای مالیاتی که در مراحل مختلف رسیدگی و هیئتهای حل اختلاف هستند، می توانند از این بخشنامه استفاده و از بخشودگی مالیات بهرهمند شوند.
ارتقاء معاونت سینمایی به سازمان سینمایی
وی درباره دیگر دستاوردهای شورایعالی سینما توضیح داد: ارتقاء معاونت سینمایی به سازمان سینمایی مصوب اول در شورایعالی سینما است . سینمای کشور از معاونت به سازمان ارتقاء یافت و همین امر باعث شد تا ردیف بودجه در مجلس برای حوزه سینما مشخص و ابلاغ شود. البته در شرایط تحریم به شدت سینمای کشور را دچار مشکل کرد و بودجه وزارت ارشاد نیز کاهش یافت.
بودجه مصوب شورایعالی سینما ۲۰۰ میلیارد تومان است
علی اکبری در ادامه درباره بودجه شورایعالی سینما توضیح داد: مصوب شورایعالی سینما بالای ۲۰۰ میلیارد تومان است که سال گذشته حدود ۱۰درصد به سازمان سینمایی اختصاص یافت . اگر این مبلغ به صورت کامل فراهم می شد ما شاهد تاسیس سالنهای جدید و بهرهمند شدن سینما از فیلمهای متنوع با مضامین انقلاب و دفاع مقدس و برگزاری جشنوارههای متعدد بودیم . با این مبلغ تحولی در سینما ایجاد می شد و چیزی به نام بیکاری وجود نداشت.
وی در ادامه درباره کار دربخش سخت افزاری و نرم افزاری گفت: در بخش سخت افزاری قرار بود شهرک سینمایی، پردیسهای سینمایی و لابراتوارهای مختلف ساخته شود که مصوب شد. اما در بخش نرم افزاری کارگاههای مختلف فیلمنامهنویسی و آموزشگاههای تخصصی بازیگری، گریم، کارگردان، فیلمرداری و آموزش نیروهای جوان و مستعد از اهمیت برنامهها بود که امیدواریم بخش عمده این موارد در دولت یازدهم محقق شود.
تهیهکننده سینما درباره قانونی شدن صنوف که دستاورد دیگر شورایأعالی سینما است گفت: قانونی شدن صنوف سینمایی یکی از دستاوردهای ارزنده شورایعالی سینما است . صنوف در شرایطی که قانونمند هستند می توانند از جایگاه صنفی و حقوق خود دفاع کنند. با قانونی شدن صنوف امکان بهرهمندی صنوف از خدمات بیمه طلایی نیز فراهم شد.
بنابراین گزارش، در آخرین جلسه شورای عالی سینما محسن علی اکبری ، مسعود جعفری جوزانی ، مسعود ده نمکی ،شهریار بحرانی ،جمال شورجه، جواد شمقدری حضور داشتند . احمد نجفی در اکران به سر می برد و داودمیرباقری نیز سرصحنه سریال جدیدش بود که نتوانستند در جلسه حاضر شوند. آخرین جلسه شورایعالی سینما روز سه شنبه( ۲۲ مرداد)در آخرین روز فعالیت سید محمد حسینی برگزار شد.