با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی به کار خود پایان میدهد
مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی، با حضور «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تقدیر از «علی منتظری» اولین بنیانگذار جشنواره نمایش عروسکی برگزار میشود.
تاريخ : شنبه ۲۹ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۲۷
به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی، مراسم اختتامیه این دوره از جشنواره شنبه ۲۹ شهریور ماه ساعت ۱۹:۳۰ در تالار وحدت برگزار میشود. در این مراسم علاوه بر مدیران تئاتری، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضور خواهد داشت و به ایراد سخنرانی میپردازد.
بر این اساس، در مراسم اختتامیه علاوه بر تقدیر از «علی منتظری» جوایز بخش نمایشنامهنویسی نیز اهدا خواهد شد.
در این مراسم که اجرای آن را نگار استخر برعهده دارد، قرار است گروه موسیقی کودکان به سرپرستی «الکا هدایت» به اجرای برنامه میپردازد.
همچنین دو گروه موسیقی دیگر نیز به سرپرستی «آیدین صمیمیمفخم» و «احسان تارخ» نیز به اجرای برنامه میپردازند.
در پایان این دوره از جشنواره از تمام گروههای نمایشی حاضر با اهدای لوح تقدیر و تندیس جشنواره تقدیر میشود.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایش عروسکی تهران – مبارک، ۲۹ شهریور ماه به کار خود پایان میدهد.
_____________
سفير اسپانيا به تماشاي «دستهاي رقصان» نشست
سفير اسپانيا به همراه نماينده فرهنگي اين كشور در ششمين روز از جشنواره به تماشاي نمايش «دستهاي رقصان» نشستند، همچنين نمايش «آنتيگونه» نيز ميزبان نمايندگان فرهنگي كشورش بود.
جشنواره بينالمللي نمايش عروسكي تهران- مبارك، در ششمين روز از جشنواره بينالمللي نمايش عروسكي، سه نمايش در بخش بينالملل به روي صحنه است كه در ميان اين نمايشها «دستهاي رقصان» از كشور اسپانيا ميزبان سفير كشورش بود، همچنين نمايندگان فرهنگي هلند نيز به تماشاي نمايش «آنتيگونه» نشستند.
بر اساس اين خبر، «پدرو وينا» سفير فرهنگي كشور اسپانيا و «آراگون» كاردار فرهنگي اين كشور با حضور در تالار حافظ به تماشاي نمايش «دستهاي رقصان» به كارگرداني «دوريان گري» نشستند. اين نمايش در دو روز آخر جشنواره به روي صحنه رفته و ميرود. گروه دوریان گری مجموعهای از قطعات کوتاهشان را در این نمایش اجرا میکنند. مجموعهای كه از تجربیات ۹ ساله شعبده بازی، تکنیک بادکنک و مهارتهای اعجاب آور دستهای آنهاست.
نمايش «آنتيگونه» نيز در تالار سايه اجرا ميشود و در روز پنجشنبه ميزبان نمايندگان فرهنگي كشور هلند بود. كارگردان اين نمايش «نيكول باتلر و اولريكه كوايد» است.
آنتیگونه، اقتباسی در قالب تکنیک تلفیقی از تراژدی یونانی سوفوکل است که در سال ۴۴۲ پیش از میلاد نگاشته شده. این نمایش محصولی مشترک از طراحی حرکت نیکول بیوتلر و کارگردانی اولریکه کواید است. این اثر روایتگر داستان اصلی در قالب برخی مسائل امروزی است.
پانزدهمين جشنواره نمايش عروسكي به دبيري مرضيه برومند فردا ۲۹ شهريور ماه طي مراسمي در تالار وحدت به كار خود پايان ميدهد.
______________
كارگردان نمايش «بگذار پرندهها بخوانند»:
تئاتر عروسکی از کودک مهجورتر است
روشنک کریمی که در این دوره از جشنواره تئاتر عروسکی نمایش «بگذار پرنده ها بخوانند» را اجرا کرده است، بر لزوم سالانه شدن این جشنواره تاکید کرد و گفت: متاسفانه وضعيت تئاتر كودك از نمايش عروسكي بهتر است و نمايش عروسكي در مهجوريت قرار گرفته است.
این هنرمند تئاتر در گفتوگو با ستاد خبری پانزدهمین جشنواره بین المللی نمایش عروسکی تهران مبارک افزود: اگر این جشنواره سالانه شود و آثار شرکت کننده در آن به اجرای عمومی برسند، شاهد رشد و رونق تئاتر عروسکی خواهیم بود.
او که حضور پررنگی در تئاتر کودک و نوجوان دارد، با مقایسه تئاتر کودک و عروسکی، ادامه داد: تئاتر عروسکی حتی در مقایسه با تئاتر کودک هم مهجورتر است؛ چون دست کم تئاتر کودک یک سالن اختصاصی دارد و نمایش های کودک در طول سال اجرای عمومي خود را دارند اما هنرمندان تئاتر عروسکی حتی از این امکان هم بی بهره اند.با این حال با وجود سرنوشت نامعلوم اجرای عمومی نمایشهایشان، باز هم با انگیزه بالایی در جشنواره حضور دارند که این اشتیاق ستودنی است.
کریمی در ارزیابی نقاط قوت و ضعف این دوره از جشنواره تئاتر عروسکی ، تعامل خوب دبیرخانه جشنواره با هنرمندان را از مهمترین نقاط قوت این دوره از جشنواره برشمرد و اضافه کرد: دبیرخانه جشنواره تعامل بسیار خوبی با هنرمندان داشت و از آغاز تا پایان مدام با هنرمندان در تماس بود.
این بازیگر و کارگردان تئاتر ادامه داد: حتی ارزیابی شوراهای بازخوانی و بازبینی این دوره از جشنواره نشان می دهد این ترکیب با مشورت هنرمندان تئاتر انتخاب شده بودند.
کریمی در عین حال سطح کیفی آثار خارجی را ضعیف توصیف کرد و افزود: خود من فقط یک نمایش خارجی دیدم اما مجموعه نظراتی که درباره آثار خارجی شنیدم، این است که این جشنواره نیز مانند دیگر جشنواره های ما در بخش بین الملل دچار ضعف است. اما بهتر است در بخش بین الملل به جای اینکه نگاه کمی، کیفیت گرایی را مد نظر داشته باشیم چون هیچ ایرادی ندارد یک نمایش خارجی با کیفیت بالا داشته باشیم تا چند نمایش خارجی با کیفیت پایین به ویژه اینکه دعوت از گروه های خارجی هزینه بالایی را به جشنواره تحمیل می کند.
او درباره رقابتی شدن جشنواره تئاتر عروسکی گفت: متاسفانه داوری معمولافضا را مکدر می کند به جای اینکه به آن خلوص ببخشد. به همین دلیل معتقدم اگر جشنواره کودک هم داوری نداشته باشد، بهتر است. گرچه خود من بارها از این جشنواره جایزه گرفته ام، اما معتقدم رقابتی کردن جشنواره، از خلوص و صمیمیت آن میکاهد و بهتر است به جای رقابتی کردن جشنواره، دو سه نمایش را که سطح کیفی بسیار بالایی دارند، تقدیر کرد تا گروه هایشان تشویق شوند.
____________
استقبال از اجراي «آوا/آدا» در ششمين روز از جشنواره
در ششمين روز از جشنواره نمايش عروسكي اجراي نمايش «آوا/آدا» از كشور آمريكا با استقبال مخاطبان روبهرو شد.
به گزارش ستاد خبري پانزدهمين جشنواره بينالمللي نمايش عروسكي تهران- مبارك، «آوا/آدا» كاري از كشور آمريكا است كه در دو روز پاياني جشنواره در تالار اصلي روي صحنه ميرود. اين نمايش در اولين روز از اجراي خود توانست با استقبال مخاطبان روبهرو شود.
نمايش «آوا/آدا» به مدت يك ساعت اجرا شد. اين نمايش ويژه بزرگسالان بود و درباره آدای هفتادساله است كه سوگوار خواهر دوقلویش آوا است. او به تنهایی، زمان را با تقلید از زندگی دو نفره میگذارد. هرچند با رفتن به سیرکی سیار و عبور از هزارتوی آیینه، او سفری به پرتگاه میان مرگ و زندگی را آغاز میکند. كارگردان نمايش از تكنيك سايه براي اجراي نمايش استفاده كرده است.
در اولين اجراي نمايش كارگردان در ابتدا از مردمي كه براي تماشاي نمايش آمده بودند تشكر كرد و از تماشاگران خواست به تماشاي ديگر نمايشهاي جشنواره نيز بروند.
در پايان نمايش نيز مرضيه برومند كارگردان نمايش با اهداي دسته گل از اين گروه تشكر كرد. كارگردان نمايش نيز روي سن آمد و از تماشاگران خواست اگر ميخواهند با تكنيك كار آشنا شوند روي سن آمده تا به آنها شيوه اجرا را توضيح دهند.