مجموعه تلویزیونی «آلفرد هیچکاک تقدیم میکند» به کارگردانی «آلفرد هیچکاک» در ایام نوروز امسال روی آنتن شبکه چهار سیما رفت و مورد استقبال مخاطبین سیما و سینما قرار گرفت. این سریال بدون شک یکی از برترین آثار قدیمی تاریخ تلویزیون در جهان جعبه جادویی است و هیچکاک در هر قسمت از این برنامه یکی از نمایشهای خود را به زبان دلهره و تعلیق به مخاطب نشان میدهد. اما نکتهای که این سریال را با سایرسریالهای قدیمی و جدید متفاوت میکند این است که در هر قسمت از این مجموعه مخاطب در پایان خود هیچکاک را به عنوان راوی میبیند، که هر بار قبل از شروع سریال جلوی دوربین قرار میگیرد و با قطعههایی طنز، هراسآمیز و تکرار این جمله معروف «عصر بخیر» همه را به سخره گرفته و ترس و دلهرهآور را به جان مخاطبان میاندازد.
بیهوده نیست که امروزه هیچکاک را استاد سینمای تعلیق و وحشت میدانند و همیشه نام او در عالم سینما مساوی با وحشت، ترس، استرس، قتل، هیجان و... بوده و ناماش در تاریخ سینما قطعا در بین ده کارگردان برتر دنیا قرار داشته است. کارگردانی که بیش از ۵۰ فیلم در کارنامه کاریاش دیده میشود. فیلمهایی که هر کدام سهم بزرگی در موفقیت این هنرمند داشتهاند. این کارگردان بریتانیایی و استاد فیلمهای معمایی و دلهرهآور ۶۴ فیلم صامت و ناطق را کارگردانی کرد و در سال ۱۹۴۰ با فیلم سینمایی «ربکا» بود که وارد سینمای هالیوود شد و فعالیت خویش را با تولید کننده بزرگ هالیوود به نام «دیوید سلزنیک» شروع کرد و بعد از ساخت ۹ فیلم با وی در فیلم سینمایی «طناب» کارگردانی مستقل را اغاز کرد. وی طی شش دهه در ساخت بیش از پنجاه فیلم از فیلمهای صامت تا فیلمهای تکنیکالرفعالیت داشت و تا به امروز به عنوان سرشناسترین و محبوبترین کارگردان فیلمهای سینمایی شناخته میشود. ساخت فیلمهای سینمایی چون: سرگیجه، پنجره عقبی، شمال از شمال غربی، روانی، بدنام، ربکا، پرندگان، مرد عوضی، مردی که زیاد میدانست، قتل و حق السکوت تنها بخشی از آثار ماندگار این کارگردان و نویسنده مطرح سینمای وحشت است. نکته بسیار مهمی که میتوان در خصوص آثار هیچکاک گفت این است که وی در همهٔ فیلمهایش در یک سکانس حتی بسیار کوتاه به عنوان بازیگر حضور دارد وبه مخاطب یادآوری میکند که او وجود دارد. هر چند این همه فیلم ساختن و وارد کردن وحشت به سینماها هیچگاه باعث جدی گرفتن او از سوی آکادمی اسکار نشد و با وجود این هم فیلم ساختن تنها فیلمهای قایق نجات، طلسم شده، پنجره عقبی، روانی و ربکا نامزد جایزه اسکار شدند که هیچگاه به انها تعلق نگرفت. به هر حال امروز در تاریخ سینمای جهان بدون شک نام هیچکاک حک شده و سینمای جهان نه تنها درروز گار گذشته و حال بلکه در آینده نیز نمیتواند حضورکارگردانی به نام آلفرد هیچکاک را فراموش کند.
مجموعه تلویزیونی «آلفرد هیچکاک تقدیم میکند» در زمان خود یعنی بین سالهای ۱۹۵۵ تا ۱۹۶۲ که روی آنتن میرفته است به حدی در بین مخاطبان تلویزیون و حتی سینما طرفدارپیدا کرده بوده که مردم ترجیح میدادند در زمان پخش آن از تلویزیون به سینما نروند و در خانه این سریال را تماشا کنند. هر چند در زمان رسانهای مانند تلویزیون به تاثیرگذاری و گستردگی امروز نبود و در اکثر مواقع هم هنرمندان و هم مخاطبان سینما به دیده تحقیر به رسانهای مثل تلویزیون نگاه میکردند. به خصوص خود آدمهای سینما که بازیگران و کارگردانان تلویزیون را هنرمندانی دست چندم و رده پایینتر از خود میدانستند و این نوع نگاه تا دهه ۷۰ میلادی هم وجود داشت و در اکثر مواقع هم به دلیل همین نگاه تحقیر آمیز مطرحترین و بهترین مجموعههای تلویزیونی هم در مقابل کم ارزشترین فیلمهایی سینمایی روز زیاد جدی گرفته نمیشدند در چنین شرایطی بود که هیچکاک دست به تولید سریال خود زد و همه معادلات را به هم زد وسریال او همه این نوع مقایسهها و اختلافات را از بین برد و حتی برای خود هیچکاک هم به نوعی این سریال تاثیرگذار بود وبعد از این سریال فیلمهای او بهتر دیده شدند ومخاطبان جهانی را نیز به سوی خود جذب کردند. وی اولین قسمت سریالاش را در ۱۹۵۵ اولین با نام «انتقام» روی آنتن برد و پس از آن ۲۶۸ قسمت دیگر از این سریال ساخت و در نهایت با پخش قسمت «شاگرد جادوگر» در ۱۹۶۲ پرونده این سریال را بست. هیچکاک در آن زمان فقط ۱۷ قسمت سریالاش را کارگردانی کرد، که عمده آنها اقتباسی از داستانهای مخصوص بزرگسالان «روالد دال» نویسنده شهیر انگلیسی بودند، هرچند «روالد دال» را همگان بیشتر با داستانهای کودکانهای چون «چارلی و کارخانه شکلات سازی» میشناسند ولی هیچکاک اقتباسهایش را از روی داستانهای بزرگسال او که برگرفته از همان فضای تعلیقی، معمایی و جنایی بودند ساخت. بقیه اپیزودهای این سیال را کارگردانانی چون: «رابرت استوینس»، «پل هنرید»، «هرشل دارتی»، «نورمن لوید» و چندین هنرمند دیگرساختند وبازیگرانی مانند: «جان ویلیامز»، «پاتریشیا هیچکاک»، «آرتور گلد پورتر»، «ریموند بیلی» و... نیز در آن بازی داشتهاند و هیچکاک در سال ۱۹۸۵ توانست جایزه گلدن گلاب را برای این سریال به عنوان بهترین نمایش تلویزیونی دریافت کند. ازسویی پخش سریال نوروزی «آلفرد هیچکاک تقدیم میکند» در ایام نوروز و استقبال مخاسبین از آن باعث شده که شبکه چهار تصمیم بگیرد که این سریال را به صورت هفتگی پخش کند واین میتواند برای طرفداران این کارگردان واستاد سینما خبر خوشی باشد وهمچنین میتواند برای سازندگان آثار تلویزیونی در کشور ما هم پخش این سریال مفید و سودمند باشد چرا که این سریال بعد از نیم قرن هنوزهم طرفدار دارد و اما برخی از سریالهای تلویزیون کشورمان حتی به دلیل نگاه سطحی و ضعیفی که در داستان وساختار و نحوه روایت خود دارند ارزش یک بار دیدن هم ندارند.