بررسي تأثير فلاسفه در معماري
تاريخ : شنبه ۳ مهر ۱۳۸۹ ساعت ۱۰:۴۷
آنچه در انديشه فيثاغورث گذشت، در ساخته شدن بناي پانتئون اثر گذاشت و همچنين تفكرات سنت آگوستين در شكلگيري كاتادرالهاي كليساهاي قرون وسطي تاثيرگذار بود. كتاب «ذهن معمار» ميكوشد اين انديشههاي موثر بر معماري را از باستان تا پيش از پستمدرن بررسي كند.
به گزارش هنر نيوز ،روزبه احمدينژاد، مترجم اين اثر، در گفتوگو با ايبنا، گفت: عنوان انگليسي اين كتاب «ذهن معمار» است، اما چون به اعتقاد من اين عنوان بازگوكننده موضوع و مطالب كتاب نيست، در نسخه فارسي به عنواني نظير دگرگوني جهان ذهن و فرآيند ذهن در شكلگيري معماري تغيير خواهد يافت.
وي افزود: اين كتاب انديشه تمامي فلاسفه موثر در امر معماري را ميكاود و آنچه در ذهن فيلسوفان ميگذشت و به طريقي در معماري اثر گذاشت را بررسي ميكند.
وي تأكيد كرد: بايد پذيرفت كه در هر دورهاي انديشه فلاسفه و ساير متفكران به نوعي در معماري تأثيرگذار بوده است. به عنوان مثال، سبك رمانتيسيزم را نميتوان بدون ويكتور هوگو تصور كرد. او با خلق اين سبك، توجهات را به دوره گوتيك جلب كرد كه سبب خلق شيوه نئوگوتيك در معماري شد. بنابراين، نئوگوتيك در معماري فرآورده انديشه ويكتور هوگو است.
به گفته احمدينژاد كه تاكنون آثار متعددي را در حوزه معماري و فلسفه آن ترجمه كرده، اين اثر تاثيرات نويسندگان و اديبان را در نظر نميگيرد و توجهش تنها معطوف به فلاسفه است.
اين كتاب را انتشارات هله منتشر ميكند.