فرشید نوابی بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در خصوص کم کاری خود در سینمای ایران اظهارداشت: من چند سالی در ایران نبودم و به خاط همین فعالیتم در سینمای ایران کم شده بود و مدتی که به ایران برگشتم و در چند مجموعه تلویزیونی بازی داشتم که یکی از آنها مجموعه تلویزیونی«پروانه» به کارگردانی «جلیل سامان» است که قرار است بهمن ماه سال جاری از سیما پخش شود.
وی افزود: قرار است در سه فیلم سینمایی «شیطان شلوار لی نمی پوشد» با موضوع بدیع و خاص خود به کارگردانی «علی عطشانی» و تهیه کنندگی «حبیبالله کاسهساز» که فکر کنم مجوز ساخت آن صادر شده است و عوامل فیلم در حال انتخاب هستند. فیلم دوم هم «آتش بازی» به كارگردانی «بهمن گودرزی» و تهیه كنندگی «مرتضی شایسته» و فیلم سوم که هنوز هیچ چیزی در خصوص آن مشخص نشده بازی کنم که در روزهای آینده تکلیف ساخت این سه فیلم مشخص خواهد شد و راحتر می توان در موردآنها صحبت کرد.
نوابی در ادامه در مورد ریزش مخاطب در سینمای ایران تصریح کرد: به نظرمن مشکل فیلمنامه در سینمای ایران ۲۰ درصد داستان است و و این ۲۰ درصد به دلیل مشکلاتی است که یک فیلمنامه نویس در سینمای ایران با آن مواجه است و باید ملاحظات بسیاری از چیزها را در حین نگارش فیلمنامه خود داشته باشد و این نوع نگارش هم باعث خود سانسوری فیلمنامه نویس و عدم خلاقیت برای او می شود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از خود سانسوری ، ممیزی هم به کار فیلمنامه نویس اضافه می شود و فیلمنامه نویس واقعا نمی داند چگونه اثر خود را بنویسد و به تهیه کننده وکارگردان برای ساخت تحویل دهد. چون نگاه هم در سینمای ایران تولید و در نظر گرفتن گیشه ومخاطب عام است که این مخاطب عام چه چیزی را دوست دارد و طبیعتا در این داستان تهیه کننده نگران بازگشت سرمایه خود است تلاش می کند ازیک سری عناصری برای جذب مخاطب استفاده کند.
این بازیگران سینما و تلویزیون اضافه کرد: در چنین شرایطی تهیه کننده تلاش می کند از یک سری بازیگران وعواملی استفاده کند که بتواند این مخاطب دلزده از سینما را به سمت فیلم سینمایی که می سازد جذب کند. بنابراین در این جا اصل ماجرا که محتوا باشد زیر سوال می رود و نگاه ، نگاه صنعتی و نمایشی به سینما می شود . ولی اینها همه مشکل سینمای ایران نیست که دلخوش باشیم که همه آنها حل و فصل شود و نمی توان مشکل را فقط فیلمنامه و فیلمنامه نویس دانست.
وی عنوان داشت: هر چند نمی توان گفت که همه فیلمنامه های سینمای ایران مشکل دارند . نخیر، در سینمای ایران ما فیلمنامه نویسان بسیار خوبی هم داریم که الان مشغول به کار هستند . پس می تواند فیلمنامه هم در سینمای ایران خوب باشد. به هرحال حواشی سینما هم وجود دارد که متاسفانه امسال گریبان گیر سینما شده و در این دعواهایی که وجود داشته مخاطب خسته و دلزده از سینما شده است و در چنین شرایطی نمی توان توقع داشت که سینمای ایران رو به جلو حرکت کند ورشد مطلوبی داشته باشد. از طرفی هر کسی ار راه رسیده امسال به سینما گیر داده است. یعنی اینکه به خوداش اجازه داده تا در سرنوشت سینمای ایران دخالت کند و فکر نکرده که این گونه دخالت ها باعث ضربه خوردن سینمای ایران و عقب گر د سینما می شود.
بازیگر فیلم سینمایی «اين زن حرف نمی زند» یادآورشد: از بحث اکران عید نوروز هم نمی توانت گذشت کرد که باعث لطمات فراوانی به پیکره سینمای ایران شد. از دیگر مشکلات سینما می توان به موارد دیگری چون عدم امنیت شغلی در سینما برای هنرمندان ، مساله گیشه سینما وبازنگشتن سرمایه اولیه فیلم در زمان اکران ، تورم اقتصادی وحتی قهر کردن مردم با سینما که همه آنها باعث شده سینمای ایران افت داشته باشد. و نتواند مخاطبان خود ا به درستی جذب کند.
وی با اشاره به اینکه مخاطب امروز سینمای ایران به دنبال سوژه نو و جذاب برای تماشا است ابرازداشت: مخاطب امروز به دنبال فیلمی است که با دیدن آن بتواند خستگی روزانه خود کاری و روزمرگی خود را برطرف کند و زیاد به این فکر نمی کند که پند اخلاقی یا نصیحت بشود. همچنین دوست ندارد مدام گریه کند و بیشتر دنبال تفنن وسرگرمی است .بنابراین می توان گفت که سینما امروز برای مخاطب ما بیشتر نگاه تفریحی و سرگرمی دارد تا تحلیلی .
نوابی در مورد تله فیلم ها هم گفت: تله فیلم به خاطر این که یک شب و در یک تایم وساعتی برای مخاطب پخش می شود ویک سری آن را می بینند ویک سری هم بی تفاوت نسبت به تله فیلم علاقه ای به تماشای آن ندارندو نقد ی هم در خصوص آن نمی شود . بیشتر آنتن پر کن شده است.چون دیدگاه کارگردان این است که عددی را از این تله فیلمی که می سازند برداشت کنند. طبیعتا از یک سری بازیگران وعاومل غیر حرفه ای استفاده می کنند . از طرفی تایم تولید کارهم کوتاه است و در چنین شرایطی نمی توان انتظار داشت که بزی خوب یا پردازش مناسبی صورت گیرد و شاهد یک شاهکار در زمینه تله فیلم باشیم.