نشست خبری تئاتر موزیکال «اشکها و لبخندها» صبح امروز ۳۱ شهریورماه با حضور هادی قضات سرپرست و کارگردان گروه و سید علی میر محمدی مدیر برگزاری آنسامبل اپرای تهران در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این نشست هادی قضات گفت: پروژه «اشکها و لبخندها» را به عنوان دومین پروژه کاری خود انتخاب کردم و تمرینات ما از مهرماه ۹۱ شروع کردهایم. تعداد خوانندهها در این پروژه بسیار است و همین امر مستلزم برنامه ریزی دقیق بود تا کارها آنگونه که باید جلو رود.
وی در مورد اجرای این تئاتر موزیکال گفت: این کار تئاتری موزیکال است و با اپرا تفاوت دارد چرا که بین قطعات آوازی دیالوگهایی وجود دارد و صدای خوانندهها برای این امر تربیت شده است.
این کارگردان از انتخاب هنرمندان تئاتری برای این تئاتر موزیکال گفت: متاسفانه هنرمندان عرصه نمایش با هنر موسیقی کمی بیگانه هستند و البته هنرمندان موسیقی نیز با تئاتر غریبه هستند و این اتفاق، کار من را برای انتخاب بازیگران کمی مشکل میکرد چرا که بین این هنرمندان تفاوتهای بسیاری وجود دارد، البته در ابتدای کار تصمیم گرفتم تا بازیگران را از بازیگران انتخاب کنم و این کار را عملی کردم اما پیشرفت کار کند بود و بهتر دیدم با توجه به اینکه حرفه خودم هم موسیقی است بازیگران خواننده باشند و بتوانیم با مشاوره آنها را در امر بازی راهنمایی کنیم چرا که میزانسنها باید با موسیقی هماهنگ شود و پیش رود و در این راه برادرم که دانشجوی اپرا نیز است به من کمک کرد چرا که خودم نیز در صحنه هستم.
هادی قضات ادامه داد: تصمیم دارم تا کارگاه آموزشی را برگزار کنم و بازیگرانی را برای این نوع تئاتر آماده کنم تا بتوان در آینده راحتتر با آنها کار کرد. در کارهایم ابتدا قطعه را انتخاب میکنم و براساس قطعه انتخاب شده گروه را انتخاب میکنم چرا که مهمترین بحث برایم کیفیت کار است. در گروه تعدادی کودک داریم که سعی کردم برای آنها جایگزین داشته باشم تا برای کار مشکلی پیش نیاید.
سرپرست گروه آنسامبل اپرای تهران در مورد داستان این تئاتر و انتخاب آن برای اجرا خاطرنشان کرد: داستان «اشکها و لبخندها» داستانی واقعی از زندگی فردی است که در سال ۱۹۳۸ و چند ماه قبل از جنگ جهانی دوم رخ میدهد که البته برای اجرا آن را بازنویسی کردم، این تئاتر به زبان فارسی است و ترجمه آن را از فیلم این داستان برداشتم و سعی کردم اشعاری را انتخاب کنم که مشکل ساز نباشد البته برخی از قطعهها ترجمه نشده بود که آنها را از نو ترجمه کردیم. هدفم از انتخاب این داستان شناخت مردم از این کار بوده البته با توجه به اینکه فیلم این کار پیش از اینها ساخته شده اما تاثیری در کارگردانی از این فیلم نگرفتهام و توجهام بیشتر روی بحث موزیکال و خانوادگی بودن آن است تا بخش سیاسیاش.
وی افزود: در این کار بیشتر قصد دارم تا تماشاگران را با تکنیکهای موزیکال و اپرا آشنا کنم، هنوز مشخص نشده است که ارکستر چه اندازه بزرگ است اما ترجیح میدهم از نوازندههای کمتر اما با مهارت استفاده کنم.
در ادامه این نشست سید علی میر محمدی مدیر برگزاری آنسامبل اپرای تهران گفت: با توجه به محدودیتهایی که داریم و پروژههای هزینه بر اجرای این تئاتر در فضاهای دیگر کمی مشکل است هرچند که بخشی از هزینههای ما توسط اسپانسرها برطرف میشود و اجرای ما تنها در تالار وحدت اجرایی است، از سویی دیگر ما قصد داریم تا این کار را برای شبکه خانگی نیز آماده کنیم.
وی در مورد اجرای این کار در کشورهای دیگر افزود: دبی، ابوظبی و ایتالیا کشورهایی هستند که برای اجرا با آنها رایزنی کردهایم البته از حضور در فستیوال هایی که رقابتی نباشند استقبال می کنیم.
تئاتر موزیکال «اشک ها و لبخندها» 9، 10 و 11 در تالار وحدت به روی صحنه می رود.