متهم به گنجاندن پایان‌های غیر واقعی هستیم
جواد افشار در گفتگو با هنرنیوز؛
متهم به گنجاندن پایان‌های غیر واقعی هستیم
جواد افشار کارگردان سینما و تلویزیون گفت: دوستانی که من را تاکنون در عرصه سینما و تلویزیون می‌شناسند می‌دانند که من در کارگردانی یک فیلم یا مجموعه تلویزیونی همیشه دموکرات هستم و با مشورت دوستان و همکاران در طول ساخت یک اثر همیشه به کیفیت بالای فکر می‌کنم.
 
تاريخ : چهارشنبه ۶ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۰

جواد افشار فیلمنامه نویس و کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار تلویزیونی هنرنیوز در خصوص سریال «مادرانه» اظهار داشت: ساخت مجموعه تلویزیونی «مادرانه» حاصل یک کار گروهی اعم از تهیه کننده، کارگردان، فیلمنامه نویس، بازیگران و سار عوامل است و مختص به من یا شخص دیگری نیست. در واقع کار گروهی باعث می‌شود که یک سریال یا فیلم در جذب مخاطب موفق عمل کند و وظایف در این خصوص تعریف شده و مشخص است.
وی افزود: دوستانی که من را تاکنون در عرصه سینما و تلویزیون می‌شناسند می‌دانند که من در کارگردانی یک فیلم یا مجموعه تلویزیونی همیشه دموکرات هستم و با مشورت دوستان و همکاران در طول ساخت یک اثر همیشه به کیفیت بالای فکر می‌کنم. چراکه این کار در درجه اول به کیفیت یک اثر و در درجه دوم به بیشتر شدن تعامل و همکاری بین اعضای یک گروه تولیدی کمک می‌کند.

از انتخاب بازیگران سریال «مادرانه» راضی هستم

افشار تصریح کرد: در ساخت مجموعه تلویزیونی «مادرانه» هم این گونه بود و خوشبختانه با توجه تیم خوبی که ما داشتیم و همچنین بازیگران این مجموعه تلویزیونی بسیار در این خصوص راضی هستم. ضمن اینکه بسیاری از من تاکنون در خصوص ترکیب بازیگران این سریال سئوال می‌کنند که باید در این مورد هم تاکید کنم که از انتخاب بازیگران به شدت راضی هستم. هرچند ما می‌خواستیم در مواردی در مورد انتخاب بازیگران به خطا برویم که خدا را شاکرم که این خطا‌ها اتفاق نیافتاد و خوشبختانه همه بازیگران به بالا رفتن کیفیت این مجموعه تلویزیونی کمک کردند.
این کارگردان سینما در خصوصص فیلمنامه این مجموعه تلویزیونی هم عنوان داشت: فیلمنامه مجموعه تلویزیونی «مادرانه» که توسط آقای «سعید نعمت الله» به نگارش در آمده بود تا روز آخر که تمام قسمت‌های آن ساخته و پخش شد، بدون هیچ تغییرات، مگر در حد یکی دو دیالوگ روی آنتن رفت و ما در سرصحنه هم تغییرات اندکی داشتیم وسریال با موفقیت در ایام ماه مبارک رمضان برای مردم پخش شد. ضمن اینکه تلاش ما این بود که بتوانیم اثری با کیفیت و متفاوت را برای مخاطب سخت پسند تلوزیون بسازیم که در این امر فکر می‌کنم موفق عمل کردیم.

فیلمنامه نویسان و کارگردانان در تلویزیون متهم به گنجاندن پایانی غیر واقعی در آثار می‌شوند

وی در مورد پایان تحمیلی این سریال هم اضافه کرد: همیشه در تلویزیون فیلمنامه نویسان و کارگردانان متهم به این هستند که پایانی غیر واقعی و تصنعی را برای مجموعه‌های تلویزیون خود در نظر می‌گیرند که در این خصوص باید گفت که در مجموعه تلویزوینی «مادرانه» به هیچ عنوان این گونه نبوده است و کوشش گروه تولیدی این سریال به خصوص آقای نعمت الله به عنوان فیلمنامه نویس اثر، رقم زدن پایانی متفاوت و جذاب برای مخاطب بوده است و فکر می‌کنم در این خصوص هم ما موفق عمل کردیم.
کارگردان سریال‌های «روزهای زیبا» و «لبه آتش» در ادامه تاکید کرد: تلاش ما در این سریال در درجه اول احترام به شعور مخاطب بوده و در درجه دوم ایجاد سئوال‌های متفاوت و متعدد برای مخاطب بوده است. اینکه واقعا چرا سرنوشت این خانواده به اینجا ختم می‌شود و آسیب‌های روحی و روانی مختلفی را باید تحمل کنند. به هرحال مخاطب در پایان سریال «مادرانه» برخلاف ملودرام‌های خانوادگی دیگر با پایانی درست روبه رو است و قضاوت در خصوص سرنوشت کارکترهای سریال برعهده مخاطب قرار داده می‌شود.

شخصیت‌های مجموعه تلویزوینی «مادارنه» ما به ازای بیرونی در جامعه ما دارند

وی با اشاره به اینکه شخصیته‌ای ایران سریال مابه ازای بیرونی در جامعه ما دارند، عنوان داشت: اکثر کارکتر‌ها و شخصیت‌های مجموعه تلویزوینی «مادارنه» ما به ازای بیرونی در جامعه ما دارند. به عنوان مثال شخصیت اردلان در جامعه ما به وفور پیدا می‌شود. شخصیتی جاه طلب که برای رسیدن به آرزوهای بزرگ خود خانواده را نیز قربانی و فدا می‌کند و باکی در این خصوص ندارد. هر چند در پایان از رفتار و کردار خود پشیمان می‌شود اما در این مدت به خانواده خود آسیب‌های روحی و روانی متعددی را وارد می‌کند. خوشبختانه آقای نعمت الله به عنوان نویسنده این سریال به خوبی توانسته بود ویژگی‌های این آدم را در جامعه ما ببیند و آن را به در غالب این شخصیت به مخاطب عرضه کند. در واقع متافوت بودن این کارک‌تر نیز به خاطر نگاه متفاوت وخوب نعمت الله در خلق این کارک‌تر بوده است.

متاسفانه در تلویزیون ما مدام به دنبال ساخت آثار امتحان پس داده می‌روند 

افشار در ادامه ابرازداشت: متاسفانه در تلویزیون ما عادت کردیم که مدام به دنبال ساخت آثار امتحان پس داده برویم و به همین خاطر هم می‌بینیم که اکثر مجموعه‌های تلویزیون و حتی تله فیلم‌ها و فیلم‌های سینمایی امروز دچار چنین مشکلی شده‌اند. معتقدم اگر ما می‌خواهیم در تلویزیون قدرت نگه داشتن مخاطب را پای شبکه‌های خودمان داشته باشیم باید به فیلمنامه و انتخاب مضامین آثار توجه کافی داشته باشیم. ضمن اینکه در کنار آن باید از فیلمنامه نویسان خبره و با تجربه نیز استفاده کنیم. رسانه‌ای مثل تلویزیون، رسانه‌ای حساس با مخاطبان چند میلیونی است و نباید تولید آثار دراین رسانه ساده و سطحی پنداشته شود.
وی در پایان گفت: متاسفانه بسیاری به جای پرداختن به فیلمنامه و اهمیت دادن به این عنصر کلیدی در تلویزیون مدام دم از ممیزی و سانسور در عرصه تلویزیون می‌زنند که به نظرم این اصلا درست نیست و امروز تلویزیون ما دچار کلیشه سازی و تکرار مکررات شده و باید اگرمی خواهیم توان مقابله با شبکه‌های ماهواره‌ای را داشته باشیم به سمت تولید با کیفیت آثار برویم و این قدر دچار افراط وتفریط‌های بیهوده در ممیزی آثار در عرصه تلویزیون نشویم. افراط وتفریط‌های بیهوده واقعا می‌توانند در ریزش مخاطب تاثیران منفی داشته باشند.


گفتگو: علی یعقوبی

کد خبر: 63062
Share/Save/Bookmark