كامران پارسينژاد با بيان اينكه رمان «شب دنيا» در مرحله بازنويسي است، گفت: رماني با عنوان «خورشيد ميماند» درباره زندگي «شيخ بهايي» است كه در بيستوچهارمين نمايشگاه كتاب تهران ارايه ميشود.
به گزارش هنرنیوز ،كامران پارسينژاد، نويسنده در گفتوگو با فارس درباره آثار راه يافته خود به نمايشگاه كتاب تهران اظهار داشت: رماني با عنوان «خورشيد ميماند» در مورد شيخ بهايي به صورت زندگينامه داستاني نگاشته شده و بيشتر به طرح مباحث فكري، عقيدتي و فلسفي و نوع نگاه شيخ بهايي به مباحث فلسفي، ديني و توصيف مسائل فرهنگي دوران مطرح است.
وي با بيان اينكه نگارش اين اثر 3 سال طول كشيده است، خاطرنشان كرد: نگارش اين رمان، زمان زيادي را به خود اختصاص داد، چرا كه اين اثر جنبه فرهنگي، اجتماعي و تاريخي دارد، كار پژوهشي آن 2 سال طول كشيد كه با نگارش و بازنويسي آن 3 سال زمان برد.
پارسينژاد بيان داشت: مباحث مطرح شده در اين اثر بسيار دقيق است، كوچكترين مباحث مطرح شده در اين رمان قابل تطبيق با آن دوران است، حتي كاشت درختهاي مقابل كاخ شاه طهماسب و نوع آن درختها، نوع پوشش گياهي و انساني در شهر قزوين، فرهنگ و آداب نوروز آنها و كوچكترين مباحث جزيي در اين رمان مطرح شده، در عين حال مباحث جزيي زندگي شيخ بهايي هم بيان شده است، همه اطلاعات و مسائلي كه وي در جزئيات داشته در مورد ساخت شهر اصفهان داشته، چرا كه شهر جديد اصفهان بر پايه معماري دوران شاه عباس شكل گرفته است، تمام جزئيات ساخت مكانها و خيابانها در اين اثر آورده شده كه ارائه اين جزئيات زمان طولاني برد.
وي گفت: رمان «خورشيد ميماند» در 360 صفحه و با قطع وزيري از سوي «كانون انديشه جوان» اواخر سال 88 منتشر و در سال 89 روانه بازار نشر شد.
* كتاب «نقد و بررسي آثار جلال آلاحمد»
اين نويسنده درباره ديگر اثر منتشر شده خود ابراز داشت: «نقد و بررسي آثار جلال آلاحمد» اثر ديگري است كه در 140 صفحه و با قطع رقعي در سال 89 از سوي «خانه كتاب» منتشر و روانه بازار كتاب شد؛ در اين كتاب زندگي اجتماعي، سياسي و آثار جلال آل احمد بررسي شده است، در بخشي از اين كتاب تمام آثار وي نقد شده و در بخشي ديگر نيز افكار، انديشهها و سير تحولاتي كه در مسائل سياسي داشته، مورد بررسي قرار گرفته است.
پارسينژاد عنوان كرد: كتاب تخصصي با عنوان «نقد ادبيات منطبق با حقيقت» در حدود 200 صفحه در سال 88 توسط «خانه كتاب» منتشر شد، در اين اثر با رويكردي نقادانه به بررسي جريانها و مكاتب ادبي غرب پرداختهام و براي افرادي كه در حوزه داستاننويسي فعاليت ميكنند و دانشجويان ادبيات و علاقهمندان به رمان نگاشته شده است.
* كتاب «هويت شناسي نهلهها و مكاتب ادبي غرب»
پارسينژاد درباره ديگر اثر منتشر شده خود افزود: «هويت شناسي نهلهها و مكاتب ادبي غرب» عنوان ديگر كتاب بنده است كه از سوي «كانون انديشه جوان» در سال 88 منتشر شد، در اين اثر به جريان ادبي و انواع داستانهاي شكل گرفته در غرب ميپردازد، حتي برخي از اين نقد و بررسي رمانها تاكنون در ايران مطرح نشده است.
اين نويسنده همچنين در خصوص اثر در دست تأليف خود، ابراز داشت: درحال حاضر نگارش رماني با عنوان «شب دنيا» ويژه بزرگسالان در حوزه دفاع مقدس را به پايان رساندم، اين اثر هماكنون مراحل پاياني بازنويسي را ميگذراند و قصد دارم آن را تا يك ماه آينده به پايان رسانم.
*رمان «شب دنيا» مراحل بازنويسي را ميگذارند
وي افزود: رمان «شب دنيا» بيشتر به نقد و بررسي حوادث پس از جنگ ميپردازد؛ اما بازنگريهايي به دوران قديم دارد، اين اثر تا كنون در حدود 200 صفحه شده است و احتمال دارد براي نشر آن را به انتشارات «صرير» بسپارم.
پارسي نژاد در ادامه درباره مدت زمان نگارش اين اثر، تصريح كرد: كار تحقيقاتي اين اثر مدت زمان زيادي را به خود اختصاص داد، چرا كه جداي از مسائل حوادث جنگ كه در آن مطرح است، مباحث فلسفي، بيشترين نكتهاي است كه اين اثر مطرح ميكند.
اين نويسنده خاطرنشان كرد: در اين اثر سعي شده مسئله جبر و اختيار كه از مقولات فلسفي ديني ما است در بستر داستانهاي جنگي بررسي شود، به اين معنا كه جبر بيشتر در دنيا حاكم است يا اختيار يا فيمابين است و اين مسئله از زواياي مختلف و از سوي گروههاي مختلف، حتي از نگاه افراد مذهبي و ضدمذهبي طرح شده است.
پارسينژاد درباره نحوه جمعآوري اطلاعات براي نگارش «شب دنيا» افزود: از آنجا كه بخشي از حوادث داستان به موضوع عراق و حمله آمريكا به اين كشور بازميگردد، بخشي از اطلاعات مورد نياز را از طريق مصاحبه با افراد حاضر در اين حوادث جمعآوري كردم و مباحث فلسفي اين اثر نيز از طريق تحقيقات كتابخانهاي نگاشته شده است.