دومین اجلاس گفتگوهای همکاری‌های فرهنگی آسیا برگزار شد
با حضور نمایندگان ۲۱ کشور آسیایی به میزبانی هند؛
دومین اجلاس گفتگوهای همکاری‌های فرهنگی آسیا برگزار شد
دومین اجلاس گفتگوهای همکاری‌های فرهنگی آسیا (که اولین دوره این اجلاس سال گذشته در تهران به ریاست جواد شمقدری برگزار شد) با حضور نمایندگان ۲۱ کشور آسیایی به میزبانی هند و پس از برپایی دو روزه در هتل تاج محل دهلی به کار خود پایان داد.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۵۹


به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی هیات دو نفره از سازمان سینمایی به ریاست آقای غلامرضا منتظمی مشاور بین الملل،به همراه یک نفر از وزارت خارجه کشورمان برای شرکت در این کنفرانس عازم هند گردید. در این کنفرانس که از روز پنج شنبه ۳۱/۱/۹۱ به مدت دو روز شروع به کار کرد،وزیر فرهنگ هند ضمن افتتاح کنفرانس از جمهوری اسلامی ایران که مبتکر برگزاری اولین دوره همکاری های فرهنگی آسیا بود قدردانی کرد.
این گزارش می افزاید : با توجه به اینکه تنها ایران از میان کشورهای شرکت کننده بر اساس بندهای مورد توافق در اجلاس تهران طرح ها را از قبل آماده کرده بود،لذا کلیه بحث ها منحصراً بر روی پروژه هایی که ایران تهیه کرده بود آغاز شد. حتی هند که میزبان بود هیچگونه طرح و یا پیشنهادی برای مذاکره کشورهای شرکت کننده آماده نکرده بود.
طرح های ایران که قبل از تاریخ برگزاری نشست از طریق کانال دیپلماتیک برای هند ارسال شده بود، تکثیر و برای کلیه اعضاء توزیع شد. ویژه نامه اولین نشست سال ۹۰ در تهران نیز که توسط سازمان سینمایی به زبان انگلیسی تهیه و منتشر شده بود، گزارش کاملی از نشست سال گذشته بود، در اجلاس توزیع و مورد توجه دیگر کشورهای شرکت کننده قرار گرفت.
این گزارش می افزاید: در این نشست چند محور از بندهای مورد توافق در خصوص پیشنهادهای ایران در مورد مرکز مطالعاتی سینمای آسیا،آژانس خبری در حوزه فرهنگ و هنر آسیا ،تجلیل از خادمان فرهنگ آسیا و برگزاری اجلاس جهانی شدن در نوامبر ۲۰۱۲ در تهران به بحث گذاشته شد. نماینده امارات با هماهنگی نماینده کویت سعی کردند که در هر کدام از طرح های ارائه شده از سوی ایران جداگانه ایجاد اشکال و ابهام نمایند تا اولاً از اهمیت طرح کاسته شود و در نتیجه از توافق دیگر اعضا با طرح های ایران جلوگیری گردد.اما از آنجا که طرح ها از سوی کشورمان فنی و کارشناسی تهیه شده بود و بستر همکاریهای بیشتر بین کشورهای عضو را فراهم می کرد،مورد توافق اعضا قرار گرفت. همچنین مقرر گردید که دعوتنامه برگزاری اجلاس جهانی شده در تهران از سوی سازمان مربوطه و از طریق کانال دیپلماتیک به دیگر کشورها اعلام گردد.
شایان ذکر است : در خاتمه آقای ونو مدیر کل فرهنگ هند به عنوان دبیر اجلاس از ایران بخاطر تلاش در ارائه طرحها تشکر و تاکید کرد که ابتکار ایران درتهیه پروژه ها نقش مهمی در هدایت وجهت گیری آینده مجمع گفتگوی همکاری فرهنگی آسیا ایفا کرد. وی سپس بیانه و گزارش نهایی اجلاس را قرائت کرد و به تصویب کلیه کشورهای عضو شرکت کننده رسید.
در گزارش پایانی اجلاس که پیوست می باشد به کرات از میان دیگر کشورها تنها به نام ایران اشاره شده است.
ضمناً بیانیه پایانی گزارش اجلاس و طرح های ارائه شده ازسوی ایران در نشست هند به انضمام ویژه نامه کنفرانس تهران در سال ۹۰ مزید استحضار به پیوست ایفاد می گردد

کد خبر: 40689
Share/Save/Bookmark