الگوسازی تشکیل صندوق‌های قرض الحسنه فامیلی در «حرف حساب»
نگاهی به یک برنامه تلویزیونی؛
الگوسازی تشکیل صندوق‌های قرض الحسنه فامیلی در «حرف حساب»
برخی اقدامات خانواده‌ها و فامیل‌های ایرانی می‌تواند در حمایت و پشتیبانی خانواده‌های کم بضاعت یک فامیل موثر واقع شود و به نوعی آن دستور اسلام مبنی بر اولویت خویشاوندان برای انفاق و کمک را عملی سازد، از همین جمله تشکیل صندوق‌های قرض الحسنه فامیلی است.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۰
بی‌شک یکی از مهم‌ترین مسائلی که طی سال‌های اخیر خانواده‌های ایرانی را به خود درگیر کرده و بخش زیادی از مشغله‌های ذهنی و کاری را معطوف به خود ساخته است، مشکلات اقتصادی است. نوسانات اقتصادی سال‌های اخیر و البته افزایش هزینه‌های زندگی، همراه با برخی آسیب‌های فرهنگی همچون چشم و هم چشمی و... دست به دست هم داده تا یکی از چالش‌های اصلی خانواده‌های امروزی، معضلات اقتصادی باشد.

شبکه یک سیما با درک صحیح از اهمیت مدیریت صحیح اقتصادی خانواده و ضرورت آموزش‌های همگانی برای ارتقاء آگاهی و بینش عمومی خانواده‌ها نسبت به برخورد منطقی و اصولی با این چالش‌ها، برنامه‌ای تحت عنوان حرف حساب به صورت زنده پخش می‌کند که موضوعات مهمی همچون مدیریت اقتصاد خانواده، راهکارهای کسب درآمد، مدیریت درآمد‌های خانواده، راهکار‌های ایجاد شغل، افزایش رفاه در زندگی و برخی دیگر از فنون مهارت‌های اقتصادی خانواده‌ها را بررسی می‌کند. مخاطبین این برنامه اقتصادی با توجه به زمان پخش آنکه حدودا ساعت 9 و 30 دقیقه صبح است، عموما زنان خانه‌دار هستند که به نظر می‌رسد نسبت به سایر خانواده‌هایی که از دو شاغل و دو منبع درآمد برخوردارند، نیاز بیشتری به این برنامه داشته باشند. هر چند طیف مخاطب فرا‌تر از این قشر است. اما این برنامه دیدنی و کاربردی که در زمره معدود برنامه‌های تلویزیونی است که همچون یک کارگاه و یک کلاس آموزش راهکار‌ها و مهارت‌های مالی و اقتصادی عمل می‌کند و به صورت شفاف و روشن الگوهای عملیاتی و قابل اجرا در اختیار مخاطبین خود قرار می‌دهد، در روز‌های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری با توجه به حساسیت و اهمیت فوق العاده بالای انتخابات پیش رو، رنگ و بوی انتخاباتی به خود گرفته است.
«حرف حساب» که برنامه‌ای از گروه اقتصاد شبکه یک سیما است و به تهیه کنندگی کیوان مدنی تولید می‌شود، ابتکارات بدیع دیگری هم به خرج داده است. از آنجایی که برخی اقدامات خانواده‌ها و فامیل‌های ایرانی می‌تواند در حمایت و پشتیبانی خانواده‌های کم بضاعت یک فامیل موثر واقع شود و به نوعی آن دستور اسلام مبنی بر اولویت خویشاوندان برای انفاق و کمک را عملی سازد، تشکیل صندوق‌های قرض الحسنه فامیلی است، معرفی و الگوسازی از این نهاد‌های موفق در رسانه ملی می‌تواند یک عزم ملی و همگانی و یک حرکت موثر اجتماعی در راستای حل مشکلات اقتصادی خانواده‌ها بشمار آید که در برنامه حرف حساب به نحو احسن این الگو سازی انجام می‌شود؛ لذا در همین راستا در این برنامه فراخوانی مبنی بر معرفی مردمی که عضو تشکل‌های عمومی همچون صندوق قرض الحسنه خانوادگی، انجمن زنانه برای کمک به سالمندان و جهیزیه دختران هستند منتشر شود. در این برنامه قرار است در سری جدید خود به صورت غیرمستقیم به مفاهیم مختلفی بپردازد که به صورت غیر مستقیم و تلویحی تداعی کننده مسائل کلیدی مربوط به انتخابات باشد.
از جمله این مسائل می‌توان به تبیین لزوم مشارکت اجتماعی در عرصه‌های حساسی همچون انتخابات ریاست جمهوری، همکاری و مشارکت و تعاون اجتماعی و سیاسی، اهمیت و نقش رای دادن در سرنوشت مردم، دغدغه عمومی داشتن و... برخی موضوعات دیگر اشاره کرد. ضمن آنکه در سری جدید برنامه حرف حساب تشکل‌های مردمی نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت و از این زاویه هم به مقوله‌های فوق پرداخته خواهد شد. حرف حساب بر اساس ارزیابی از یک زندگی معمولی شهروندان در طی یک روز کاری است و بر اساس همین رویکرد برنامه‌هایی که ارائه می‌شود جنبه عینی و ملموس تری دارد. در این برنامه، از زندگی روزانه مردم مستندی تهیه می‌شود که با توجه به واقعی بودن بحث و ملموس ‌بودن آن می‌توان مخاطب را جذب کرد. در مورد آیتم‌هایی هم که در این برنامه گفت‌وگو محور استفاده می‌شود، باید گفت، نیمی از زمان پخش را به مستند و نیمی به گفت ‌و گو اختصاص داده شده و کار‌شناس برنامه بر اساس آن مستند پخش شده و حول آن صحبت می‌کند. کارشناسانی هم که در برنامه دعوت می‌شوند بر مبنای مستندی است که در آن روز پخش می‌شود.

محمد مهدی میری
کد خبر: 59409
Share/Save/Bookmark