به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومی شبکه تلویزیونی شما؛ مجموعه تلویزیونی «نامدار» در ۱۳ قسمت به کارگردانی «حسن هدایت» و تهیهکنندگی «امیرحسین هاشمی» از امشب دوشنبه ۲۵/۱۰/۹۱ دی ماه هر شب ساعت ۲۱:۱۰ و تکرار آن روز بعد ساعت ۱۵:۰۰ از شبکه« شما» پخش خواهد شد.
این مجموعه تولید صدا و سيماي مرکز لرستان است و روایتگر حوادث شهر بروجرد در دوران استبداد محمدعلی شاه قاجار و ماجرای به توپ بستن مجلس از سوی قزاقهای روسی و دولتی است ،کارگردانی این سریال را حسن هدایت از کارگردانان، طرا حان صحنه و لباس با سابقه ایران به عهده دارد. هدایت آثاری همچون سریال های کارآگاه علوی، محاکمه و فیلم های گرداب و ناسپاس را در پرونده کاری خود ثبت کرده است .وی در این اثر از ظرفیتهای بومی استانی بیشتر استفاده کرده است، چرا که معتقد است اگر بستر مناسب فعالیتهای تولیدی حرفهای در استانها مهیا شود هنرمندان، بازیگران و نویسندگان استانها به رشد و شکوفایی میرسند و این افراد میتوانند به ذخایر هنرملی بپیوندند.
در این مجموعه داستان تحول شخصیتهای فیلمنامه به خصوص جوان بازرگانی به نام نامدار بررسی میشود كه در سایه آشنایی با اشخاص صالح خصوصاً سید جمالالدین واعظ كه در آن دوران در بروجرد به دستور شاه محبوس بود ، صورت میگیرد ، نامدار پسرحاج عزيز بزاز به واسطه مرگ پدرش پس از سال ها دوري وارد شهر مي شود او قصد دارد مطالبات پدرش را كه به صورت مدت دار براي رفع گرفتاري به مردم سپرده است پس بگيرد از جمله آن ها ساختمان مكتب خانه كه توسط مديوسف و دخترش اداره مي شود . صنم دختر مديوسف عليه نامدار شاكي مي شود برخورد تند صنم با نامدار موجب علاقمندي نامدار به او مي شود. صنم شرط خواستگاريش را منوط به همراهي ۱۰ نفر از معتمدين با نفوذ بازار كه خصلت هاي پدرش پدرش حاج عزيز اله داشته باشند مي داند و...... در واقع روایت تلخ و شیرین زندگی مردم آن دوره بروجرد دستمایه فیلمنامه است.
برخي از اهداف محتوايي سريال نامدار به شرح زير مي باشد: معرفي و ترويج آداب و رسوم و سنن صحيح؛ معرفي شخصيت ها و روحانيون مبارز زمان مشروطه؛ زمينه سازي براي كاهش آلام عمومي و گسترش خدمت به مردم؛ ترويج و تبليغ عدالت خواهي؛ روحيه گذشت و ايثار و فداكاري؛ ترويج ، حفظ و گسترش ارزش هاي انساني و فضايل اخلاقي در جامعه؛ ترغيب و تشويق مردم به ايثار، فداكاري، حماسه آفريني و جان فشاني براي اعتلاي كشور و جامعه؛ الگوسازي براي انجام خدمت به مردم در عرصه هاي مختلف؛ معرفي منزلت و ارزش خدمت به مردم و خيرخواهي تهيه كنندگي كار را آقاي سيد اميرحسين هاشمي گيلان برعهده دارد كه در کارنامه ي هنري خود مجموعه ۱۳ قسمتي ضرب المثل ها را نيز دارد كارگردان اين سريال آقاي حسن هدايت از كارگردانان و طراحان صحنه و لباس برجسته و خوش سابقه ايران مي باشد كه توليدات او در حوزه تلويزيون و سينما و جشنواره هاي داخلي از شايستگي لازم برخوردار است و از خصوصيات اين كارگردان استفاده از بازيگران بومي و غيرحرفه اي مي باشد چون معتقد است اگر بستر مناسب فعاليتهاي توليدي حرفه اي در استان ها مهيا شود هنرمندان ، بازيگران و نويسندگان استانها به رشد و شكوفايي ميرسند و اين افراد مي تواننذ به ذخاير هنر ملي بپيوندند.
فيلمنامه سريال توسط كورش برزگر و براساس طرحي از سيد اميرحسين هاشمي گيلان نوشته شده است.
از خصوصيات حسن هدايت، كارگردان، استفاده از بازيگران بومي ميباشد، چرا كه معتقد است اگر بستر مناسب فعاليتهاي توليدي حرفهاي در استانها مهيا شود هنرمندان، بازيگران و نويسندگان استانها به رشد و شكوفايي ميرسند و اين افراد ميتوانند به ذخاير هنرملي بپيوندند.
نصرت شخصيتي است كه ميرطاهر مظلومي با هنر خاص خودش سعي كرده اين نقش را به خوبي ايفاء كند. نصرت شخصيتي است كه بسياري از ماجراها را به وجود ميآورد و بخشهايي از داستان حول محور اين شخصيت ميچرخد.
ديگر عوامل اين سريال عبارتند از : ناظر كيفي: ناصر صفار؛ مدير برنامه ريزي: عليرضا سلمان هنر؛ منشي صحنه: هديه عباسي؛ طراح صحنه و لباس: حسن هدايت؛ مدير تصويربرداري: سيد مهدي طباطبايي؛ صدابردار: مرتضي دهنوي؛ تدوينگر: مهرداد ناعمي؛ مدير توليد: كامران مقدسي؛ بازيگران: مجيد سعيدي " نامدار"؛ فرشيد محمدي پور " اسد"؛ محمدرضا عباس نژاد "خيري"؛ اوشين بيكايي "زينت"؛ غلام عباس گودرزي "رحمي"؛ مهدي شجاعي "حيرون"؛ صادق توكلي "آسيد جمال"؛ مريم عبدلي " صنم"؛ مير طاهر مظلومي "نصرت"؛ محمد ساربان " امير افخم"؛