تبيين نظام فكري و بنيان‌هاي فرهنگي امام خمینی(ره)
تبيين نظام فكري و بنيان‌هاي فرهنگي امام خمینی(ره)
 
تاريخ : شنبه ۲ بهمن ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۵۸
تدوينگر کتاب «منشور فرهنگ از نگاه امام خمینی(ره)» با اشاره به اين كه ویرایش نخست چاپ دوم اين اثر منتشر شده، ضرورت ارايه چارچوب و سيستمي از نظام فكري و فرهنگي شخصيت‌هاي اصلي انقلاب اسلامي را از اهداف اصلي توليد و انتشار اين مجموعه برشمرد.

به گزارش هنر نیوز محمدحسن جعفرزاده در گفت‌وگو با ايبنا، با اشاره به اين كه در تبيين مبحث نظام فكري حاكم بر ديدگاه‌هاي انقلاب اسلامي از سوي امام خميني(ره) و رهبر معظم انقلاب اسلامي، تلاش‌هاي متعددي انجام شده،‌ اظهار داشت: تدوين و انتشار منشور فرهنگي اين شخصيت‌ها براي آشنايي بيشتر نسل جديد از اهميت فراواني برخوردار است.

نويسنده و پژوهشگر حوزه فرهنگ و مطالعات اجتماعي، ارايه نگرش‌هاي كلي‌ از ديدگاه‌هاي فكري و فرهنگي اين بزرگان براي اين كه نسل كنوني بتوانند تفسيري از آراي آنها به دست آورند، سپس به مطالعه يكايك انديشه‌ها بپردازند را از ملزومات ورود به چنين مطالعات برشمرد و گفت: با توجه به حجم گسترده تاليفاتي كه درباره انديشه‌هاي امام خميني(ره) وجود دارد، هر فرد يا موسسه‌اي يكي از نكات موضوعي و مورد بحث خود را برگزيده و در آن زمينه به گردآوري و ارايه اطلاعاتي پرداخته است، در حالي كه بايد ابتدا به تبيين نظام فكري و ديدگاه‌هاي آن شخصيت و سپس به بيان آراي او پرداخت.

وي با اشاره به اين كه عده فراواني از موسسات و افراد گوناگون با برداشت‌هاي فردي خود به تبيين ديدگاه‌هاي امام خميني(ره) مي‌پردازند، به طوري كه وقتي اين ديدگاه‌ها را در كنار يكديگر قرار مي‌دهيم، انسجام و يكپارچگي لازم را ندارند، معتقد است: اين نويسندگان به دليل آن كه موضوعي خاص را دنبال مي‌كردند، به خوبي نتوانستند جايگاه آن موضوع را در كل نظام فرهنگي امام درك كنند و منتقل سازند. از اين رو، تدوين منشوري از تفكر و آراي فكري و فرهنگي امام خميني(ره) ضرورت دارد.

جعفرزاده همچنين از تدوين و نگارش «منشور فرهنگ از نگاه مقام معظم رهبري» از سوي موسسه فرهنگی ولاء منتظر(عج) خبر داد و گفت: از آنجايي كه ولي فقيه به عنوان سرپرست كل جامعه به ويژه در امور فرهنگي قرار دارد، براي دست‌يابي به هماهنگي كلان، آگاهي از چارچوب‌ها و نظام فكري وي امري ضروري به نظر مي‌رسد.

به گفته وي، در کتاب «منشور فرهنگ از نگاه امام خمینی(ره)» فهرستی از موضوعات کلان فرهنگی تهیه شده‌اند. با دسته‌بندی این موضوعات، ساختار اصلی کتاب در سه بخش تقسیم «حوزه عام فرهنگ»، «فرهنگ تخصصی» و «فرهنگ عامه» پايه‌ريزي شده است.

از جمله موضوعات اين نوشتار مي‌توان به ضرورت توسعه فرهنگی، مبانی حاکم بر فرهنگ نظام اسلامی، اهداف و چشم‌انداز فرهنگی کشور، اصول سیاست‌های فرهنگی، موانع کلان توسعه فرهنگی، راه‌کارهای توسعه فرهنگی، حوزه و فرهنگ، دانشگاه، حکومت و فرهنگ، مناسک و آیین‌های فرهنگ‌ساز اسلام، نهادهای اجتماعی و فرهنگ و اقشار عمومی و فرهنگ، اشاره كرد.

دومين چاپ كتاب «منشور فرهنگ از نگاه امام خمینی(ره)» را موسسه فرهنگی ولاء منتظر (عج) با تدوین محمدحسن جعفرزاده و نظارت حجت‌الاسلام مصطفی جمالی در قطع وزیری به تازگي به چاپ رسانده است.

کد خبر: 22850
Share/Save/Bookmark