کارگردانی که به عمق صحنه نیاز داشت
کارگردانی که به عمق صحنه نیاز داشت
کارگردان نمایش «آی» که در تماشاخانه‌ی «سرو» به صحنه رفت،نقطه‌نظراتش را درباره‌ی محل اجرای نمایش‌اش و جشنواره‌ی تئاتر فجر مطرح کرد.
 
تاريخ : سه شنبه ۶ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۵
به گزارش هنرنیوز؛عبدالرضا شیبانی در ارزیابی روند برگزاری جشنواره‌ی تئاتر فجر نسبت به سال‌های گذشته، گفت: به نظرم تفاوت اصلی این دوره این بود که امسال تمرکز روی کیفیت آثار بوده و تعداد آثاری که انتخاب شده نسبت سه سال‌ پیش کمتر شده است و به نظرم این اتفاق خوبی است؛ به طوری که می‌توان گفت اکثر کارهایی که الان در جشنواره هستند، کارهای خوبی است.





او در عین حال معتقد است: امسال تعداد آثار بخش مسابقه را کم کردند، به همین دلیل مجبور شدند، تعدادی از آثار را از دور مسابقه خارج کنند و متأسفانه نمایش «آی» هم از بخش مسابقه‌ی تئاتر ایران که ما درخواستش را داده بودیم، بیرون آمده است. به هر حال این نگاه داوران است که به هر دلیلی اتفاق می‌افتد؛ احتمالا نام آشناتری می‌بینند و آن را برای مسابقه انتخاب می‌کنند اما به هرحال این سلیقه‌ی داوری است و من به آن احترام می‌گذارم.





کارگردان نمایش «آی» که در بخش مرور تئاتر ایران در جشنواره فجر حضور داشت، محلی را که برای اجرای نمایش‌اش در اختیارش گذاشته‌اند، برای این اجرا مناسب ندانست و گفت: من در درخواستم نوشته بودم که حداقل هفت متر عمق مفید برای کارم نیاز دارم. زمانی که سالن را قبل از شروع جشنواره دیدم در آن دکور گروهی که آن زمان اجرا داشتند وجود داشت و ما نتوانستیم اطلاعات دقیقی از سالن به دست آوریم ولی باز هم متوجه عمق کم آن شدیم، بارها نامه زدم و گفتم و ولی اتفاقی نیفتاد. تنها چیزی که گفتند این بود سالنی که ما داریم به همین شکل است، اگر می‌دانستم اینطور است، اصلاً کار را اجرا نمی‌کردم.


این کارگردان تئاتر درباره‌ی برنامه‌ریزی نمایش‌ها نیز گفت: بعضی از نمایش‌هایی که در تئاتر شهر و یا مولوی اجرا شده است را دید‌ه‌ام؛ به راحتی می‌توانستند در این سالن به صحنه بروند و با کار ما جابه‌جا شوند. یا در جدول برنامه‌ها که نگاه می‌کنیم جاهای خالی دیگری هم برای اجرا بود.



شیبانی درباره‌ی شکل گیری ایده‌ی نمایش «آی» توضیح داد: من اصالتا‌ً اهل گنبدم و فرهنگ ترکمن‌ را می‌شناسم. در سال‌هایی که در گنبد کار می‌کردم هیچ‌گاه فرصت انجام کاری درمورد آنجا را پیدا نکردم. از طرفی پایان نامه فوق لیسانسم هم درمورد برخورداری دراماتیک در کارگردانی قصه‌های ترکمن بود و با این نمایش مرتبط بود. یعنی این نمایش به نوعی کار پایان نامه‌ی فوق لیسانس من هم هست، از طرفی آشنایی با محمد مساوات که این متن را برای من نوشت از مسائلی بود که به تولید این نمایش منجر شد.


او درباره‌ی زبان و نوع گویش به کار رفته در این نمایش نیز اظهار کرد: زبان این کار، زبانی شاعرانه است. مساوات برای نوشتن نمایشنامه درمورد افسانه‌ها، مناسک و مراسم ترکمن‌ها تحقیقات مفصلی کرد و بعد در شکل اجرا، به دلیل آشنا بودن من با این فرهنگ چیزهایی به نمایشنامه اضافه شد و در شکل اجرا هم تغییراتی پدید آمد اما بیشتر به متن وفادار بودیم.



به گزارش ایسنا، نمایش «آی» پیش از این در دی‌ماه ۹۳ برای عموم اجرا شده و در شهریور ۹۴ نیز در جشنواره‌ی تئاتر آیینی-سنتی حضور داشته است.



در این نمایش مهتاب باجلان، محسن قزل سوفلو، پیام علوی، مسعود رحمانی، آرش رضی، کورش محمدی ایفای نقش می‌کنند.
کد خبر: 88100
Share/Save/Bookmark