به كوشش كاميار عابدي،
كتاب «جدال با سعدي در عصر تجدد» آماده‌ي چاپ شد
 
تاريخ : سه شنبه ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۲۶
كتاب «جدال با سعدي در عصر تجدد» تأليف کاميار عابدي آماده‌ي چاپ شد.

به گزارش هنر نیوز به نقل از ايسنا، به گفته‌ي نويسنده، ويرايش نهايي اين کتاب با عنوان اصلي «جدال با سعدي در عصر تجدد» و عنوان فرعي «تحليل و جست‌وجوي تاريخي» به پايان رسيده و حروف‌نگاري آن به زودي آغاز مي‌شود.

عابدي مي‌گويد: اين کتاب از ديدگاه تاريخي به دو پرسش اساسي درباره‌ي سعدي در دوره‌ي معاصر پاسخ مي‌دهد؛ پرسش نخست اين است که آيا موقعيت سعدي در عصر تجدد تغيير يافت و متزلزل شد؟ مؤلف بر اساس اسناد و مدارک بسيار زياد، ثابت مي‌کند که پاسخ به اين پرسش مثبت است.

او مي‌افزايد: پرسش دوم اين است که چرا اين موقعيت تغيير يافت و متزلزل شد؟ مؤلف با تکيه بر اساس مستندات، ابتدا موقعيت سعدي در دوره‌ي قديم را با دوره‌ي تجدد مقايسه مي‌کند و سپس از ديدگاه تاريخ سياسي، اجتماعي، فرهنگي و ادبي، اين موضوع را مورد موشکافي قرار مي‌دهد. با اين همه، مؤلف مطلق‌نگري نکرده و در حين تحقيق خود دريافته است که بخش‌هايي از شاعران، نويسندگان و پژوهشگران ايران در عصر تجدد از آثار سعدي تأثير پذيرفته‌اند. اين موضوع در يک فصل مستقل مورد بحث قرار گرفته است.

به گفته‌ي عابدي، کتاب علاوه بر بخش تحليل‌ها، بخشي بسيار مفصل‌تر با عنوان جست‌وجوها دارد. در اين بخش، مؤلف خلاصه و چکيده‌ي پژوهشي آراي منتقدان و مخالفان سعدي و همچنين پاسخ‌هاي دوستداران و ستايندگان سعدي به آنان و گاه حمله‌هاي متقابل اين دو گروه به يکديگر را گرد آورده است.

او ادامه مي‌دهد: در بخش اخير، آراي حدود 160 نفر از نويسندگان، شاعران، پژوهشگران، روزنامه‌نگاران و اديبان و حتا قلمزنان غيرحرفه‌يي از لابه‌لاي روزنامه‌ها، مجله‌ها، مقاله‌ها و کتاب‌هاي مختلف نشريافته در 150 سال اخير استخراج، تنظيم و تلخيص شده است. گردآوري اين آرا به تدريج در حدود يک دهه صورت گرفته است و صرف نظر از آثار مشهور، آثار کمياب يا ناشناخته‌ي بسيار زيادي را در اين موضوع دربر مي‌گيرد.

عابدي همچنين متذكر مي‌شود: بخش جست‌وجوهاي اين کتاب به کتاب «سرچشمه‌هاي فردوسي‌شناسي» زنده‌ياد استاد محمدامين رياحي بي‌شباهت نيست، که در آن، آرا و نظرهاي پراکنده‌ي بسيار زيادي درباره‌ي فردوسي، البته در عصر کهن، گردآوري و تنظيم شده است.

کتاب «جدال با سعدي در عصر تجدد» حدود 600 صفحه است.





کد خبر: 15380
Share/Save/Bookmark