به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران، در جلسه دوم نشست نقدو بررسي فيلمهاي بخش مسابقه سينماي ايران كه در سالن دو پرديس سينمايي ملت برگزار شد، فيلمهاي روز دوم توسط مجری علی علايی و عزيز الله حاجی مشهدی منقد و كارگردان فيلمها با همراهی حضار جلسه بررسی شد.
در ابتداي جلسه عزيزاله حاجیمشهدی منتقد مهمان با اشاره به اين نكته كه در سالهاي اخير خوشبختانه فيلمسازان كوتاه بيشتر به نظريهپردازيها مقيد شدهاند و اصول را جدیتر ميگيرند، تفاوت نسل جديد و نسل قديم فيلمسازي را در اين دانست كه در سالهاي گذشته فيلمسازي كوتاه بيشتر از سر شوق و عشق به فيلمسازي بود، اما در سالهای اخير سواد آكادميک و نگاه اصولي به اثر در بين فيلمسازان بيشتر شده است. تنها نكتهاي كه به گفته حاجيمشهدي هنوز هم يكي از معضلات فيلمسازان كوتاه محسوب ميشود عدم تحقيقات آنها در برخي فيلمهايي است كه به عنوان مثال به كسب و كار يا آيين در اقليم و منطقه خاصي ميپردازد. از طرفي عدم توجه كافي به بحث اقتباس نيز يكی از نكاتی است كه به گفته حاجیمشهدی يكی از عوامل ضعف فيلمسازان نسل جديد محسوب ميشود.
پس از صحبتهاي اوليه حاجيمشهدي مرور آثار كارگردانان مختلف روز دوم آغاز شد. در بررسي آثار فيلمهايي چون جعبهها به كارگرداني احسان جعفري، روز – خانه – داخلي به كارگرداني حميد شاهمرادي، عروس جمعه به كارگرداني محمد سليميراد، آواي دلتنگي به كارگرداني منيژه سراج و كوكي، پنجه، شيار به كارگرداني حسين حجتينژاد، كوروش شيرآلي و احسان زيورعالي مورد بررسي قرار گرفتند كه از بين آنها كارگردانان فيلمهاي عروس جمعه، آواي دلتنگي و كوكي، پنجه، شيار در جلسه حضور داشتند و در مورد فيلمهاي خودشان صحبت كردند.
حاشيه: اولين حاشيه مهم جلسه دوم اين بود كه با تغيير ساعت آغاز به كار جلسه از ۲۰:۳۰ به ۲۱ تعداد كساني كه در جلسه حضور داشتند به طرز چشمگيري افزايش پيدا كرد به اندازهاي كه تقريبا سالن پر از مخاطب شده بود ولي به گفته علايي مجري جلسه تعداد اندك مخاطبان نشست اول بيشتر از نشست دوم در بحثها و گفتوگوها مشاركت ميكردند.حاشيه دوم هم اختصاص داشت به حضور رهبر قنبري فيلمساز پيشكسوت فيلمهاي كوتاه در جلسه روز دوم كه در بين مخاطبان نشسته بود و وقتي مخاطبان ، مجري و منتقد جلسه فهميدند كه اين فيلمساز در سالن حضور دارد با تشويق فراوان به او خيرمقدم گفتند.
***با سردبيري مسعود نجفي: كتاب جشنواره ۲۹ منتشر شد
به گزارش ستاد خبري بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران كتاب مجموعه فيلمهاي جشنواره بيست و نهم به مديرمسئولي هاشم ميرزاخاني و سردبيري مسعود نجفي منتشر شد.مسعود نجفي كه يكي از باتجربه ترين سردبيرها در زمينه نتشر كتاب فيلم شناخت جشنواره هاي معتبر و مطرح امروز كشور است، اين بار نيز سردبيري كتاب جشنواره بيست و نهم فيلم كوتاه تهران را با طراحي زيبا ، جذاب و متفاوت ارائه نموده است.اين كتاب كه داراي تفاوت عمده با كتاب دوره قبل است علاوه بر پرداختن به معرفي كامل فيلمهاي بخش مسابقه و جنبي و همچنين فهرست نويسي بر اساس نام كارگردان، نام فيلم، تهيه كننده و شهر فيلمساز، بخشهاي مختلف جشنواره را معرفي كرده است. بخش معرفي كارگاه هاي آموزشي با يادداشت اساتيد آن، معرفي نشست هاي جشنواره، معرفي بخشهاي جنبي ملي و بين الملل، معرفي فستيوال ها و مديران فستيوال هاي حاضر در جشنواره از بخشهاي متنوع كتاب است كه يادداشت دو تقدير شده در اين جشنواره به همراه عكسي آنان – طهماسب صلح جو و سعيد مترصد – از ديگر نقاط قوت كتاب است.اين كتاب كه دو رنگ چاپ شده است با طراحي جلد توسط طاها ذاكر قرار است امروز در جشنواره توزيع شود.بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران توسط انجمن سينماي جوانان ايران از ۱۰ تا ۱۶ مهرماه در پرديس سينمايي ملت در حال برگزاري است.
***توافقات فرهنگي با نماينده تاتارستان سفر به ايران ذهنم را باز كرد
خانم سوتلانا يونوسوا معاون سينمايي وزير فرهنگ جمهوري تاتارستان روسيه كه به عنوان يكي از اعضاي هيئت داوران بخش آسيا و جهان اسلام در اين جشنواره حضور داشت روز گذشته ۱۲ مهرماه طي ملاقاتي با هاشم ميرزاخاني دبير جشنواره ۲۹ با وي گفت و گو كرد.
يونوسوا ضمن ابراز خرسندي از حضورش در ايران گفت: سفرم به ايران موجب شد تا ذهنم باز شود و اطلاعات خوبي را از كشور ايران به دست آورم.
وي در خصوص سينما و فيلم در كشورش گفت: ما داراي يك دانشگاه سينمايي هستيم و همچنين جشنواره فيلم هاي مسلمانان را برگزار مي كنيم و در شهريور ماه هر سال جشنواره فيلمهاي كوتاه فيلمسازان علاقه مند به فيلم را كه مختص فيلمسازان آماتور است در دستور كار خود داريم.يونوسوا ابراز علاقه كرد تا در جشنواره هاي اين كشور فيلمهاي ايراني حضور داشته و در دو بخش مسابقه و جنبي به نمايش در آيند.
در ادامه ميرزاخاني با معرفي انجمن سينماي جوانان ايران و عملكرد آن اعلام آمادگي كرد تا دوره هاي تخصصي آموزشي را براي علاقه مندان آن كشور در صورت مهيا بودن امكانات برنامه ريزي كند و همچنين هفته فيلم و عكس از ايران را نيز در آن كشور برپا نمايد.
در اين نشست طرفين تصميم گرفتند با عقد تفاهم نامه همكاري روابط بيشتري را در زمينه هاي مختلف و همچنين توليد مشترك پي گيري نمايند.
در پايان خانم يونوسوا از دبير جشنواره خواست تا در زمينه معرفي داور در آن جشنواره نيز با وي همكاري كند.قابل ذكر است، وي يكي از برگزاركنندگان جشنواره بين المللي سينماي مسلمان مي باشد.
او از سال ۱۹۸۴ در زمينه فيلمبرداري و تصوير برداري مشغول به كار ميباشند. او در ايجاد مراكز فيلمبرداري روسيه، و بازساماني صنعت سينما روسيه ، ارتقا و بهبود استانداردهاي فيلمبرداري نقش داشته است.
او همچنين در سال هاي بين ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۰ برنامه اي را در خصوص تثبيت سازي و گسترش و ارتقائ بخش فيلمبرداري جمهوري تاتارستان ساماندهي نمود.
وي نيزساخت چند فيلم بلند و كوتاه انيميشن را در كارنامه ي خويش دارد.
او در سوابق خويش شركت در جشنواره هاي متعدد كره، ژاپن، فرانسه ، آمريكا، آلمان،تركيه، هند و ايران و مچنين جشنواره بين المللي سينماي حقوق بشر «Stalker» را دارد.بيست و نهمين جشنواره بين المللي فيلم كوتاه تهران توسط انجمن سينماي جوانان ايران و به دبيري هاشم ميرزاخاني از ۱۰ تا ۱۶ مهرماه پرديس سينمايي ملت و سراسر كشور برگزار مي شود.