سید هادی منبتی در گفتگو با هنرنیوز:
«اکران نوروزی» باید فارغ از منفعت طلبیهای شخصی باشد
مدیر عامل موسسه تصویر شهر گفت: اگر برنامه «اکران نوروزی» به درستی مهندسی نشود شاهد اکرانهای بیمخاطب در فصول دیگر سال خواهیم بود.
تاريخ : شنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۴۶
گفت و گو از مجید معافی-سید هادی منبتی مدیر عامل موسسه تصویر شهر در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد برنامه اکران نوروزی توضیح داد: معتقدم حتما باید برنامه اکران بخصوص «اکران نوروزی» مهندسی شود تا سینما در تمام فصول سال شاهد اکرانهای پر مخاطب باشد. برخی از فیلمها با نگاه مخاطب عام ساخته میشوند که جزو فیلمهای بدنه سینما محسوب میشوند و این فیلمها با توجه به اینکه از همان ابتدای تولید نگاهی به مخاطب داشتند همیشه سالنهای سینما را به لحاظ گیشه و فروش نجات دادند.
مدیر عامل موسسه تصویر شهر گفت: از سوی دیگر، یکسری فیلمها فقط برای مخاطب خاص ساخته میشوند که هم باید نوع خاصی تبلغ شوند و هم در زمان به خصوصی اکران شوند. مثلا فیلمهایی است که متعلق به قشر دانشجویان است و باید در زمان فراغت این گروه از افراد اکران شوند وگرنه دچار شکست میشوند بنابراین لازم است که فیلمها مخاطبشناسی و دسته بندی شوند.
وی اضافه کرد:
باید اکران به گونهای مهندسی شود که ما همیشه درهمه فصول سال، شاهد اکرانهای پُر مخاطب باشیم. اما متاسفانه وضعیت اکران به گونهای است که همه تهیه کنندگان تلاش میکنند فیلمهای خود را فقط در ایام «عید نوروز» اکران کنند لذا اگر اکران عید نوروز مهندسی نشود و یک تعداد فیلمی که میتوانند مخاطب عام را به سینما بکشانند فقط در ایام نوروز اکران شوند به طور حتم ما در فصول دیگراکران، دستمان خالی خواهد ماند.
منبتی ادامه داد: ضمن اینکه این عمل موجب «فیلم سوزی» نیز خواهد شد. هنگامی که ما ۵ گروه سینمایی و یک گروه آزاد داریم و ۶ فیلم خوب و بفروش را در یک فصل مثلا عید نوروز، اکران میکنیم بیشک، برخی از این فیلمها در کنار فیلمهایی که مخاطب بیشتری دارند خواهند سوخت. درحالی که اگر این فیلمها در فصول دیگری اکران شوند حتما با فروش بهتری روبرو خواهند شد.
منبتی تصریح کرد:
باید مهندسی اکران جدی گرفته شود و این مهندسی میبایست برگرفته از شورایی باشد که تصمیمهایش فارغ از منفعت طلبیهای شخصی باشد. متاسفانه معمولا در این نوع شوراها، افرادی حضور دارند که خودشان یا صاحب فیلم هستند و یا دفتر تولید و پخش فیلم دارند بنابراین برنامه اکران را طوری تنظیم میکنند که منافع شخصی آنان بر منفعت عام سینما ارجحیت پیدا میکند. البته امیدواریم که شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم و سال خوبی را به لحاظ اکران در پیش رو داشته باشیم.
مدیر عامل موسسه تصویر شهر یاد آور شد: متاسفانه در سالهای اخیر هم ما شاهد مهندسی اکران نبودیم و اگر اکرانی صورت میگرفت این اکرانها با نگاه منفعت شخصی برخی از اعضای شورا آمیخته بود.
این کارشناس مسائل سینمایی با اشاره به شکل گیری شورای اکران جدید در وزارت ارشاد خاطر نشان کرد: امیدواریم در این شورای صنفی جدیدی که در وزارت ارشاد شکل گرفته است شاهد مهندسی اکران به شکل درست و مطلوب و بدور از باند بازی و منفعت طلبی افراد باشیم.
منبتی اظهار داشت: من به عنوان فردی که مدیریت چندین سینمای تهران را برعهده دارم نگاهم به سینما این است که بتوانم با اکران فیلمها به درآمدی برسم تا توانایی پرداخت حقوق کارمندانم را داشته باشم. بنابراین من به دنبال فیلمی میگردم که فروش داشته باشند. چرا که معتقدم هر فیلمی که ساخته میشود - چه فیلمهای ارزشی و چه فیلمهای بدنه - باید نگاه به مخاطب داشته باشند.
او تأکید کرد:ما نمیتوانیم بگوئیم چون این فیلم مثلا ارزشی است پس اگر مخاطب هم نداشت اشکالی ندارد این کار غلط است. من برخی اوقات از تهیه کنندگان میشنوم که میگویند من این فیلم را برای گیشه نساختم. در حالی که اگر فیلمی برای مخاطب و گیشه ساخته نشود پس چه لزومی دارد که اصلا ساخته شود. وقتی ما میگوئیم «سینما» باید منظورمان از این کلمه، صنعت سینما باشد. به عبارت دیگر، سینما هنری است که با صنعت آمیخته شده و باید سود آور و درآمدزا باشد..
وی گفت: هنگامی که فیلمسازی فیلم را برای مخاطب و گیشه نمیسازد نتیجهاش قهر مردم با سینما خواهد شد. وقتی ما میگوئیم «فیلم گیشهای» منظورمان نباید این باشد که این نوع فیلمها، پایینترین سطح سلیقه مخاطب را مد نظر دارند بلکه منظور باید این باشد که این فیلمها، مخاطب را دیدهاند. درحالی که گاهی اوقات فیلمهایی ساخته میشوند که این فیلمها از زمان نگارش فیلمنامه تا زمان پایان تولید به هیچ عنوان مخاطب را ندیدهاند. لذا این فیلمها به هیچ عنوان به درد سالنهای سینما نمیخورند و بهتر است که در تلویزیون که مخاطب هزینهای برای دیدن آن به طور مستقیم پرداخت نمیکند نمایش داده شود.