تخلفات برخی آژانس‌ها نتیجه افزایش ناگهانی قیمت‌هاست
مدیر بازاریابی تورهای ورودی یک آژانس گردشگری در گفت و گو با هنرنیوز:
تخلفات برخی آژانس‌ها نتیجه افزایش ناگهانی قیمت‌هاست
یک کارشناس ارشد گردشگری گفت: گاهی برخی افراد گمنام چنان خدمات ارزنده‌ای به گردشگر ورودی انجام می‌دهند که تصویر ذهنی او را برای همیشه نسبت به ایران تغییر می‌دهند اما متأسفانه کمتر و یا هرگز از این افراد تقدیر نمی‌شود.
 
تاريخ : شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۵۸

دینا چراغوند مدیر بازاریابی یکی از آژانس‌های مسافرتی تورهای ورودی تهران در گفت و گو با هنرنیوز با اشاره به این که تا اواخر فروردین طبق توافقی با سازمان میراث فرهنگی تورهای ورودی برای بازدید از موزه‌ها از بلیت با قیمت بالا که از اسفند ماه سال پیش اجرایی شده بود استفاده نکردند، افزود: اما پس از آن تورها، ورودی ۲۰ تا۳۰ برابر تعیین شده را پرداخت نمودند.

وی با بیان این که اکثر آژانس‌ها ورودی موزه‌ها را در خدماتشان تعریف

ما می‌دانیم به طور متوسط هر سال قیمت هتل ها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد بنابراین آژانس‌دار این افزایش را به طور طبیعی در نرخ تور در نظر می‌گیرید. اما به دلیل عدم پیش‌بینی این افزایش نرخ در قیمت بلیت اماکن بازدیدی، متأسفانه بعضی آژانس‌ها دست به کارهای غیرمتعارف برای جبران ضررها می‌زنند.
کرده‌اند و از قبل برای ورود گردشگر برنامه ریزی مدون انجام داده‌اند، تصریح کرد: با این اقدام سازمان میراث فرهنگی به عنوان مثال در یک تور یک هفته‌ای برای هر نفر حدود ۶۰ تا ۷۰ دلار هزینه پیش بینی نشده وجود دارد و این برای توری که ۸۰۰ دلار هزینه محاسبه کرده یعنی ضرر.

این کارشناس ارشد گردشگری با اشاره به این که برخی معتقدند بالا رفتن ورودی خیلی خوب است، یادآور شد: اغلب با این موضوع مخالف نیستند اما نخست باید یک قیمت معقول تعریف کرد و دوم اینکه بایدمدت ها پیش از طراحی بسته‌های سفر این موضوع به اطلاع آژانس‌های ورودی می‌رسید.

وی اضافه کرد: به عنوان مثال ما می‌دانیم به طور متوسط هر سال قیمت هتل ها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد بنابراین آژانس‌دار این افزایش را به طور طبیعی در نرخ تور در نظر می‌گیرید. اما به دلیل عدم پیش‌بینی این افزایش نرخ در قیمت بلیت اماکن بازدیدی، متأسفانه بعضی آژانس‌ها دست به کارهای غیرمتعارف برای جبران ضررها می‌زنند.

چراغوند توضیح داد: برخی آژانس‌ها مجبور شدند با توجه به افزایش ناگهانی قیمت بلیت موزه‌ها و عدم توجه مسوولین نسبت به وضعیت بوجود آمده برای گردشگران خارجی از خیلی از خدمات و کیفیت در تورها بزنند. مثلاً ارز را با قیمت پایین برای مسافر تبدیل کردند یا پورسانت‌‌های غیر معمول و گزاف از خرید مسافران به دست آوردند .

او گفت: هزینه یک تور در آژانس‌هایی که خدمات خوب ارایه می‌دهند ممکن است بالاتر از انتظار گردشگر خارجی از هزینه سفر به ایران باشد اما برخی آژانس‌ها تنها با در نظر گرفتن سقوط ارزش ریال ، اقدام به فروش تور با قیمت‌های پایین می‌کنند و گاه از همین روش‌های ذکر شده هزینه‌های خود را جبران می‌کنند که این روش غیر علمی بازاریابی اصلاً به نفع گردشگری ایران در حوزه تورهای ورودی نیست.

به گفته چراغوند
آیا شایسته است راهنماها در صورت داشتن گروه، یک گونی بلیت به دلیل عدم چاپ بلیت‌های جدید با خودشان حمل کنند؟ آن‌ها گاه مجبور بودند بلیت‌ها را از چشم گردشگران مخفی کنند و این نیز دلیل دیگری است که نشان می‌دهد هیچ برنامه ریزی برای افزایش قیمت‌ها و عواقب آن نشده است.
جامعه تورگردانان ایران موضوع افزایش ناگهانی وردیه‌ها را مکررا پیگیری کرده، اما تا به امروز تغییری حاصل نشده است . 

این کارشناس ارشد گردشگری خاطرنشان کرد: آیا شایسته است راهنماها در صورت داشتن گروه، یک گونی بلیت به دلیل عدم چاپ بلیت‌های جدید با خودشان حمل کنند؟ آن‌ها گاه مجبور بودند بلیت‌ها را از چشم گردشگران مخفی کنند و این نیز دلیل دیگری است که نشان می‌دهد هیچ برنامه ریزی برای افزایش قیمت‌ها و عواقب آن نشده است.

وی افزود: در مواردی به دلیل نیاز به حجم زیاد بلیت، گیشه ها حتی در ابتدای روز بلیت نداشتند و گردشگر و راهنما ناچار می‌شدند زمان زیادی منتظر بمانند و راهنما جواب‌های کلیشه‌ای بشنود که اینها می‌روند موزه لوور و کلی در صف می‌ایستند و اینقدر پول می‌دهند و صدایشان در نمی‌آید.

چراغوند تصریح کرد: نمونه این مورد در فروردین امسال در کاخ گلستان اتفاق افتاد و جالب اینکه ورودی این کاخ در صورت بازدید از همه قسمت‌ها تقریبا با ورودی موزه لوور برابری می‌کند، با این تفاوت که شما در لوور در صف بازدید کننده‌ها می‌ایستید و نه رسیدن بلیت و موزه‌ای جهانی را می‌بینید با خدمات و امکانات به روز موزه‌ای، که البته امیدوارم با افزایش ورودیه‌ها تغییراتی در ارائه خدمات به بازدیدکنندگان در ایران، خصوصا در آثار ثبت شده یونسکو دیده شود .

او همچنین با ابراز تأسف از وضعیت گردشگری ورودی اذعان کرد: در خرداد ماه اجازه ورود مسافر به آژانس‌ها داده نشد و این موضوع بعد از تعطیلات ۲۰ روزه نوروزی امور خارجه اطلاع داده شد، در حالی که بسیاری از مسافران بلیت‌های خود را از قبل خریداری کرده بودند، البته برخی آژانس‌ها تا نیمه
هتل بدون افزایش خدمات قیمت را بالا می‌برد، راهنما فکر می‌کند که آژانس حق او را خورده است و بالعکس آژانس هم احساس می‌کند که راهنما او با او صادق نیست و نوعی عدم اعتماد بین همه این گروه‌ها وجود دارد.
خرداد هم مسافر آوردند اما در مدت انتخابات به جز خبرنگاران و کسانی که در چارچوب اختیارات یک آژانس نیست، گردشگر خارجی وارد ایران نشد و ما ناچار به کنسل کردن تورهای زیادی از جمله دو تور بزرگ اسلواک شدیم که این باعث لطمات زیادی به اعتبار ایران و آژانس‌های مسافرتی شد .

مدیر بازاریابی تورهای ورودی یک آژانس گردشگری ادامه داد: آمریکایی‌ها را از اردیبهشت ماه راه نمی‌دادند و گفتند تا ۳۱ فروردین مهلت ورود به ایران دارند. ۷ نفر آمریکایی مهمان آژانس ما یک روز قبل سفر ویزایشان را در باکو گرفتند. که البته ما از بهمن ماه سال قبل برای ویزای آنها اقدام کرده بودیم.

این کارشناس ارشد گردشگری همچنین به مشکلاتی چون کیفیت هتل‌ها یا تقابلی که بین سیستم خدماتی آژانس، راهنما و هتل وجود دارد اشاره کرد و اظهار داشت: هتل بدون افزایش خدمات قیمت را بالا می‌برد، راهنما فکر می‌کند که آژانس حق او را خورده است و بالعکس آژانس هم احساس می‌کند که راهنما او با او صادق نیست و نوعی عدم اعتماد بین همه این گروه‌ها وجود دارد.

وی با بیان این که تعامل و رفع سوء تفاهمات بین این گروه‌ها خیلی مهم است، افزود: ارتقا سطح گردشگری در گرو تعامل بخش‌های خدماتی و فرا خدماتی است.

او گفت: گاهی برخی افراد گمنام چنان خدمات ارزنده‌ای به گردشگر انجام می‌دهند که تصویر ذهنی او را برای همیشه نسبت به ایران تغییر می‌دهند اما متأسفانه کمتر و یا هرگز از این افراد تقدیر نمی‌شود.

کد خبر: 60920
Share/Save/Bookmark