تاسیس مجتمع اختصاصی هنرمندان توسط قوه قضاییه از الزامات است
سید هادی منبتی در گفتگو با هنرنیوز:
تاسیس مجتمع اختصاصی هنرمندان توسط قوه قضاییه از الزامات است
قوه قضاییه به عنوان یکی از قوای سه گانه کشور جهت رسیدگی به امور قضایی فعالیت می‌کند؛ در این مجموعه دادگاه‌های ویژه‌ای هم حضور دارند از جمله دادگاه ویژه روحانیت، مطبوعات و... در بخش‌های لشگری هم دادگاه‌هایی وجود دارد که به دادگاه نظامی مشهور است؛ هنرمندان در این میان به عنوان بخشی از جامعه که به صورت سمبل در رسانه‌های مختلف حضور دارند شاید صحیح نباشد که تخلفات احتمالیشان در یک دادگاه عمومی مورد بررسی قرار گیرد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۶
به گزارش هنرنیوز؛ در دوره مدیریت جواد شمقدری بر سینمای ایران؛ موضوعاتی مطرح و پیشنهاد شد که نه تنها مرکزی برای این موضوع دایر شود بلکه خود هنرمند هم پاسخگوی اثر هنری‌اش در مرکزی قضایی باشد؛ البته این به معنای محدود کردن هنرمند و به دادگاه کشیدن آن نیست، بلکه به این معناست که هنرمند به عنوان آفریننده یک اثر باید پای اثری بایستد و از آن دفاع کند؛ چه در عرصه عمومی و چه – در صورت بروز اختلاف – در دادگاه ویژه.
بر همین اساس و بر اساس طرح موضوع جدید توسط وزیر محترم دادگستری؛ هنرنیوز قصد دارد این موضوع را در پرونده‌ای ویژه مورد بررسی قرار داده و از هنرمندان و مدیران نظرخواهی کند. در ادامه گفتگویی را با این موضوع می‌خوانید.

سیدهادی منبتی
مدیر عامل موسسه تصویر شهر در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد پیشنهاد تاسیس مجتمع اختصاصی هنرمندان برای رسیدگی به شکایت هنرمندان در مورد رعایت حقوق مولف و پدیدآورندگان آثار هنری افزود: همین که دولتمردان و قوه قضاییه تصمیم گرفتند که مجتمع ویژه ای برای هنرمندان تاسیس کنند نشان از توجه ویژه قوه قضاییه و نهادهای مربوطه به این مسائل است که باید این توجه را به فال نیک گرفت.
وی اضافه کرد: اگر چنین مجتمعی تاسیس شود، هم سرعت رسیدگی به شکایات هنرمندان در باب سرقت های ادبی و رعایت نشدن حقوق مادی و معنوی آثار هنرمندان افزایش خواهد یافت و هم اینکه، رای صادر شده در این مجتمع، دقیق تر و خالی از هر گونه خدشه و اشکال خواهد بود چرا که قضات و کسانی که مسائل این چنینی را در این مجتمع اختصاصی داوری می کنند از تخصص بیشتری در این باب برخوردار خواهند بود.
این سینماگر تصریح کرد: تصویب و اجرایی شدن قوانینی مربوط به مالکیت مادی و معنوی هنرمندان، آرزوی همه هنرمندان واهالی هنر و ادب کشور است چرا که این قوانین بیشتر به حقوق مادی و معنوی هنرمندان و اهالی ادب ، شعرا ، نویسندگان و موسیقی دانان می پردازد و آثار این هنرمندان که معمولا همراه با سختی های زیادی تولید می شود گاهی اوقات از سوی برخی افراد به سرقت می رود یا بدون پرداخت حقوق صاحب اثر، نمایش داده و یا پخش می شود و چون قانون مدونی هم در این زمینه در کشور وجود ندارد لذا حق و حقوق این هنرمندان از سوی این افراد و سازمان های دولتی پایمال می شود. من برخی اوقات دیدم که موسیقی یا ترانه یک خواننده ای بدون اینکه حق مادی اثر رعایت شود پخش می شود و شکایت آن موسیقی دان یا خواننده هم ، به جایی نمی رسد.
مدیر عامل موسسه تصویر شهر یادآور شد: متاسفانه شبکه های ماهواره ای که همچون قارچ در حال روئیدن است به راحتی فیلم های ایرانی را در شبکه های خود پخش می کنند بدون اینکه حقوق مادی آن را به تهیه کنندگان فیلم ها بپردازند و این ها ضررهایی است که در اثر نبود قانون مدون در این زمینه در کشور وجود دارد. لذا این آرزوی دیرینه ای است که اگر اجرایی شود برای هنرمندان، سراسر خیر خواهد بود.
وی با اشاره به معطل ماندن لایحه مالکیت مادی و معنوی هنرمندان برای تصویب نهایی در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شاید یکی از دلایل معطل ماندن این لایحه ، تاثیرات بین المللی این قانون است چرا که پیوستن به قانون کپی رایت جهانی از سوی کشورمان؛ دست خیلی ها را نسبت به بهره برداری غیرقانونی از تولیدات آثار جهانی ، خواهد بست. این درحالی است که ما در کشورمان متاسفانه در مورد مسائلی مثل ترجمه کتاب و آثار مکتوب ادبی و همچنین پخش و استفاده از فیلم های سینمایی ، حقوق پدید آورندگان اثر را رعایت نمی کنیم و اگر ایران به این قانون بپیوندد حتما خیلی از افراد و ارگانها متضرر خواهند شد و شاید به همین دلیل است که قدری در نگارش و تصویب قانون مربوط به حق مولف تعلل احساس می شود. به گفته این سینماگر، قانون مالکیت مادی و معنوی هنرمندان یک قانون مترقی است و اگر چه، شاید برخی از این قوانین، به ظاهر متضرر شوند اما درنهایت به نفع کشور و صاحبان اثر خواهد بود.
کد خبر: 71090
Share/Save/Bookmark